12 Mart 2012, Pazartesi 16:30:23

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BİR İLK

Sağlık Bakanlığı'nın 28 Şubat 2011 tarihinde yaptığı "Ambulans uçak" ihalesini kazanan Koçoğlu/Skyline dört hastaya aynı anda hizmet verecek TC-GVS kuyruk tescilli Legacy 600 tipi uçağı hizmete sokuyor.
  • GVS ne demek oluyor ???Neyin kısaltması?
  • SAYIN KAPTAN PİLOT BEY BANA HARCIYACAĞINIZ VAKTİNİZİ İŞİNİZE HARCAYIN,BEN FARKLI BİR ŞEY DEMİYORUM,EĞER İNGİLİZCENİZ PORTEKİZLİ,LİTVANYALI ,ESTONYALI PİLOTLARDAN DAHA İYİ İSE(ŞAYET)ONLARA GEREK BİLE KALMAZ,YABANCI PİLOTLARA TÜRK PİLOTLARDAN DAHA AŞAĞI ÜCRETMİ VERİLİYOR BUNU SİZDE ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ Kİ(YABANCILARIN KAŞI,GÖZÜ FARKLI OLDUĞU İÇİN DEĞİL) BU TATAMIYLA LEVEL 4 İLE İLGİLİ SİZDE LEVEL 4-5- HATTA ÇOK İYİSENİZ LEVEL 6 ALINIZ,YABANCI PİLOT FURYASI BİTSİN.ARTIK NE YAZARSANIZ YAZIN CEVAP VERMİYECEĞİM,SEKTÖRLE İLGİLİ SORUNUNUZ VARSA SHGM YE BAŞVURUN.
  • Pilot bey, pilot bey diye büyük harflerle yazan arkadaşımıza ilk önce büyük harflerin bu tip bir yazışma ortamında çok kaba bir uslup olduğunu hatırlatırım. Siz zannederim Portekiz´lilerin anadillerinin İngilizce olduğunu sanıyorsunuz, bizim Kaptanlar nasıl konuşuyorlarsa onlar da öyle konuşuyorlar İngilizce´yi. Her Türk Kaptanını TK´da uçan eski Hava Kuvvetlerinden mezun Kaptanlarla bir tutmayın. Şu anda piyasada gerçekten çok iyi eğitim almış, İngilizcesi ileri seviyede birçok genç, pırıl pırıl Kaptanımız var. Siz zannediyor musunuz, Portekizlisi, Litvanyalısı, Estonyalısı, İspanyolu, İtalyanı kendi ülkesinde bir havayolunda veya hava taksi işletmesinde iş bulabilse gelip de uçar burada. Sizi önyargılarınızdan uzaklaşmaya davetederim
  • KOÇOĞLU FİRMASI BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA TAMAMIYLA YERLİ SERMAYE ŞİRKETİ,KAZANDIĞI PARAYI TAMAMEN YURTİÇİ YATIRIMLARDA DEĞERLENDİRİYOR.KAPTANLARIN PORTEKİZLİ OLUP OLMADIĞINI BİLEMEM PİLOT BEY,ANCAK BİR PİLOT YILDA ALDIĞI ÜCRETİN 20 DE 1'İNİ YABANCI DİL EĞİTİMİNE HARCASA İNANIN YABANCI PİLOTLARA GEEEREEEK BİLE KALMAZ,AMA BİZİM PİLOTLARIMIZ NERDE ARSA VAR NERDE DÜKKAN VAR YATIRIM PEŞİNDE,SERMAYEYİ BİRAZ KENDİNE DE HARCIYACAKSIN SAYIN PİLOT BEY......
  • ben işsiz yeni mezun bir pilotum. acaba bu uçağın ekibi oluşturuldu mu? nereye başvurabilirim? teşekkürler.
  • Millet olarak hizmeti mundar etme hastalığımız var. Yıllardırda tedavsi mümkün olamadı. Nerde iyi bir hizmet görsek ilk işimiz onu mundar etmek oluyor. Dünyada bir ilk olan aynı anda 4 sedye ile hasta taşıybilen Ambulans Uçağına yaklaşık 17 milyon ABD Doları para harcanarak ülkeye hizmet için getirilmiş kimse taktir etmediği gibi her köşede bir baykuş ötüp duruyor. El İnsaf be kardeşim. Başka ne denirki.
  • Ülkemizin gücüne güç katan, kendi gücüve öz sermayesi ile bunu başaran, ülke sorunlarının çözümünde taşın altına elini koyan TÜM KOÇOĞLU AİLESİNE ve milletimize hayırlı olsun. En kısa sürede operasyonlarına başlamaları dileğiyle.....
  • Yurtdışına kazançlar gitmiyor diyen arkadaşın dandik Portekizli kaptanlardan haberi yok galiba ve onlara tanınan ayrıcalıklardan, bu yabancıların ..klarında boncuk var ya :)
  • iptal yorumunu yazan kişiye''ADAMLAR İHALEYİ KAZANMIŞ TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYAN HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN,KOÇOĞLUNUN BU VATANA HERZAMAN DESTEĞİ OLMUŞTUR EN AZINDAN KAZANDIĞI PARA YURTİÇİNDE KALIYOR,BAZILARI GİBİ YURTDIŞINA KAZANÇLAR GİTMİYOR.''
  • Bilindiği üzere bir mahkeme kararı var bu işe nasıl başlanacak anlamakta zor hayırlısı olsun getirmişler ama en az 2 aydan beri cezai durumdalar acaba idari şartname gereklilikleri uygulanacakmı ( cezalar veya geç gelmeden dolayı bir iptal )
Sağlık Bakanlığının geçtiğimiz yıl yapılan II. “Ambulans Uçak Kiralama İhalesi” kapsamında, ihaleye konu olan “en az 4 (dört) hasta/yaralının yatar vaziyette yoğun bakım hizmeti alabileceği donanımda ve çekirdek personeli (aynı anda 1 doktor ve 3 yardımcı sağlık personeli) taşıma imkanı sağlayan IFR uçuşa uygun çok motorlu bir adet turbo jet” ihalesi Koçoğlu / Skyline Ulaşım ve Ticaret A.Ş. tarafından üstlenilmişti.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan teknik şartnameye göre Ankara’da konuşlanacak olan uçak, uluslararası havacılık otoriteleri tarafından onaylı, profesyonel medikal sedye sistemleri ve medikal cihazlar kullanılacağı öğrenildi.

İşte Legacy 600 Ambulans uçakta kullanılan ekipmanlar;

*ALS ( advanced life support) Kit teknik özellikleri

220 volt elektrik sistemi
28 VDC elektrik sistemi
3300 litre medikal oksijen sistemi,
Vakum, aspirasyon sistemi (10.7 lpm @ 15 in Hg ),
Medikal Hava sistemi (18.2 lpm @ 50 psi) ,
Sertifikalı medikal cihaz tutucuları
Serifikalı Hasta Yükleme Aparatı

Koçoğlu / Skyline'ın, US FAA ve EASA onaylı uçak ve diğer ekipmanlar için bu güne kadar yaklaşık 17 milyon ABD Doları para ödediği ifade edildi.

17 (2 yedek) toplamda 19 helikopterle Sağlık Bakanlığ’ına Hava Ambulans Hizmetleri veren ve Ankara Esenboğa ve İstanbul AHL’de İş Jetleri ve Helikopterler için 2 adet hangarı bulunan Skyline son olarak DHMİ tarafından "Yap İşlet Devret Modeli'yle ihaleye çıkan Çukurova Bölgesel Havalimanının ihalesini alarak havacılık konusunda yapacağı atılımların ilk işaretini de vermişti.

Koçoğlu / Skyline şirket yetkililerinin yaptığı açıklamada, "Yeni ambulans uçağımız, dünyada ki tüm profesyonel hava ambulans sistemlerince kabul gördüğü ve kendi sınıfının en iyi medikal cihaz ve malzemeleriyle donatıldı. Dünya'da örneği olmayan Legacy 600 model ambulans uçağının, Türkiye'nin bölgesinde bir güç olduğunu ve uluslararası etkinliği ile gücünü göstereceği gibi, son yıllarda havacılıkta büyük atılımlar içerisinde olan Skyline şirketi içinde prestij ve gurur kaynağı olacağını düşünüyoruz. Her zaman yaptığımız gibi, yine Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, uçağımızda kullanacağımız kuvözlerimizde, taşıdığımız yeni doğan bebeklerin daha sağlıklı bir şekilde taşınabilmesi amacıyla, ortam havasını kondanse ederek (Kuru Hava Oksijen Tüpüne ihtiyaç duymaksızın )oksijenle karıştırarak nefes ventilasyonunu sağlayan “Stephan F 120 Yenidoğan Ventilatörü”nü hava ambulansında ilk kullanan şirket olacağımız için mutluyuz" diye konuştu.

 




©AirportHaber Özel
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BİR İLK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

hakan ~ 7 yıl önce
GVS ne demek oluyor ???Neyin kısaltması?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ti ~ 7 yıl önce
2012 de verilen haberle ilgili 2017 de soru sormak ilginç oda tv 5 yıl sonra birşey yazmış bilmişlik taslamak başkasına düşmüş.
Misafir ~ 12 yıl önce
SAYIN KAPTAN PİLOT BEY BANA HARCIYACAĞINIZ VAKTİNİZİ İŞİNİZE HARCAYIN,BEN FARKLI BİR ŞEY DEMİYORUM,EĞER İNGİLİZCENİZ PORTEKİZLİ,LİTVANYALI ,ESTONYALI PİLOTLARDAN DAHA İYİ İSE(ŞAYET)ONLARA GEREK BİLE KALMAZ,YABANCI PİLOTLARA TÜRK PİLOTLARDAN DAHA AŞAĞI ÜCRETMİ VERİLİYOR BUNU SİZDE ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ Kİ(YABANCILARIN KAŞI,GÖZÜ FARKLI OLDUĞU İÇİN DEĞİL) BU TATAMIYLA LEVEL 4 İLE İLGİLİ SİZDE LEVEL 4-5- HATTA ÇOK İYİSENİZ LEVEL 6 ALINIZ,YABANCI PİLOT FURYASI BİTSİN.ARTIK NE YAZARSANIZ YAZIN CEVAP VERMİYECEĞİM,SEKTÖRLE İLGİLİ SORUNUNUZ VARSA SHGM YE BAŞVURUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilot bey, pilot bey diye büyük harflerle yazan arkadaşımıza ilk önce büyük harflerin bu tip bir yazışma ortamında çok kaba bir uslup olduğunu hatırlatırım. Siz zannederim Portekiz´lilerin anadillerinin İngilizce olduğunu sanıyorsunuz, bizim Kaptanlar nasıl konuşuyorlarsa onlar da öyle konuşuyorlar İngilizce´yi. Her Türk Kaptanını TK´da uçan eski Hava Kuvvetlerinden mezun Kaptanlarla bir tutmayın. Şu anda piyasada gerçekten çok iyi eğitim almış, İngilizcesi ileri seviyede birçok genç, pırıl pırıl Kaptanımız var. Siz zannediyor musunuz, Portekizlisi, Litvanyalısı, Estonyalısı, İspanyolu, İtalyanı kendi ülkesinde bir havayolunda veya hava taksi işletmesinde iş bulabilse gelip de uçar burada. Sizi önyargılarınızdan uzaklaşmaya davetederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KOÇOĞLU FİRMASI BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA TAMAMIYLA YERLİ SERMAYE ŞİRKETİ,KAZANDIĞI PARAYI TAMAMEN YURTİÇİ YATIRIMLARDA DEĞERLENDİRİYOR.KAPTANLARIN PORTEKİZLİ OLUP OLMADIĞINI BİLEMEM PİLOT BEY,ANCAK BİR PİLOT YILDA ALDIĞI ÜCRETİN 20 DE 1'İNİ YABANCI DİL EĞİTİMİNE HARCASA İNANIN YABANCI PİLOTLARA GEEEREEEK BİLE KALMAZ,AMA BİZİM PİLOTLARIMIZ NERDE ARSA VAR NERDE DÜKKAN VAR YATIRIM PEŞİNDE,SERMAYEYİ BİRAZ KENDİNE DE HARCIYACAKSIN SAYIN PİLOT BEY......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben işsiz yeni mezun bir pilotum. acaba bu uçağın ekibi oluşturuldu mu? nereye başvurabilirim? teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Millet olarak hizmeti mundar etme hastalığımız var. Yıllardırda tedavsi mümkün olamadı. Nerde iyi bir hizmet görsek ilk işimiz onu mundar etmek oluyor. Dünyada bir ilk olan aynı anda 4 sedye ile hasta taşıybilen Ambulans Uçağına yaklaşık 17 milyon ABD Doları para harcanarak ülkeye hizmet için getirilmiş kimse taktir etmediği gibi her köşede bir baykuş ötüp duruyor. El İnsaf be kardeşim. Başka ne denirki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ülkemizin gücüne güç katan, kendi gücüve öz sermayesi ile bunu başaran, ülke sorunlarının çözümünde taşın altına elini koyan TÜM KOÇOĞLU AİLESİNE ve milletimize hayırlı olsun. En kısa sürede operasyonlarına başlamaları dileğiyle.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yurtdışına kazançlar gitmiyor diyen arkadaşın dandik Portekizli kaptanlardan haberi yok galiba ve onlara tanınan ayrıcalıklardan, bu yabancıların ..klarında boncuk var ya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iptal yorumunu yazan kişiye''ADAMLAR İHALEYİ KAZANMIŞ TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYAN HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN,KOÇOĞLUNUN BU VATANA HERZAMAN DESTEĞİ OLMUŞTUR EN AZINDAN KAZANDIĞI PARA YURTİÇİNDE KALIYOR,BAZILARI GİBİ YURTDIŞINA KAZANÇLAR GİTMİYOR.''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilindiği üzere bir mahkeme kararı var bu işe nasıl başlanacak anlamakta zor hayırlısı olsun getirmişler ama en az 2 aydan beri cezai durumdalar acaba idari şartname gereklilikleri uygulanacakmı ( cezalar veya geç gelmeden dolayı bir iptal )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000