13 Nisan 2014, Pazar 11:29:28

ÖTV'SİZ AKARYAKIT İÇİN DHMİ'DEN RUHSAT ALMA ŞARTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ÖTV'siz yakıt alan ihrakiye lisansına sahip akaryakıt şirketlerine Devlet Hava Meydanları'ndan ruhsat alma şartı getirdi. Ruhsat sahibi olmadığı halde satış yapan şirketlerin lisansları iptal edilecek.
  • EPDK'nın yapmaya çalıştığı uygulama yerinde ve doğrudur. Yeterki hırsızı yakalayacağım diye getirilen düzenlemeler , işini dürüstçe yapanlara da engel olmasın. Unutulmamalı ki havaalanı dışında da havacılık faaliyetleri yürütülmekte
  • Jet A1 yakıtını ÖTV siz 1 liraya al kat içine 10 numara yağ sat motorin diye ve bu devlet bu işe yıllarca uyanamadı maalesef, böyle sahtekarlar yüzünden sektörün işi de gitgide zorlaşıyor.
  • bu yapılan iş yıllardır vardı, türkiyede mlletin aklı hep dalavere işlere çok iyi çalışır, bundan 30 sene öncede vardı, 2o sene öncede şimdide var. ne olacak biraz daha zorlaşacak dalavere yapmaları bu sefer başka yollar bulmaya çalışacaklar..
  • Kime satiyoki acaba?
  • Başkaları çağ atlar, biz halen ip atlıyoruz. Almanlar bu işe sanırım 1996 da DUR, dedi. Acaba başka sektörde durum nasıl?
  • Eh nihayet

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) önceki gün piyasada 'Ready Oil' markası ile hizmet veren MMG Petrol ve İstanbul Havacılık A.Ş.'nin rafineriden aldıkları ÖTV'siz jet yakıtı pompada sattıklarını tespit etti. İdari para cezalarını Resmi Gazete'de duyuran EPDK, yaptığı düzenleme ile "havacılık sektörüne satıyorum" diyerek ÖTV'siz yakıt alan ihrakiye lisansına sahip akaryakıt şirketlerine Devlet Hava Meydanları'ndan ruhsat alma şartı getirdi. EPDK, "Uçakları resmi olarak beyan edin" dedi.

LİSANSLAR İPTAL EDİLECEK

Söz konusu firmaların lisans iptali için de soruşturma açıldı. MMG şirketiyle ilgili soruşturmaların devam ettiğini de aktaran yetkililer, şirketin bugüne kadar bu şekilde piyasa değeri 100 milyon doları aşan 114 bin ton malı piyasaya sürdüğü iddia edildi.

KAĞIT ÜZERİNDE UÇAK KİRALIYORLAR

Uluslararası havacılık kuralları gereği uçak yakıtları vergisiz satılıyor. Kaçakçılar da kağıt üzerinde uçaklar kiralayarak aldıkları tonlarca jet yakıtını piyasada satışa sunuyordu. Bu şekilde litrede 3 TL'ye yakın kar yapılıyordu. EPDK yetkilileri, bundan önce de 10'a yakın şirkete, aynı yöntemle kaçakçılık yaptığını tespit edip kapatma işlemi uygulamıştı. Yetkililer, 100 milyon dolarla ifade edilen yöntemin, yakıtta ulusal marker olması nedeniyle, denetimden geçebildiğini belirterek, "Şirketler jet yakıtını pompada satıyordu ve biz buna bir şey yapamıyorduk" değerlendirmesi yaptı. EPDK aynı kararda İstanbul Havacılık Ticaret Limited Şirketi'nin Aliağa ve Kırıkkale Rafinerileri'nden temin ettiği yakıtı istasyonlara verdiğini tespit ederek para cezası kesti. (Sabah)

ÖTV'SİZ AKARYAKIT İÇİN DHMİ'DEN RUHSAT ALMA ŞARTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Airman ~ 10 yıl önce
EPDK'nın yapmaya çalıştığı uygulama yerinde ve doğrudur. Yeterki hırsızı yakalayacağım diye getirilen düzenlemeler , işini dürüstçe yapanlara da engel olmasın. Unutulmamalı ki havaalanı dışında da havacılık faaliyetleri yürütülmekte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günaydın ~ 10 yıl önce
Jet A1 yakıtını ÖTV siz 1 liraya al kat içine 10 numara yağ sat motorin diye ve bu devlet bu işe yıllarca uyanamadı maalesef, böyle sahtekarlar yüzünden sektörün işi de gitgide zorlaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarotgh ~ 10 yıl önce
bu yapılan iş yıllardır vardı, türkiyede mlletin aklı hep dalavere işlere çok iyi çalışır, bundan 30 sene öncede vardı, 2o sene öncede şimdide var. ne olacak biraz daha zorlaşacak dalavere yapmaları bu sefer başka yollar bulmaya çalışacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 10 yıl önce
Kime satiyoki acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Başkaları çağ atlar, biz halen ip atlıyoruz. Almanlar bu işe sanırım 1996 da DUR, dedi. Acaba başka sektörde durum nasıl?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eh nihayet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000