21 Şubat 2012, Salı 16:42:05

SAUDIA'YA TAZMİNAT YOK!

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Suudi Arabistan Havayolları'nın yaşadığı motor vurma olayını AirportHaber'den duyduğunu ve Hürriyet gazetesinin "Tazminat" haberinin gerçeği yansıtmadığını, Saudia'dan böyle bir talebin henüz gelmediğini açıkladı.
  • onurair den sehmus gulunce araya girince konu kapanmis
  • insan olsanız laf anlarsınız,en azından okuduğunuzu anlarsınız.bunların olmadığı görülmüş ve anlayacağınız lisan yazılmış ve de maksat hasıl olmuş.sözünü ettiğim canlı birçok işe yarıyor sen ise "o "nitelemeye bile layık değilsin.yani sana eşşek demek eşşeklere hakaret.ayrıca o ceza benim değil senin halt etmen yüzünden kesiliyor.bunun bile farkında değilsin.
  • bu olay var mı yok mu bilmiyorum ama sizde bazı şeyler (kin ve nefret ve çekememezlik) fazlasıyla var gibi görünüyor. bir hata varsa zaten gerekli kişiler gerekli yerleri uyarır sen merak etme, yapılan hatayı da kimse sümen altı etmeye çalışmaz, ders çıkarmaya çalışır. ortaya atılmış bir gazete haberi yüzünden bu kadar günahlarını almayın diyorum insanların . başka da bişey demiyorum. insafa davet ediyorum sizi.
  • Eğer böyle bir olay varsa DHMI'yi savunan arkadaş ne diyecek çok merak ediyorum? En az benim kadar düşünüp işlerini iyi yaptıkları için mi böylr bir olay oldu (eğer olduysa). Olup olmadığını bile net bir şekilde söyleyemiyorlarsa, eğer gerçekten bu olay olduysa ve tedbir alınmadıysa bu adamlar sorumlu değil mi? Müdür olarak orada oturuyorsan sorumluluk sana ait değil mi? Elemanlarının çalışmaları doğru yapmasından, doğru yere doğru adam koymaktan müdür sorumlu değil mi? Ne biçim mantık bu? Bir de savunuyorsunuz. Size de, bu memlekete de yazık!
  • makedonya daki feribot kazasında 20 civarı bulgar ve makedon turist feribota fazla yolcu bindirilmesi nedeniyle ölmüştü olaydan sonra her iki ülke ulaştırma bakanları istifa etmişlerdi..
  • madem öyle neden japonya da bi tren kazası vs oldu mu ulaştırma bakanı hemen istifa ediyor?? veya 2 yaz evvel makedonya daki feribot kazasından sonra neden her iki ülkenin ulaştırma bakanları istifa ettiler? bizde hızlı tren faciası oldu bizim bakana istifa edecek misiniz diye sordular '' treni ben mi kullanıyordum? neden istifa edecek mişim? ''dedi..mentalite işte bu!!!!
  • burda konu o değil kardeşim, böyle bir şey var mı yok mu o tartışılıyor, adamlar senin gibi klavye başından mantalitelerini konuşturamıyolarlar kusura bakma, iş yapıyorlar, ve emin ol en az senin kadar düşünüyorlar ve biliyorlar neyi nasıl yapacaklarını. hata bile olsa bunu genel müdüre yüklemek ne kadar insaflı bunu da kendine bi sor ... o zaman bakan da suçlu başbakanda cumhurbaşkanı da , hepsi istifa etsin.
  • sana burada hakaret etme hakkını kim veriyor ? sen nasıl bir vatan hainisin ki devletin kasasından çıkacak para için eşşek gibi ödeyeceksiniz gibi tabir kullanıyorsun ?Allah bu memleketi sizin gibi insanların şerrinden korusun.
  • körmu dikat etsinler araplarda karin yanindan gecerken, DHMI nin anlinda para sicirmiyor. adamlar dikatsiz pilotlar motoru birikmis kara carpacak hasar meydana gelip bide Turkiyeden tazminat mi ala bileceklerini zannediyorlar bu araplar ?
  • 'Harekete geçmek için resmi başvuru olaması lazım' mantığına ne desek boş. Bu kafa yapısı değişmeden bu ülke değişmez. Oratada bir sorun varsa araştıralım, çözüm bulalım, bir daha olmasın diyeceğine söylediği lafa bak. Sorumlu olmayan 'sorumlu' müdürlere son............
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Suudi Arabistan Havayolları'na ait yolcu uçağının Esenboğa Havalimanı'nda kalkış yaparken, yanlış küreme sonucu oluşan kar yığınına motorunu çarparak hasar görmesi sonucu Suudi Arabistan Havayolları'nın DHMİ'den zararın tazminini istediği yönündeki iddialarla ilgili, ''Suudi Arabistan Havayolları'ndan bize yapılan herhangi bir başvuru olmadı. Eğer öyle bir başvuru olursa araştırırız, hatanın kimde olduğu tespit edildikten sonra ona göre işlem yapılır'' dedi.

Airporthaber Ankara Esenboğa Havalimanı'na umre yolcularını almak üzere gelen Suudi Arabistan Havayollarına ait Boeing 747-400 tipi yolcu uçağının, kalkış için pist başına ilerlerken, sağ kanattaki dış motorunu kürenmiş karlara vurduğu ve uçağın motorunda ciddi hasar meydana geldiğini ilk kez kamuoyuna duyurmuştu. .

Haberden sonra, Suudi Arabistan Havayolları DHMİ'den, uçakta meydana gelen yaklaşık 1 milyon dolarlık hasarın tazminini istediği iddia edildi. Ancak DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal bu iddiaları yalanladı.

AirportHaber'i kasteden DHMİ Genel Müdürü Birdal, olayı kendilerinin de bir internet sitesinden duyduklarını, Suudi Arabistan Havayolları'ndan kendilerine gelen herhangi bir başvuru olmadığını söyledi. Başvuru olursa olayı araştıracaklarını, hatanın kimde olduğu tespit edildikten sonra ona göre işlem yapılacağını belirten Birdal, " Harekete geçmemiz için resmi başvurunun yapılması gerekir'' diye konuştu.
SAUDIA'YA TAZMİNAT YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
onurair den sehmus gulunce araya girince konu kapanmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
insan olsanız laf anlarsınız,en azından okuduğunuzu anlarsınız.bunların olmadığı görülmüş ve anlayacağınız lisan yazılmış ve de maksat hasıl olmuş.sözünü ettiğim canlı birçok işe yarıyor sen ise "o "nitelemeye bile layık değilsin.yani sana eşşek demek eşşeklere hakaret.ayrıca o ceza benim değil senin halt etmen yüzünden kesiliyor.bunun bile farkında değilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu olay var mı yok mu bilmiyorum ama sizde bazı şeyler (kin ve nefret ve çekememezlik) fazlasıyla var gibi görünüyor. bir hata varsa zaten gerekli kişiler gerekli yerleri uyarır sen merak etme, yapılan hatayı da kimse sümen altı etmeye çalışmaz, ders çıkarmaya çalışır. ortaya atılmış bir gazete haberi yüzünden bu kadar günahlarını almayın diyorum insanların . başka da bişey demiyorum. insafa davet ediyorum sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer böyle bir olay varsa DHMI'yi savunan arkadaş ne diyecek çok merak ediyorum? En az benim kadar düşünüp işlerini iyi yaptıkları için mi böylr bir olay oldu (eğer olduysa). Olup olmadığını bile net bir şekilde söyleyemiyorlarsa, eğer gerçekten bu olay olduysa ve tedbir alınmadıysa bu adamlar sorumlu değil mi? Müdür olarak orada oturuyorsan sorumluluk sana ait değil mi? Elemanlarının çalışmaları doğru yapmasından, doğru yere doğru adam koymaktan müdür sorumlu değil mi? Ne biçim mantık bu? Bir de savunuyorsunuz. Size de, bu memlekete de yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
makedonya daki feribot kazasında 20 civarı bulgar ve makedon turist feribota fazla yolcu bindirilmesi nedeniyle ölmüştü olaydan sonra her iki ülke ulaştırma bakanları istifa etmişlerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
madem öyle neden japonya da bi tren kazası vs oldu mu ulaştırma bakanı hemen istifa ediyor?? veya 2 yaz evvel makedonya daki feribot kazasından sonra neden her iki ülkenin ulaştırma bakanları istifa ettiler? bizde hızlı tren faciası oldu bizim bakana istifa edecek misiniz diye sordular '' treni ben mi kullanıyordum? neden istifa edecek mişim? ''dedi..mentalite işte bu!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
burda konu o değil kardeşim, böyle bir şey var mı yok mu o tartışılıyor, adamlar senin gibi klavye başından mantalitelerini konuşturamıyolarlar kusura bakma, iş yapıyorlar, ve emin ol en az senin kadar düşünüyorlar ve biliyorlar neyi nasıl yapacaklarını. hata bile olsa bunu genel müdüre yüklemek ne kadar insaflı bunu da kendine bi sor ... o zaman bakan da suçlu başbakanda cumhurbaşkanı da , hepsi istifa etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sana burada hakaret etme hakkını kim veriyor ? sen nasıl bir vatan hainisin ki devletin kasasından çıkacak para için eşşek gibi ödeyeceksiniz gibi tabir kullanıyorsun ?Allah bu memleketi sizin gibi insanların şerrinden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
körmu dikat etsinler araplarda karin yanindan gecerken, DHMI nin anlinda para sicirmiyor. adamlar dikatsiz pilotlar motoru birikmis kara carpacak hasar meydana gelip bide Turkiyeden tazminat mi ala bileceklerini zannediyorlar bu araplar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
'Harekete geçmek için resmi başvuru olaması lazım' mantığına ne desek boş. Bu kafa yapısı değişmeden bu ülke değişmez. Oratada bir sorun varsa araştıralım, çözüm bulalım, bir daha olmasın diyeceğine söylediği lafa bak. Sorumlu olmayan 'sorumlu' müdürlere son............

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000