01 Şubat 2010, Pazartesi 16:55:47

MİNARENİN BOYU KISALTILDI

Van'da üç yıl önce cemaatten toplanan paralar ile yaptırılan bir caminin 45 metrelik minaresi uçakların iniş ve kalkışları sırasında tehlike oluşturduğundan dolayı 20 metre kısaltıldı.
  • arkadaşım bu insanlar akılsız mı? heralde gidip caminin yanına yeni bir cami yaptırmamışlardır. heralde böyle birşeyin akıl karı olmadığını çok iyi bilirler. demekki bir ihtiyaç var da yaptırmışlar. sonuçta kulübe değil koskoca cami. ayrıca her cuma para toplanması konusunda yaklaşık bir yıldır cuma çıkışı para toplandığını görmedim. eğer her zaman gittiğiniz camide her cuma para toplanıyorsa birdahakine başka camiye gidersiniz.
  • Memlekete bak. İniş yolu üzerine minare yapılıyor. Sonrada yüksek olmuş, ksaltın deniliyor. Yapılıncaya kadar akılları neredeymiş. Ben olsam 45 metre daha uzatırdım. Hepsi artist bunların. Esas o hale gelmeden önce engel olmayan, projeyi onaylayanların cezalandırılmasıdır. Bu uygulamayı başlatmadıkça benzerlerini daha çok görürürüz. Aynı gecekondu mallelerindeki yıkımlar gibi.
  • arkadaşım inanmıyosan gider araştırırsın.Ayrıca tabiki herkes sermayesini istediği gibi kullanır.Ancak ihtiyac yokken cami yapmak için para toplarlarsa ozaman işin rengi değişir.Her camide özellikle cuma günleri para toplanır.nedense hiç bitmez camilerin ihtiyacları... giden var sanki..... dindar olanla dinci olanı iyi anlayın.bu ülkenin %99 u müslüman mış.buda kocaman bir yalan.hadi bu rakamı da doğrula bay bilmiş
  • 77 bin Cami olup 7bin hastanenin oldugu konusunda rakam larin dogru oldigunu sanmiyorum. Ayrica sen o camiyi yaptiranlara, cami degil hastane yap deme diye bir hakkin yok. sermayelerini degerlendirmeleri kendilerini ilgilendirir.
  • Geçen seneki tokat haberini hatırlıyorum pilotların çekincelerinden dolayı camiyi pilotlar şikayet etmişlerdi DHMI'ye DHMI'de bu şikayeti göze alarak uygulamaya koymuştu cami kısaltma olayını olaya dinsel bakmayalım dediğiniz gibi rütin ve belli başlı kriterleri pilotların şikayetiyle uygulamaya koymuşlar ben anlamadim sorun nerede
  • Bu habere baslik olarak "pilotlarin cami korkusu" denmesi son derece tarafli, hedef gosteren bir yorum. Maniadan arinmis olmasi gereken bolgeye, yetkililere danisilmadan dikilen binalar, zaten gayrikanunidir. Bunlarin oradan kaldirilmasi DHMİ'nin takip ettigi birseydir. Bunun korkuyla degil uluslararasi kurallarla alakasi var, pilotlari zan altinda birakmak objektiflikten uzak olmuyor mu biraz?
  • bu ülkede önüne gelen cami yaptırırsa böyle şeylerin olması gayet normal..77 bin cami var bu ülkede karşılığında 7 bin sağlık kurumu.başka söze ne gerek var. cami yaptıranlar kesin cennete gidecekler ya yapın bakalım...ama öbür taraftada minareler varmış dikkat edin
  • "İçimizdeki İsviçreliler" mi demek lâzım, yoksa "içimizdeki yıldızlı kaptanlar" mı? Bilemiyorum...

Buzhane Mahallesi sakinleri tarafından yaklaşık 3 yıl önce kendi mahallelerinin ismini vererek yaptırdıkları caminin minaresi pilotların iniş ve kalkışlarında tehlike oluşturunca 45 metre yüksekliğinde minarenin, kısaltılmasına karar verildi.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Van Jandarma Filo Komutanlığı yetkilileri Van Müftülüğü'ne başvurarak minarenin yıkılmasını istedi. Bunun üzerine de müftülük aldığı kararla 45 metrelik minare, kısa sürede 20 metre kısaltılarak 25 metreye indirdiler.

Van Müftüsü Nimettulah Arvas, hayırseverler vatandaşlar tarafından yapılan camilerde bazen müftülük yetkililerine danışılmadan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Arvas, "Hal böyle olurken bazen yapılan işlerde aksamalar meydana geliyor. Buzhane Mahallesi'ndeki caminin minaresi ise bize danışılmadan yapıldı. Uçakların iniş kalkışlarını etkilediği için yetkililerin bize yaptığı müracaat sonucu 20 metre kısalttık. Bundan sonra hayır sever vatandaşlar cami yada minaresini yaptırdığı zaman kesinlikle müftülük yetkililerine danışsın. Bunlardan bilgi alsınlar. Uzmanlarımızın vereceği bilgiler dahilinde cami ve minareler yapılırsa bu gibi sorunlar ortaya çıkmaz" dedi.


19 Nisan 2008'de Tokat'ta da uçuşları engellediği öne sürülen, havaalanı yakınlarındaki Küçük Bağlar köyü camisinin minaresinin boyu kısaltılmıştı.

MİNARENİN BOYU KISALTILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım bu insanlar akılsız mı? heralde gidip caminin yanına yeni bir cami yaptırmamışlardır. heralde böyle birşeyin akıl karı olmadığını çok iyi bilirler. demekki bir ihtiyaç var da yaptırmışlar. sonuçta kulübe değil koskoca cami. ayrıca her cuma para toplanması konusunda yaklaşık bir yıldır cuma çıkışı para toplandığını görmedim. eğer her zaman gittiğiniz camide her cuma para toplanıyorsa birdahakine başka camiye gidersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Memlekete bak. İniş yolu üzerine minare yapılıyor. Sonrada yüksek olmuş, ksaltın deniliyor. Yapılıncaya kadar akılları neredeymiş. Ben olsam 45 metre daha uzatırdım. Hepsi artist bunların. Esas o hale gelmeden önce engel olmayan, projeyi onaylayanların cezalandırılmasıdır. Bu uygulamayı başlatmadıkça benzerlerini daha çok görürürüz. Aynı gecekondu mallelerindeki yıkımlar gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım inanmıyosan gider araştırırsın.Ayrıca tabiki herkes sermayesini istediği gibi kullanır.Ancak ihtiyac yokken cami yapmak için para toplarlarsa ozaman işin rengi değişir.Her camide özellikle cuma günleri para toplanır.nedense hiç bitmez camilerin ihtiyacları... giden var sanki..... dindar olanla dinci olanı iyi anlayın.bu ülkenin %99 u müslüman mış.buda kocaman bir yalan.hadi bu rakamı da doğrula bay bilmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
77 bin Cami olup 7bin hastanenin oldugu konusunda rakam larin dogru oldigunu sanmiyorum. Ayrica sen o camiyi yaptiranlara, cami degil hastane yap deme diye bir hakkin yok. sermayelerini degerlendirmeleri kendilerini ilgilendirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçen seneki tokat haberini hatırlıyorum pilotların çekincelerinden dolayı camiyi pilotlar şikayet etmişlerdi DHMI'ye DHMI'de bu şikayeti göze alarak uygulamaya koymuştu cami kısaltma olayını olaya dinsel bakmayalım dediğiniz gibi rütin ve belli başlı kriterleri pilotların şikayetiyle uygulamaya koymuşlar ben anlamadim sorun nerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu habere baslik olarak "pilotlarin cami korkusu" denmesi son derece tarafli, hedef gosteren bir yorum. Maniadan arinmis olmasi gereken bolgeye, yetkililere danisilmadan dikilen binalar, zaten gayrikanunidir. Bunlarin oradan kaldirilmasi DHMİ'nin takip ettigi birseydir. Bunun korkuyla degil uluslararasi kurallarla alakasi var, pilotlari zan altinda birakmak objektiflikten uzak olmuyor mu biraz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülkede önüne gelen cami yaptırırsa böyle şeylerin olması gayet normal..77 bin cami var bu ülkede karşılığında 7 bin sağlık kurumu.başka söze ne gerek var. cami yaptıranlar kesin cennete gidecekler ya yapın bakalım...ama öbür taraftada minareler varmış dikkat edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"İçimizdeki İsviçreliler" mi demek lâzım, yoksa "içimizdeki yıldızlı kaptanlar" mı? Bilemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000