13 Ocak 2011, Perşembe 16:31:28

SAATTE 60 UÇAK İNECEK

Atatürk Havalimanı’nda iki uçak arasındaki ayrım mesafesinin 3 mil’e kadar düşürüldüğü bilgisi DHMİ tarafından doğrulanmadı. Peki işin aslı neydi?
  • valla bu RNAV'ları kafadan çizmedik.. eğitim hocalarınız da vardı bunların simulasyonlarında.. kendilerine defalarca soruldu bir sıkıntı var mı diye? yok cevabına istinaden uygulamaya kondu. malumat.
  • Valla düşünemediğiniz aşikar ; eğer düşündüysenizde becerememişsiniz. Sadece kağıt üstünde çizdiyseniz oradan bakınca güzel görünsede kullanış açısından tabiri caizse DANDİK. O kadar acemice yapılıyorki bu iş anlatamam. Arrival Approacha ne zaman bağlanacağı bilgisizliğinden uçaklar erken alçalmakta(bu bilgi yaklaşma kontrolörü tarafındanda verilememekte) bu da alçak irtifada gazlı uçulmasına sebep olmakta buda yakıt sarfiyatı ve şehir üzerinde gürültüye neden olmaktadır bilgilerinize. Bilindiği üzere RNAV yaklaşması gereksiz holdingleri iptal etmeli ve tasarruf sağlamalıdır ve ekonomik olmalıdır değilmi ?
  • ama sadece iner , kalkamaz ... güzel bir planlama ile 05 ve 35 e yaklaşma yaptırıp indirirsiniz , zor olsada , peki kaç kalkış yapmayı planlıyorsunuz şişmesin sonra :)
  • saatte 60 kapasite ( iniş + kalkış ) o . Şu anda 40
  • Hiç uçak yaklaşmasa daha stabil olunur mu acaba?
  • 22 senem meydanda geçti 7 uçak ışığını sırasıyla havada gördüm iniş esnasında ama havada çarpıştıklarını görmedim ama bu tür kararlarla çarpışacakları kesin ama ben göremiyeceğim sebebide hacı hoca sayesinde işten çıkarıldım ama aırport haberden flaş haber diye okuruz merak etmeyin bu düzenlemeyide yapanlar bir kulp uydurup kendilerini aklarlar demedi demeyin?
  • 60 inecek kaç kalkacak...yer mi var. arkanız sağlamsa işinizi kaybetmezsiniz üzülmeyin...
  • saatte 60 uçak inmeyecek...iniş kalkış toplam sayısı 60 olacak...
  • kaş yapalım derken göz çıkartmasınlar da ... allah korusun daha geçenlerde 2 yolcu uçağını çarpıştırıyordu kulemiz az kalsın ...
  • Kimse bu YETKİLİ iyi sallamış. O kadar bu körük mü var? O kadar parking mi var? Şu anda insanlar uçuş süresinden daha fazla, bagaj almak için bekliyor. Bu YETKİLİ bir uçağın nasıl yaklaşma yaptığını biliyor mu? Sen paralel iniş pistlerini yüzüne gözüne bulaştırdın. Kullanamayacaksan ne diye parale yaptın?
Atatürk Havalimanı’nda saatlik uçak kapasitesinin artırılması için daha önce 5 mil olarak uygulanan ayırma mesafesinin 3 mil’e indirildiği şeklindeki haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

Airporthaber’e konuşan bir yetkili, notamın yanlış yorumlandığını, bahsi geçen notamın iniş ve kalkışlarda 3 millik ayrımı kapsamadığını kaydetti.

Türkiye’de Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Dalaman ve Milas hava sahalarını kapsayacak olan yeni düzenleme gereğince, TMA içinde ayırmanın ufki radar yaklaşmasında, seviye 17000 feetten, 24000 feet’e, bu yüksekliğin radar ayırması ise 5 milden 3 mile indirildi.

Hava sahasını daha ekonomik ve daha kullanışlı hale getirmek amacıyla yapılan düzenleme ile uçakların birbirlerine yakınlaşması, daha fazla uçağın bu sahaları kullanması hedefleniyor.

Ancak bugünkü haberlerde ifade edildiği gibi ayrım mesafesi iniş ve kalkışlarda 3 mil’e düşürülmedi. İniş ve kalkışlarda ayrım mesafesi halen 5 mil olarak uygulanıyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren bir yetkili, yakın dönemde iniş kalkışlarda da ayrım mesafesinin 3 mil’e düşürüleceğini ve her bir dakikada bir uçağın Atatürk Havalimanı’na ineceğini kaydetti.

Atatürk Havalimanı PAT sahasında son dönemde yapılan çalışmalarla kapasite artışının sağlanması için hızlı taksi çıkış yolları yapıldığını, RNAV sisteminin hayata geçirildiğini kaydeden yetkili, “ Çok yakında iniş ve kalkışlarda ayrım mesafesi üç mile düşürülecek. Onunla ilgili görüşmeler sürüyor. Atatürk Havalimanı’nın 40 olan saatlik uçak kapasitesi 60’a çıkacak” dedi.
SAATTE 60 UÇAK İNECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
valla bu RNAV'ları kafadan çizmedik.. eğitim hocalarınız da vardı bunların simulasyonlarında.. kendilerine defalarca soruldu bir sıkıntı var mı diye? yok cevabına istinaden uygulamaya kondu. malumat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Valla düşünemediğiniz aşikar ; eğer düşündüysenizde becerememişsiniz. Sadece kağıt üstünde çizdiyseniz oradan bakınca güzel görünsede kullanış açısından tabiri caizse DANDİK. O kadar acemice yapılıyorki bu iş anlatamam. Arrival Approacha ne zaman bağlanacağı bilgisizliğinden uçaklar erken alçalmakta(bu bilgi yaklaşma kontrolörü tarafındanda verilememekte) bu da alçak irtifada gazlı uçulmasına sebep olmakta buda yakıt sarfiyatı ve şehir üzerinde gürültüye neden olmaktadır bilgilerinize. Bilindiği üzere RNAV yaklaşması gereksiz holdingleri iptal etmeli ve tasarruf sağlamalıdır ve ekonomik olmalıdır değilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ama sadece iner , kalkamaz ... güzel bir planlama ile 05 ve 35 e yaklaşma yaptırıp indirirsiniz , zor olsada , peki kaç kalkış yapmayı planlıyorsunuz şişmesin sonra :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saatte 60 kapasite ( iniş + kalkış ) o . Şu anda 40

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hiç uçak yaklaşmasa daha stabil olunur mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
22 senem meydanda geçti 7 uçak ışığını sırasıyla havada gördüm iniş esnasında ama havada çarpıştıklarını görmedim ama bu tür kararlarla çarpışacakları kesin ama ben göremiyeceğim sebebide hacı hoca sayesinde işten çıkarıldım ama aırport haberden flaş haber diye okuruz merak etmeyin bu düzenlemeyide yapanlar bir kulp uydurup kendilerini aklarlar demedi demeyin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
60 inecek kaç kalkacak...yer mi var. arkanız sağlamsa işinizi kaybetmezsiniz üzülmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saatte 60 uçak inmeyecek...iniş kalkış toplam sayısı 60 olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaş yapalım derken göz çıkartmasınlar da ... allah korusun daha geçenlerde 2 yolcu uçağını çarpıştırıyordu kulemiz az kalsın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimse bu YETKİLİ iyi sallamış. O kadar bu körük mü var? O kadar parking mi var? Şu anda insanlar uçuş süresinden daha fazla, bagaj almak için bekliyor. Bu YETKİLİ bir uçağın nasıl yaklaşma yaptığını biliyor mu? Sen paralel iniş pistlerini yüzüne gözüne bulaştırdın. Kullanamayacaksan ne diye parale yaptın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000