08 Mart 2010, Pazartesi 08:36:19

"PİLOTLARIN ÜCRETLERİ İYİLEŞTİRİLMELİ"

YDK'nın, DHMİ Genel Müdürlüğü 2008 yılı denetim raporu, uçuş güvenliği için havaalanlarındaki elektronik sistemlerin uluslararası sivil havacılık kurallarına uygun olarak çalışıp çalışmadığını test eden uçuş kontrol uçaklarının, pilot sayısının yetersizliği nedeniyle “uçamadığını” ortaya koydu.
  • bizim bu hususdaki talebimizi tenkit edeceginize yapıcı olmanız gerikirken istenen bir teklifi bozmaya çalışmak senelerdir bizi çekemediginiz açıkca belli olmuştur herkez haddini bilsin biz pilotlar sizinle kendimizi bir tutmamız mümkün degil misyon meselesi bu yazıyıda yazmazdım ama iyice terbiye sınırını aşdınız herkez kendi işini, ama laikiyle yapsın başka işle ugraşmakdansa kendi işine baksın saga sola saldırmasın saygısızca yorumlar kişilerin aynasıdır(misafir)
  • uçuş kontrolü yapılan cihazların teknik sorumluluğunu üstlenmiş personel de benzeri sıkıntıları yaşamaktadır. gerek ücret gerekse eğitim konusunda acil düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. toplamda aylar alacak kurslar ankarada bir haftada verilerek durum kurtarılamaz. yıllarca yurtdışı kurslar rant ve adam kayırma amacıyla kullanılmıştır. esasen sorun ortaktır ve tek çözüm yeniden yapılanma olacaktır.
  • uzun yıllardır; THK ile Askeri birimlerde görev yapan pilotların sivil sektörde görev yapmak amacı ile dhmi de görev alarak lisans yenileme ve uçuş saatlerini yükselterek avantaj sağlayıp hiç para ödemeden,maaş alarak ve ayrılınca tazminat ödemeden basamak yaptıkları bir yerdir. bunun önüne geçilememiştir. kalan pilotlarda sıkıntılı ve ücret avantajı olmadan görev yapmaktadırlar.
  • dhmi, thy gibi olmadıktan sonra hiç kimsenin sorunu düzelmez.
  • DHMİ Liman ve Meydanlarda hem İşletmeci, hem Kullanıcı, hem Kontrol görevini yaparsa sonuç budur. Artık sistem iflas etmek üzere DHMİ nin 1960 yıllarının statüsünü bırakıp yeniden yapılanmaya gitmesi şart olmuştur. Bir haberle her biriminden ses gelmektedir.
  • yanlız kontrol pilotu arkadaşlar ortada bir yanlışlık var.sizler normal pilotlar kadar non-stop çalışıyormusunuzda onlar kadar maaş istiyorsunuz.genel müdürlükte oturmaktan sıkıldığınız için şikayetçi olan hatta işimiz yok bari evden işi takip edelim diyen siz değilmisiniz.kontrolör arkadaşlar çalışmaktan istanbulda antalyada izmirde dili damağı kurur maaşlarına itiraz ederlerde size ne oluyor anlamadım.onların 2-3 katı almıyormusunuz siz.sizinki lisans da(ki çoğunuz basıp parayı aldınız) onların ki fasulye mi?
  • sevgili dostum uçmayı bilmediğimi de nereden çıkardın :) Dünyada 70-80 bin döları basan pilot lisansını alıyor hatta pilot olmayan pilotlar bile uçuyor nasıl oluyorsa (geçen hafta haberleri çıktı) ama dünyanın hiçbir yerinde parayı basıp kontrolör olunamıyor aradaki fark bu. Valla gelsinler istanbulda trafik atsınlar ben uçmaya razıyım 3 katı maaş + stress yok. Tabiki kurumdaki pilot arkadaşların maaşları düşük ben özelleştirme artık yapılsın diyorum olayları farklı yönlere çekmeyin!
  • 11:34... maymun nerede uçak kullandı, linki yazsana buraya.
  • aman uçuruyorlarda sanki çok matah bir iş yapıyorlar...aerikada maymun uçak kullandı haberin yok sanırım...bu astronotları(sözüm ona) sizler şişire şişire bu hale getirdiniz...kaprisliler camiası
  • neden kurum içinden karşılanmıyor pilot lisansına sahip arkadaşlarımız var

Yüksek Denetleme Kurulu’nun, DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) Genel Müdürlüğü 2008 yılı denetim raporu, uçuş güvenliği için havaalanlarındaki elektronik sistemlerin uluslararası sivil havacılık kurallarına uygun olarak çalışıp çalışmadığını test eden uçuş kontrol uçaklarının, pilot sayısının yetersizliği nedeniyle “uçamadığını” ortaya koydu. Normalde 12 pilot ile yürütülmesi gereken uçuş kontrol hizmetlerinin son 5 yıldır ortalama 3 pilot ile yürütüldüğü belirtilen “Daha ağır sonuçlarla karşılaşılmadan, uluslararası firma saygınlığı yitirilmeden, uçuş kontrol pilotlarının ücretleri iyileştirilmeli” uyarısı yapıldı.

2 uçakla olmaz

YDK’nın raporuna göre, 2007 yılında kontrol uçakları toplam 862 saat, helikopterler ise 284 saat 30 dakika kontrol uçuşu yaparken, 2008 yılında uçaklar 769 saat, helikopterler ise 286 saat kontrol uçuşu yapabildi. Kontrol uçuş saatindeki düşüşe, pilot sayısının az olması yol açtı. Raporda, “Kuruluşun bu görev için 12 pilot ve 12 teknisyen pozisyonu vardır. Ancak kadro minimum düzeyin de altına inmiştir” denildi. Raporda, daha sonra şu uyarı ve öneriler dile getirildi: “Yapılan incelemede piyasada pilotlara verilen aylık ücretler ortalama 10-12 bin ABD doları tutarında oldukları belirlenmiştir. DHMİ Genel Müdürlüğü’nde ise uçuş kontrol hizmetlerinde istihdam edilen pilotlar, bu aylıkların yarısından daha az tutarda maaş almaktadır. Yıllarca ortalama 5 olan pilot sayısı son 5 yıldır ortalama 3 kişiye düşmüştür. Uçuş kontrolünün zamanında yapılması güçleşmektedir. Uçuş kontrol pilotlarının ücret politikalarının iyileştirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır.”

VATAN

"PİLOTLARIN ÜCRETLERİ İYİLEŞTİRİLMELİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 14 yıl önce
bizim bu hususdaki talebimizi tenkit edeceginize yapıcı olmanız gerikirken istenen bir teklifi bozmaya çalışmak senelerdir bizi çekemediginiz açıkca belli olmuştur herkez haddini bilsin biz pilotlar sizinle kendimizi bir tutmamız mümkün degil misyon meselesi bu yazıyıda yazmazdım ama iyice terbiye sınırını aşdınız herkez kendi işini, ama laikiyle yapsın başka işle ugraşmakdansa kendi işine baksın saga sola saldırmasın saygısızca yorumlar kişilerin aynasıdır(misafir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçuş kontrolü yapılan cihazların teknik sorumluluğunu üstlenmiş personel de benzeri sıkıntıları yaşamaktadır. gerek ücret gerekse eğitim konusunda acil düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. toplamda aylar alacak kurslar ankarada bir haftada verilerek durum kurtarılamaz. yıllarca yurtdışı kurslar rant ve adam kayırma amacıyla kullanılmıştır. esasen sorun ortaktır ve tek çözüm yeniden yapılanma olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uzun yıllardır; THK ile Askeri birimlerde görev yapan pilotların sivil sektörde görev yapmak amacı ile dhmi de görev alarak lisans yenileme ve uçuş saatlerini yükselterek avantaj sağlayıp hiç para ödemeden,maaş alarak ve ayrılınca tazminat ödemeden basamak yaptıkları bir yerdir. bunun önüne geçilememiştir. kalan pilotlarda sıkıntılı ve ücret avantajı olmadan görev yapmaktadırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dhmi, thy gibi olmadıktan sonra hiç kimsenin sorunu düzelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ Liman ve Meydanlarda hem İşletmeci, hem Kullanıcı, hem Kontrol görevini yaparsa sonuç budur. Artık sistem iflas etmek üzere DHMİ nin 1960 yıllarının statüsünü bırakıp yeniden yapılanmaya gitmesi şart olmuştur. Bir haberle her biriminden ses gelmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yanlız kontrol pilotu arkadaşlar ortada bir yanlışlık var.sizler normal pilotlar kadar non-stop çalışıyormusunuzda onlar kadar maaş istiyorsunuz.genel müdürlükte oturmaktan sıkıldığınız için şikayetçi olan hatta işimiz yok bari evden işi takip edelim diyen siz değilmisiniz.kontrolör arkadaşlar çalışmaktan istanbulda antalyada izmirde dili damağı kurur maaşlarına itiraz ederlerde size ne oluyor anlamadım.onların 2-3 katı almıyormusunuz siz.sizinki lisans da(ki çoğunuz basıp parayı aldınız) onların ki fasulye mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili dostum uçmayı bilmediğimi de nereden çıkardın :) Dünyada 70-80 bin döları basan pilot lisansını alıyor hatta pilot olmayan pilotlar bile uçuyor nasıl oluyorsa (geçen hafta haberleri çıktı) ama dünyanın hiçbir yerinde parayı basıp kontrolör olunamıyor aradaki fark bu. Valla gelsinler istanbulda trafik atsınlar ben uçmaya razıyım 3 katı maaş + stress yok. Tabiki kurumdaki pilot arkadaşların maaşları düşük ben özelleştirme artık yapılsın diyorum olayları farklı yönlere çekmeyin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
11:34... maymun nerede uçak kullandı, linki yazsana buraya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aman uçuruyorlarda sanki çok matah bir iş yapıyorlar...aerikada maymun uçak kullandı haberin yok sanırım...bu astronotları(sözüm ona) sizler şişire şişire bu hale getirdiniz...kaprisliler camiası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden kurum içinden karşılanmıyor pilot lisansına sahip arkadaşlarımız var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000