23 Şubat 2015, Pazartesi 09:20:50

ORHAN BİRDAL'IN BAŞINI YAKAN UÇUŞ!

Sekiz yıl Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nü yapan Orhan Birdal, önceki gün görevden alındı. Birdal’ın başını ‘jet krizi’ yedi.
  • en yüksek ücret saha kontrola verilecek aşağısı kademelenmesi lazımdı. yönetim hava trafik kontrolörlerinin( saha kontrol-yaklaşma-kule- flow-slot ) en yüksekten verildiki incelensin saha kontrol ve yaklaşmanın haricinde trafik yapamazlar çünkü slot-flow başta olmak üzere yıllardır mikrofon ellerine alan yok. ki bunların hepsini en yüksek kademe yapan yönetim diğerlerine es geçti.
  • Gelmiş burada özlü sözlerle,kıssadan hisselerle insanlık dersi vermeye çalışıyor aç gözlü :) Pardon da siz neye istinaden ATC ile aynı parayı istiyorsunuz? Konuyu bilmeyen birileri de bunların yazdıklarını okusa sanır ki havacılık tazminatı 3.grubun cebinden alınıp 1. grubun cebine konuldu. Çarpıtmayın...hep çarpıtıyorsunuz çünkü haksızsınız ve hakkınız olmayan bir şeyden hem pay alıyorsunuz hem beğenmiyorsunuz bir de özlü sözler parçalıyorsunuz ve hiç etkili olamıyorsunuz.
  • Her insan kendinde olmayan şeylerin peşine düşer güvenlik arff vb. personellerin de onur ve şeref oldugundan hakkı olan paranın peşine düşmektedir atc personelleri ise para oldugundan kendilerinde olmayan şeylerin peşinde koşuyor gittileri yol hava yolu olmadığından şaşırıp yanlış yollara sapıyolar çünkü bu yol insanlık yolu.
  • o uçak orhana ve yalaka avanesine haram zıkkım olsun...Allah çıkarsın inşallah..inşallah orhanın ekibininde sonu gelir..
  • Hayırlısı
  • Terbiye sınırlarını da es gecebiliyorsunuz demek konu Orhan Birdal la ilgili bir haber oldugunda ? Demek bu kadar büyüdü nefretiniz ... Nefretinizde boğulun ...
  • Jette dunya ya gelmis kodugumun bebeleri
  • Tokat havalimanindan pis kokular geliyor. ali bey oranin dosyaların dan da biraz bahsetseniz.levent aydoğan in mizragi çuvala sığmaz oldu diyorlar.
  • Bir danisman yardimcisina Bir genel müdürü degisen Bir bakanin kapasitesi yakinda ulasima yansir bütceye kaynak saglamak Icin yakinda aksarayida 49 yilligina kiraya verirler Tk nin aciklarini kapatirlar
  • Cumalarınızı eksik etmeyin dini dümen tutan ey cemat bugünlerinizi çok arıycaksınız

Sekiz yıl Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nü yapan Orhan Birdal, önceki gün görevden alındı. Birdal’ın başını ‘jet krizi’ yedi.

MÜŞAVİR YAPILDI: 2007 yılında DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan Orhan Birdal, Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayınlanan üçlü kararname ile bakanlık müşaviri yapıldı. Eski bakan Binali Yıldırım’ın gözde bürokratlarından olan Birdal’ın görevden alınışına gerekçe olarak ‘jet krizi’ gösteriliyor. İşte o krizin perde arkası:

KARS’A JETLE GİTTİLER: Başbakan Ahmet Davutoğlu, 29 Kasım’da il kongresi ve havalimanı yeni terminal açılışı için Kars’a gitti. Sözcü'de yer alan habere göre; DHMİ bürokratları da tarifeli uçak yerine özel jetle Kars’a gittiler. Açılışa katılan bürokratlar dönüşü Ankara yerine İstanbul’a yapmak istedi.

DANIŞMAN KALDI: Gidişte sorunsuz başlayan yolculuk dönüşte krize neden oldu. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın danışmanı yer yok diye jete bindirilmedi. Jet, İstanbul’a uçtu. Danışman ise Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım’ı arayarak şikayetçi oldu ve kendisinin Kars’tan Ankara’ya getirilmesini istedi.

JETİN BAŞI DÖNDÜ!: Müsteşar Yardımcısı geçici bir formül buldu. Gündüz Ankara’dan Kars’a, Kars’tan İstanbul’a uçan jet, danışmanı getirmek için İstanbul’dan Kars’a gönderildi. Aynı gece Kars’tan da Ankara’ya uçuş yaptırıldı.

BAKANA ŞİKAYET: Danışman, yaşanan gelişmeleri eski ekibin kendisine ve bakana tepkisi olarak anlattı. Bakan Lütfi Elvan, Başbakan’ı ikna ederek Genel Müdürü görevden aldırdı. (Sözcü)

ORHAN BİRDAL'IN BAŞINI YAKAN UÇUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

haksızlık ~ 9 yıl önce
en yüksek ücret saha kontrola verilecek aşağısı kademelenmesi lazımdı. yönetim hava trafik kontrolörlerinin( saha kontrol-yaklaşma-kule- flow-slot ) en yüksekten verildiki incelensin saha kontrol ve yaklaşmanın haricinde trafik yapamazlar çünkü slot-flow başta olmak üzere yıllardır mikrofon ellerine alan yok. ki bunların hepsini en yüksek kademe yapan yönetim diğerlerine es geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
✈BLΛCK✈ ~ 9 yıl önce
Gelmiş burada özlü sözlerle,kıssadan hisselerle insanlık dersi vermeye çalışıyor aç gözlü :) Pardon da siz neye istinaden ATC ile aynı parayı istiyorsunuz? Konuyu bilmeyen birileri de bunların yazdıklarını okusa sanır ki havacılık tazminatı 3.grubun cebinden alınıp 1. grubun cebine konuldu. Çarpıtmayın...hep çarpıtıyorsunuz çünkü haksızsınız ve hakkınız olmayan bir şeyden hem pay alıyorsunuz hem beğenmiyorsunuz bir de özlü sözler parçalıyorsunuz ve hiç etkili olamıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözün özü ~ 9 yıl önce
Her insan kendinde olmayan şeylerin peşine düşer güvenlik arff vb. personellerin de onur ve şeref oldugundan hakkı olan paranın peşine düşmektedir atc personelleri ise para oldugundan kendilerinde olmayan şeylerin peşinde koşuyor gittileri yol hava yolu olmadığından şaşırıp yanlış yollara sapıyolar çünkü bu yol insanlık yolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akil ~ 9 yıl önce
(azicik)aklin varsa sen parayi bosver de aklin pesinde kos.
haram olsun... ~ 9 yıl önce
o uçak orhana ve yalaka avanesine haram zıkkım olsun...Allah çıkarsın inşallah..inşallah orhanın ekibininde sonu gelir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya yalansa ~ 9 yıl önce
Ya yalansa, o zaman napalım uçağı ? Paket yapıp yollayalım sana sen yapacak birşey bulursun herhalde .
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiye ~ 9 yıl önce
Terbiye sınırlarını da es gecebiliyorsunuz demek konu Orhan Birdal la ilgili bir haber oldugunda ? Demek bu kadar büyüdü nefretiniz ... Nefretinizde boğulun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Jette dunya ya gelmis kodugumun bebeleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tokat havalimanindan pis kokular geliyor. ali bey oranin dosyaların dan da biraz bahsetseniz.levent aydoğan in mizragi çuvala sığmaz oldu diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakkaniyet ~ 9 yıl önce
Sadece pis koku gelmiyor lağım oldu akıyor söylenenler. Personele mobing, yapılan işlerde usulsüzlük, yalnızlığı, havaalanını mesken tutup yatıp kalkması hakkında söylenenlerin sadece birkaçı neyse söylenenler doğru ise (müfettiş gelmiş duyduğum kadarı ile) zaten ayağına dolaşır yapanın yanına hiçbirşey kar kalmaz.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir danisman yardimcisina Bir genel müdürü degisen Bir bakanin kapasitesi yakinda ulasima yansir bütceye kaynak saglamak Icin yakinda aksarayida 49 yilligina kiraya verirler Tk nin aciklarini kapatirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cumalarınızı eksik etmeyin dini dümen tutan ey cemat bugünlerinizi çok arıycaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000