02 Kasım 2013, Cumartesi 12:18:30

ORHAN BİRDAL: "3. HAVALİMANINDA SIKINTI YOK"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı için yeni şirket kurulduğunu belirterek, "Süreçte bir sıkıntı yok. 3. havalimanında her şey yolunda gidiyor" dedi.
  • Daha bitmedi oraya kadar Marmaray yapın
  • Röportajı yapan gazeteci tarihler konusunda biraz şaşırmış, çünkü 1. etapla tamamının bitişini aynı tarih olarak anlamış, orada bir yanlışlık var, diğer etaplar ihtiyaca göre inşaatına başlanılacak yerler. Türkiyenin bugüne kadar yaptığı en büyük ihale, Türkiyenin son yıllardaki en başarılı Bakanı ve Genel Müdürüne nasip oldu diye bazı arkadaşlar rahatsız oluyor olabilir , gayet normaldir bu, meyve veren ağaç taşlanır, herkes keşke onlar kadar çalışsa da eleştirilse. Allah bu ülke için taş üstüne taş koyanlardan, böyle gece gündüz çalışan devlet adamlarımızdan razı olsun. Bu iş siyaset meselesi değil, ülkeye ve millete hizmet etme meselesi.
  • Yorumların Tamamını Okudum. Demokratik ve Medeni Toplumlarda Eleştirilere Evet. Ama Maakesef 21. Yüzyılın Türkiye'sinde, Öyleki Son 10 Yılda Ulaştırma Başta Olmak Üzere Her Sektörde Tüm Istatistikleri Allak Bullak Etmiş Bir Dünya Türkiye'sinde Allah Aşkına At Gözlüğünüzü Çıkartın ve Objektif Bir Gözle Etrafınıza Bakın. Nereden Nereye. Havalimanlarımızın Son Derece Modern, ve Yolcu Uçak Sayılarında ki Olağanüstü Artışlar Size Hiçbirşey Anlatmiyormu. Bir Kerede Olsun Alkışlayın. Biliyorum Aklı Fikri İdeolojik Düşünenler Bu Yigitligi Yapamaz. Eleştirilere Evet Ama Görmezlikten Gelmeye Hayır. Yolun Açık Olsun Sayın Birdal.... Yolun Açık Olsun DHMİ.....(TAHABEY)
  • Hayırlı olsun!
  • Dünyanon en büyük havalimanı ihalesini yapıyorsunuz ama seçtiğiniz yerde rüzgar araştırması, kuşların göç yolu, arazinin mekanik özellikleri hakkında doğru düzgün bir araştırma yapmıyorsunuz; hatta arazide maden işletmecilerinin geçerli sözleşmesi olduğunu kamuoyu ihale bittikten sonra öğreniyor. Sorun olmayan inşaat buysa sorunlusu nasıl olurdu Allah bilir.
  • Sayın genel müdür, şirket kuruluşunu müteakip 1 ay içinde uygulama sözleşmesi imzalanacağını söylemiş.İhale şartnamesine göre ; uygulama sözleşmesinin imzalanmasının ardından şirketin 30 gün içinde yer teslimi istemesini, takip eden 30 gün içinde yer teslimi yapılmasıyla 42 aylık ilk etap yatırım süresinin başlamasını öngörüyor. ya genel müdür sehven söyledi ya da ajans haberinde bir nedenle hata var. eğer sn Birdal'ın dediği gibi olsa 3 ay sonra inşaatın başlaması gerekiyor oysa demeçte bu tarihin tam belli olmadığı söylenmiş yani kendi içinde bile tenakuz oluyor Erdal Gülmez
  • İhalesi ile dünyanın gündemine giren ve tüm dünya tarafından merakla beklenen 3. havalimanı; tüm kıskançlık, çekememizlik ve istemeyrüklere rağmen inşallah hayata geçecektir. Tebrikler Birdal...
  • Orhan Birdal, "Süreçte bir sıkıntı yok. 3. havalimanında her şey yolunda gidiyor" diyorsa sorun yok...Birdal sözü senet bir bürokrat. istanbul havalimanı konusunda bugüne kadar ne dediyse gerçekleşti.
  • Türkiye'nin en önemli, Dünyanın da sayılı projelerinden olan bu büyük eserle ilgili süreçte bir sorun olmaması sevindirici. Başta Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ve DHMİ Genel Müdürü Sayın Orhan BİRDAL olmak üzere projenin hazırlanışı, ihalesi ve sonrasında emeği geçenlere çok teşekkürler. Yorumcu Hayalperest, gerçekten hayalperestçe bir şeyler yazmış, haberin altındaki iki paragraf haberi kaleme alan kişinin değerlendirme ve yorumu...Sayın Genel Müdürün verdiği bilgide inanılmayacak bir durum yok Murat Karbeyaz
  • Sayın Yüksek Mühendis, ilk etap yani 90milyon/yıl kısmı 42 ayda bitirilip 2018'de açılacak diyor. Söylemde yanlışlık yok ama bende 2018'e pek inanmıyorum. Bence 29 Ekim 2019'da ancak açılır....

Birdal, yaptığı açıklamada, havalimanı ihalesini kazanan firmaların, yeni bir şirket kurduklarını söyledi. Birdal, "İhaleyi kazanan firmalarla imzalanan sözleşmeye göre, yeni şirket kurulduktan sonra 1 ay içinde uygulama sözleşmesi yani ana sözleşme imzalanacak. Sözleşme imzalandıktan sonra da yer teslimi yapılacak" diye konuştu.

Yer teslimiyle ilgili takvim vermenin doğru olmayacağını dile getiren Birdal, "Çünkü yeri pürüzsüz teslim etmemiz lazım. Söz konusu yerle ilgili devam eden çalışmalar var. Çalışmalar tamamlandıktan sonra yer teslimini yapacağız" dedi.

Yeni havalimanın yapılacağı bölgedeki madencilere yönelik çalışmanın, Maden İşleri Genel Müdürlüğünce yürütüldüğünü ifade eden Orhan Birdal, "Süreçte bir sıkıntı yok. 3. havalimanında her şey yolunda gidiyor" diye konuştu. 

Havalimanının proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan Birdal, projeyle ilgili firmayla karşılıklı görüşmelerin sürdüğünü, hazırlanan projenin DHMİ Genel Müdürlüğüne onay için sunulacağını kaydetti.

3. havalimanı tamamlandığında, yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. Yapım aşamasında taşeronlar dahil toplamda 5 bin kişi çalışacak.

90 milyon yolcu kapasiteli birinci etabın 42 ayda bitirilerek hizmete açılması, projenin tamamının ise 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

ORHAN BİRDAL: "3. HAVALİMANINDA SIKINTI YOK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Daha bitmedi oraya kadar Marmaray yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazeteci hatası ~ 10 yıl önce
Röportajı yapan gazeteci tarihler konusunda biraz şaşırmış, çünkü 1. etapla tamamının bitişini aynı tarih olarak anlamış, orada bir yanlışlık var, diğer etaplar ihtiyaca göre inşaatına başlanılacak yerler. Türkiyenin bugüne kadar yaptığı en büyük ihale, Türkiyenin son yıllardaki en başarılı Bakanı ve Genel Müdürüne nasip oldu diye bazı arkadaşlar rahatsız oluyor olabilir , gayet normaldir bu, meyve veren ağaç taşlanır, herkes keşke onlar kadar çalışsa da eleştirilse. Allah bu ülke için taş üstüne taş koyanlardan, böyle gece gündüz çalışan devlet adamlarımızdan razı olsun. Bu iş siyaset meselesi değil, ülkeye ve millete hizmet etme meselesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yorumların Tamamını Okudum. Demokratik ve Medeni Toplumlarda Eleştirilere Evet. Ama Maakesef 21. Yüzyılın Türkiye'sinde, Öyleki Son 10 Yılda Ulaştırma Başta Olmak Üzere Her Sektörde Tüm Istatistikleri Allak Bullak Etmiş Bir Dünya Türkiye'sinde Allah Aşkına At Gözlüğünüzü Çıkartın ve Objektif Bir Gözle Etrafınıza Bakın. Nereden Nereye. Havalimanlarımızın Son Derece Modern, ve Yolcu Uçak Sayılarında ki Olağanüstü Artışlar Size Hiçbirşey Anlatmiyormu. Bir Kerede Olsun Alkışlayın. Biliyorum Aklı Fikri İdeolojik Düşünenler Bu Yigitligi Yapamaz. Eleştirilere Evet Ama Görmezlikten Gelmeye Hayır. Yolun Açık Olsun Sayın Birdal.... Yolun Açık Olsun DHMİ.....(TAHABEY)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti yandaş ~ 10 yıl önce
Dünyanon en büyük havalimanı ihalesini yapıyorsunuz ama seçtiğiniz yerde rüzgar araştırması, kuşların göç yolu, arazinin mekanik özellikleri hakkında doğru düzgün bir araştırma yapmıyorsunuz; hatta arazide maden işletmecilerinin geçerli sözleşmesi olduğunu kamuoyu ihale bittikten sonra öğreniyor. Sorun olmayan inşaat buysa sorunlusu nasıl olurdu Allah bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport ~ 10 yıl önce
Bunların hepsi projeyi ve hazırlayan dhmi uzman kadroları tarafından dikkate alınmıştır. İhale şartnamesi incelendiğinde görülecektir.
Maddi hata ~ 10 yıl önce
Sayın genel müdür, şirket kuruluşunu müteakip 1 ay içinde uygulama sözleşmesi imzalanacağını söylemiş.İhale şartnamesine göre ; uygulama sözleşmesinin imzalanmasının ardından şirketin 30 gün içinde yer teslimi istemesini, takip eden 30 gün içinde yer teslimi yapılmasıyla 42 aylık ilk etap yatırım süresinin başlamasını öngörüyor. ya genel müdür sehven söyledi ya da ajans haberinde bir nedenle hata var. eğer sn Birdal'ın dediği gibi olsa 3 ay sonra inşaatın başlaması gerekiyor oysa demeçte bu tarihin tam belli olmadığı söylenmiş yani kendi içinde bile tenakuz oluyor Erdal Gülmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport ~ 10 yıl önce
evet her şey yolunda giderse 3 ay içinde yer teslimi var. Ancak mücbir sebep halleri sözleşmede belirtilmiş. Bunlar işin fiilen başlamasına engel olabilir. MİGEM tarafından yürütülen madencilerin durumunun ve TOKİ tarafından yapılan kamulaştırmanın tamamlanması gerekli.
CANBEY ~ 10 yıl önce
İhalesi ile dünyanın gündemine giren ve tüm dünya tarafından merakla beklenen 3. havalimanı; tüm kıskançlık, çekememizlik ve istemeyrüklere rağmen inşallah hayata geçecektir. Tebrikler Birdal...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selda küçük ~ 10 yıl önce
Orhan Birdal, "Süreçte bir sıkıntı yok. 3. havalimanında her şey yolunda gidiyor" diyorsa sorun yok...Birdal sözü senet bir bürokrat. istanbul havalimanı konusunda bugüne kadar ne dediyse gerçekleşti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman69 ~ 10 yıl önce
SMART gibi di mi
HAVAYOLCU ~ 10 yıl önce
Türkiye'nin en önemli, Dünyanın da sayılı projelerinden olan bu büyük eserle ilgili süreçte bir sorun olmaması sevindirici. Başta Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ve DHMİ Genel Müdürü Sayın Orhan BİRDAL olmak üzere projenin hazırlanışı, ihalesi ve sonrasında emeği geçenlere çok teşekkürler. Yorumcu Hayalperest, gerçekten hayalperestçe bir şeyler yazmış, haberin altındaki iki paragraf haberi kaleme alan kişinin değerlendirme ve yorumu...Sayın Genel Müdürün verdiği bilgide inanılmayacak bir durum yok Murat Karbeyaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet bilmez ~ 10 yıl önce
HAKLISINIZ HAVAYOLCU ilk etap yani 90milyon/yıl kısmı 42 ayda bitirilip 2018'de açılacak deniyor haberde, tarihte sapma olması için bir neden yok, çünkü söz konusu tarih ilk etap için veriliyor, sayın başbakan ve bakanın bu yönde söylemleri vardı, mütahit firma da bitirebileceğini söylüyor. MARMARAY GİBİ BU ESERİN AÇILIŞINI DA RABBİM BİZLERE GÖSTERSİN
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın Yüksek Mühendis, ilk etap yani 90milyon/yıl kısmı 42 ayda bitirilip 2018'de açılacak diyor. Söylemde yanlışlık yok ama bende 2018'e pek inanmıyorum. Bence 29 Ekim 2019'da ancak açılır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sahin tütmez ~ 10 yıl önce
sayın hayalperest, bu hükümetin başlatıp bitiremediği proje yok, bu proje de zamanında ya bitecek ya bitecek, hiç kuşkum yok. Orhan Birdal ne dediğini bilen, ciddi bir yönetici,bugüne kadar ne dediyse oldu, DHMİ ye büyük atılımlar yaptırdı. projeyi takip eden biriyim, muhabirimizin belirttiği gibi ilk İLK ETABIN öngörülen tarihte bitirilmemesi için bir neden yok. Diğer etapların bitirilmesi sürece göre küçük takvimsel revizeler gerektirebilir. UDH ÇALIŞIYOR, TÜRKİYE UÇUYOR...Teşekkürler DHMİ

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000