18 Kasım 2010, Perşembe 13:40:01

RNAV UYGULAMAYA KONDU

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda RNAV (Saha Seyrüseferi) uygulamasına geçildi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • koskoca avrupada sadece hollandanın baskentinde 23 06 lokal saatlerinde prnav uygulaması var.keske chartlara brnav yazılsaydı.cunku cogu sırketin prnav'e approve oldugunu zannetmiyorum.umarim en kisa zamanda duzeltilir.
  • Yorumlr çok eğlenceliydi bir tane de ben yazayım dedim. Önce şu 20. yüzyıla hoşgeldiniz hikayesine bayıldım. Arkadaşlar öncelikle RNAV 1998 den bu yana Türkiyede zorunlu olan bir uygulama. İkinci olarak belki siz MIRNAV diye biliyordunuz ama 2003'den bu yanada Trabzon , Konya ve Dalaman Havaalanlarında uygulanıyor. Üçüncüsü, usuller 56 gün öncesinden kulanıcıların elinde olacak şekilde yayınlandı ki bu ICAO kuralları gereği böyle, hala pilotlar bilmiyorsa ya da şirketlerin elinde bulunmuyorsa ortada bir sorun var demektir. Bence Yalova Kaymakamına bir sorsunlar. neyse bizim yorumcularda birgün 20. ve hatta 21. yüzyıla ulaşacajklar ben kısa sürede onlarında bu seviyeye ulaşacağına inanıyorum.
  • RNAV patern sürati, irtifa tahditleri ve CI'ya bağlantıları eksik. Hayırlı olsun yine de, eksiklikler süreç içinde giderilebilir.
  • bu tarih lütfen kayıtlara geçsin. utanmadan de ha me ii rnav uygulaması vardır diye barbar bağırıyorlardı. öğrensinler daha yeni uygulamaya başlanmış... yazık ülkeme yazık...
  • Dün 17 KASIM Toplam Uçuş : 190 Kalkış Performansı : % 99.47
  • 20. yy a hosgeldiniz Simdi bir de 21. yy a gecseniz
  • rnav usuller umarim trafigin duzene koyulmasinda yaridmci olur. sabahtan beri izliyorum. gayet rahat işliyor trafik. ozellikle ataturk için. sabiha gokcen için biraz eziyet oluyor cunku zatne çok fazla trafik olmadiğindan.2 ucak meydana gelirken rotalari rnav uygulatmak için 5-6 dakika uzatiliyor. bu da yakit ve zaman kaybi demek. rnav biraz esnek uygulanaiblir. ozellikle sabiha gokcen için direk rotalar (rnav noktalari) veirlirse kestirmeler yani trafik yuku daha kolay hafifletilir..ama bu tabiki yavas yavas olacak. ilk gun için çok buyuk bir sıkıntı yok bence. atc nin yuku azalmiş gibi gordum. atc sadece sağa dön ils serbest diyor o kadar.
  • daha kule yaklaşma ayrımını bilmiyor cevap vermeyin böyle cahillere
  • KULE KADAR BASINA TAŞ DÜSSUN BE KARDESIM NE KADAR DUSMANSINIZ SİZ KULEYE YAAA..
AirportHaber’in, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden edindiği bilgiye göre bayram dönüşü nedeniyle oluşacak yoğun trafik gözönüne alınarak İstanbul’da bulunan havalimanlarında RNAV usüllerini uygulamaya koydu.

En az yoğunluğun yaşandığı bayramın üçüncü günü Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda RNAV usülleri uygulanmaya başlandı.

RNAV nedir? : RNAV, uçaklara seyrüsefer işaretçileri içerisindeki bir ağda istenilen herhangi bir uçuş yolunu kullanmaya olanak tanıyan bir seyrüsefer metodudur. Bu metot sayesinde uçakların geleneksel seyrüsefer sisteminden farklı olarak seyrüsefer yardımcıları üzerinden geçme zorunlulukları ortadan kalkmış, daha optimize bir uçuş yolunun ve daha etkin bir hava trafiğin sağlanması planlanmıştır.

RNAV uygulamaları sayesinde, hava yer muhaberesindeki yoğunluğun azaldığı, de-conflict (SID ve STAR`larda trafiklerin tek bir noktada çakıştırılarak dikey ayırma) uygulamalarıyla iş yüküne olumlu katkı sağlandığı önceden yapılan testlerle ortaya koyulmuştu.

©AirportHaber.com
RNAV UYGULAMAYA KONDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
koskoca avrupada sadece hollandanın baskentinde 23 06 lokal saatlerinde prnav uygulaması var.keske chartlara brnav yazılsaydı.cunku cogu sırketin prnav'e approve oldugunu zannetmiyorum.umarim en kisa zamanda duzeltilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumlr çok eğlenceliydi bir tane de ben yazayım dedim. Önce şu 20. yüzyıla hoşgeldiniz hikayesine bayıldım. Arkadaşlar öncelikle RNAV 1998 den bu yana Türkiyede zorunlu olan bir uygulama. İkinci olarak belki siz MIRNAV diye biliyordunuz ama 2003'den bu yanada Trabzon , Konya ve Dalaman Havaalanlarında uygulanıyor. Üçüncüsü, usuller 56 gün öncesinden kulanıcıların elinde olacak şekilde yayınlandı ki bu ICAO kuralları gereği böyle, hala pilotlar bilmiyorsa ya da şirketlerin elinde bulunmuyorsa ortada bir sorun var demektir. Bence Yalova Kaymakamına bir sorsunlar. neyse bizim yorumcularda birgün 20. ve hatta 21. yüzyıla ulaşacajklar ben kısa sürede onlarında bu seviyeye ulaşacağına inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
RNAV patern sürati, irtifa tahditleri ve CI'ya bağlantıları eksik. Hayırlı olsun yine de, eksiklikler süreç içinde giderilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu tarih lütfen kayıtlara geçsin. utanmadan de ha me ii rnav uygulaması vardır diye barbar bağırıyorlardı. öğrensinler daha yeni uygulamaya başlanmış... yazık ülkeme yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dün 17 KASIM Toplam Uçuş : 190 Kalkış Performansı : % 99.47

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
20. yy a hosgeldiniz Simdi bir de 21. yy a gecseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rnav usuller umarim trafigin duzene koyulmasinda yaridmci olur. sabahtan beri izliyorum. gayet rahat işliyor trafik. ozellikle ataturk için. sabiha gokcen için biraz eziyet oluyor cunku zatne çok fazla trafik olmadiğindan.2 ucak meydana gelirken rotalari rnav uygulatmak için 5-6 dakika uzatiliyor. bu da yakit ve zaman kaybi demek. rnav biraz esnek uygulanaiblir. ozellikle sabiha gokcen için direk rotalar (rnav noktalari) veirlirse kestirmeler yani trafik yuku daha kolay hafifletilir..ama bu tabiki yavas yavas olacak. ilk gun için çok buyuk bir sıkıntı yok bence. atc nin yuku azalmiş gibi gordum. atc sadece sağa dön ils serbest diyor o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha kule yaklaşma ayrımını bilmiyor cevap vermeyin böyle cahillere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KULE KADAR BASINA TAŞ DÜSSUN BE KARDESIM NE KADAR DUSMANSINIZ SİZ KULEYE YAAA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000