03 Eylül 2014, Çarşamba 08:20:23

METEOROLOJİ ÇALIŞANLARINDAN 'TAZMİNAT' ÇIKIŞI

Genç Memur-Sen Nevşehir Başkan Yardımcısı İsrafil Baran, Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarına ödenen Havacılık Tazminatının Meteoroloji çalışanlarının da hakkı olduğunu belirtti.
  • Ülkemizde Meteoroloji Genel Müdürlüğü' nün nasıl bir yapıda olup sadece yorum yapmak için yorum yapanlar sayesinde bu ülkede bazı düzenler zor değişir. Eski tabirle "laf olsun torba dolsun" tabirine bu arkadaşlar çok uyuyor. Meteorolojinin önemini, çalışma koşullarını, aldığı eğitim(cik)lerle kendi içerisinde ne çabalarla çalıştığını bilerek ve Meteoroloji çalışanının eurocontrol tazminatının eskiden aldığı gibi tekrardan alması için çaba göstermesini ki haklı bir tazminattır bu, hayıflayarak ya da küçümseyerek göz önünde bulundurulması cahilliğin göstergesidir.
  • Seyrüsefer ozerklesince ne yapacaksiniz acaba?
  • Yahu bende bunu anlamıyorum, kısa bir inceleme yaptım, meteoroloji mühendisi olmak için üniversite sınavında 357 ile 413 puan arası almak yeterli. Hava trafik kontrolorü olmak için ise Pilot olmak için ise 232ile 411 puan yeterli geliyor. Pilotaj için de Ücretini ödersen 271, Burslu okumak için 512 puan alacak kadar akıl gerekiyor iken, bu yarım akıllıların kendilerini pilot kadar kazanmayı hak edecek seviyede görmeleri anlaşılır gibi değil. Haddini bilmenin de erdem olduğunu bilmeyen bir toplumda yaşıyorsak, daha çok fırın ekmeğe ihtiyaç var demektir.
  • Android Uygulaması seni bu konuda geren nedir birde adın soy adın nedir öyle boş boş sallıyorsun fıkra vs demişsin de sen kendi fikrimce asalak yaşayan yani fıkra dahi olsa bir insan hücresindeki zekaya mantığa sahip olamayacak konunun ne olduğunu anlamayacak kadar boş tenekesin bir android uygulaması yazmışsın daha 0 1 mantığını anlayacak onu geçtim 1+1=? bunu çözecek beyin yok. Annen baban bu yazdıklarını görse bu olmamış bir daha yapalım çöpe atalım der.Bu dünyada ki hiç bir şeyinde seninle alakalı olamayacağı hem cümle kurgun hem konulara atlayıp saçma sapan yorumlar yazmandan belli. ALLAH sana önce insan olmayı nasip etsin sonrası gelir zaten
  • benim bildiğim yurtdışında sadece seyrüsefer alıyor bizde ise ssefer ayrı olmadığından herkese paylaşılıyor,düz memur bile alıyosa sizde almalısınız bence, sadece meraktan soruyorum meteoroloji çalışanları ne kadar ücret alıyor?
  • havacılık tazminatının geçmişini bilenler ilk verilmeye başladığında meteoroloji personelininde aldığını çok iyi bilir.ancak geçmiş yıllarda 40+40 , seyyanen ve diğer zamlarda havacılık tazminatı alan personeller muaf tutulunca meteoroloji verilen tazminat beğenmeyip iptal edilerek zamlardan faydalandı ( zam farkları tazminattan daha fazla olduğu için) son 5 yılda zamlar az olunca şimdide tazminat almak istiyorlar peki geçmişte aldıkları zamlardan bahsetmiyorlar
  • By iş meşhur fıkra gibi olmuş, hani vücuttaki organlardan biri müdür seçilecekmiş diye başlayan. Ben olmazsam burası işlemez, istersem durdururum gibi kompleksli tavırları bırakın. Fazla mesai yapıyorsanız yasal hakkınızı isteyin, verilmezse çalışmayın, o kadar. Yok bilmem nereden bir fon geliyormuş da bize dağıtılması gerekirmiş falan bırakın bunları. Maaşınız belli, bunu bilerek işe girdiniz, beğenmiyorsanız bırakın, o özendiğiniz iyi para veren işlere başvurun.
  • Arkadaşlar niye luzumsuz yorumlarla meteoroloji çalışanlarina saldiriyorsunuz Mesele parayi haketme veya etmeme değil böyle bir hak doğmuş parada dışarıdan döviz girdi olacak itidalli olalim kimsenin eline sataşarak bir şey geçmez lutfen seviyeli ve insancil davranalim davranmayanlara ise ne diyelim kendi haline bırakalım slm.
  • öncelikle ismini veremeyen ip kullancısı yok şu yok bu önce adınız soy adınızı yazında kim olduğunuzu bilelim benim adım soy adım yukarda . meteoroloji yatar vs diyen zatı ner ne ise havacılıktan tarıma inşaat sektörüne kadar yardımcı oluruz. kule de çalışan birisi sanırım yorum yapmış oda oranın çaycısıdır bu kafa yapısı onu gösteriyor.bir diğeri aldıkları para miktarı azalacak diye tutuşmuş sanırım. şimdi 2 saat biz çalışmasak sizleri görürüm ayağımıza kadar gelip 3km 3.5km olamazmı diyenleride gördük senin yaptığın işi ben evden yaparım bunu diyim kontrolmüş neyi kontrol ediyorsun sanki uçağa yaklaştığın var. eurocontrol neden para öder ülke hava sahasını kullandığı için ki iniş yapmayacaksa kuleyle işi yoktur meteorolojik bilgi alır kendinizi bir halt sanmayın sizin yaptığınız işi değnekcilerde yapıyor ucuş kontroluymuş müs sen meteoroloji ne işe yarar bilmezsin vcsh yazsam abi bu ne diye yalakanırsın de get oğlum bak git rumuzlu insan posası sende nefes alma yazık oksijene
  • "Oğlum bak git" rumuzlu arkadaşın yazdıklarını, daha doğrusu yazmaya çalıştığı türkçe ifadeleri (!) görünce tahsil kısmlı yorumumu geri aldım. Cehalet ne güzel bir şey. Hiç bir şey bilmeden, her şey hakkında fikrin oluyor. Accuweather yazdığın gibi Türkçeyi de doğru kullanman temennisi ile....

Baran yaptığı açıklamada, Meteoroloji çalışanlarına bir süre önce verilen sözler üzerine çalışanların uçak kaldırmama eylemlerinden vazgeçtiğini hatırlatarak, bu konuda verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Baran; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı personel giderleri olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı(Eurocontrol)’ndan para alıyor.Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline öderken, meteoroloji çalışanlarına bu tazminat ödenmiyor.Geçtiğimiz aylarda meteoroloji çalışanları havacılık tazminatının ödenmesi için uçak kaldırmama eylemi yapacaktı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ‘tazminat ödenecek’ sözü üzerine bu eylemden vazgeçildi. Meteoroloji çalışanları verilen söz üzerine büyük bir heyecanla hakkı olan havacılık tazminatını almayı bekliyor.” şeklinde konuştu.

METEOROLOJİ ÇALIŞANLARINDAN 'TAZMİNAT' ÇIKIŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

ZARiP/Erzincan ~ 10 yıl önce
Ülkemizde Meteoroloji Genel Müdürlüğü' nün nasıl bir yapıda olup sadece yorum yapmak için yorum yapanlar sayesinde bu ülkede bazı düzenler zor değişir. Eski tabirle "laf olsun torba dolsun" tabirine bu arkadaşlar çok uyuyor. Meteorolojinin önemini, çalışma koşullarını, aldığı eğitim(cik)lerle kendi içerisinde ne çabalarla çalıştığını bilerek ve Meteoroloji çalışanının eurocontrol tazminatının eskiden aldığı gibi tekrardan alması için çaba göstermesini ki haklı bir tazminattır bu, hayıflayarak ya da küçümseyerek göz önünde bulundurulması cahilliğin göstergesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Seyrüsefer ozerklesince ne yapacaksiniz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hastasıyız dede ~ 10 yıl önce
Yahu bende bunu anlamıyorum, kısa bir inceleme yaptım, meteoroloji mühendisi olmak için üniversite sınavında 357 ile 413 puan arası almak yeterli. Hava trafik kontrolorü olmak için ise Pilot olmak için ise 232ile 411 puan yeterli geliyor. Pilotaj için de Ücretini ödersen 271, Burslu okumak için 512 puan alacak kadar akıl gerekiyor iken, bu yarım akıllıların kendilerini pilot kadar kazanmayı hak edecek seviyede görmeleri anlaşılır gibi değil. Haddini bilmenin de erdem olduğunu bilmeyen bir toplumda yaşıyorsak, daha çok fırın ekmeğe ihtiyaç var demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meteor ~ 10 yıl önce
Kim pilot kadar kazanmak istiyor? ya da pilot ne kadar kazanıyor? Ah arkadaşım kime ne demek istediğin anlaşılsa ona göre cevap versek...
Erdemsiz ~ 10 yıl önce
Sınav sistemindeki puan barajı o bölümün ne kadar çok talep görüp görmediği ile ilgilidir.O talep de günümüz şartlarında iş garantisi olup olmamasıyla doğrudan ilgilidir. Sınırlı sayıda eleman istihdam eden bir bölümün az talep edilmesi kadar doğal da bir şey yoktur.Benim lisede olduğum dönemlerde 'hiç bir şey kazanamzsak öğretmenliği yazar geçeriz' diye bir kılişe bile vardı mesela.Şimdi öğretmenliklerin puanları ne durumda? Erdem önce aklı kullanmakla başlıyor, tabi varsa:) Naçizane tavsiye; kısa değil uzun uzun araştırma yap ve hatta takviye al birilerinden, pek yetmeyecek gibi o uzun araştırmalar da:)
SAÇMA ~ 6 yıl önce
Arkadaşım cahilce paylaşımını okuyarak ve ceavplayarak zaman kaybettiğim için üzülüyorum. Ancak okuyanlar belki bişeyler kapar. Öncelikle "Mühendis" sözü bugün her ne kadar değerini yitirse de, o puanını yazdığın üniversitelerden birisi İTÜ diğeri 19Mayıs. Yani eğitim olarak Türkiyenin sayılı belkide en iyi üniversiteleri. Bu adamların yaptğı meteorolojik çalışmalarla tuttuğu nöbetlerle vs sen uçuşlarını gerçekleştirebiliyorsun. Ara da sor bakalım hava şartları riskliyken meteoroloji onay vermediğindee havayolları nasıl yalvarıyormuş? İki dudaklarının arasında uçakların seferleri. Bunun dışında günümüzde THY herkesi plot diye almaya başladı. Sen üç sene önce yazmışssın cahilliğini buraya bugünde senin gibi boş konuşan çıkar elbet. Pilot olunca da aldığı maaşla emin ol tatmin edilecektir ha bugün ha yarın, o yüzden bırak da memur adam hakettiğini kazansın
umutsecgin ~ 10 yıl önce
Android Uygulaması seni bu konuda geren nedir birde adın soy adın nedir öyle boş boş sallıyorsun fıkra vs demişsin de sen kendi fikrimce asalak yaşayan yani fıkra dahi olsa bir insan hücresindeki zekaya mantığa sahip olamayacak konunun ne olduğunu anlamayacak kadar boş tenekesin bir android uygulaması yazmışsın daha 0 1 mantığını anlayacak onu geçtim 1+1=? bunu çözecek beyin yok. Annen baban bu yazdıklarını görse bu olmamış bir daha yapalım çöpe atalım der.Bu dünyada ki hiç bir şeyinde seninle alakalı olamayacağı hem cümle kurgun hem konulara atlayıp saçma sapan yorumlar yazmandan belli. ALLAH sana önce insan olmayı nasip etsin sonrası gelir zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cberk ~ 10 yıl önce
benim bildiğim yurtdışında sadece seyrüsefer alıyor bizde ise ssefer ayrı olmadığından herkese paylaşılıyor,düz memur bile alıyosa sizde almalısınız bence, sadece meraktan soruyorum meteoroloji çalışanları ne kadar ücret alıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
darkvindark ~ 10 yıl önce
havacılık tazminatının geçmişini bilenler ilk verilmeye başladığında meteoroloji personelininde aldığını çok iyi bilir.ancak geçmiş yıllarda 40+40 , seyyanen ve diğer zamlarda havacılık tazminatı alan personeller muaf tutulunca meteoroloji verilen tazminat beğenmeyip iptal edilerek zamlardan faydalandı ( zam farkları tazminattan daha fazla olduğu için) son 5 yılda zamlar az olunca şimdide tazminat almak istiyorlar peki geçmişte aldıkları zamlardan bahsetmiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meteor ~ 10 yıl önce
Arkadaşım, zam veya tazminat durumlarını personele kimsenin sorduğu yok ki biz iptal edelim ya da kabul edelim. Bu kararları idare veriyor ve acısını biz çekiyoruz.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
By iş meşhur fıkra gibi olmuş, hani vücuttaki organlardan biri müdür seçilecekmiş diye başlayan. Ben olmazsam burası işlemez, istersem durdururum gibi kompleksli tavırları bırakın. Fazla mesai yapıyorsanız yasal hakkınızı isteyin, verilmezse çalışmayın, o kadar. Yok bilmem nereden bir fon geliyormuş da bize dağıtılması gerekirmiş falan bırakın bunları. Maaşınız belli, bunu bilerek işe girdiniz, beğenmiyorsanız bırakın, o özendiğiniz iyi para veren işlere başvurun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömür ~ 10 yıl önce
Androit... Adın sanın işin belli olsun da konuya ne kadar vakıf olduğunu bilelim. Vakıf değilsen (ki olmadığın belli) haybeye maydanoz olma . Ne maaşımızı sen veriyorsun ne de tazminat senin cebinden (veya devletin kasasından) çıkacak. Ne yapacağımızı sana soracak değiliz.
Meteor ~ 10 yıl önce
Arkadaş sende pabuç gibi dilini çıkarıp sallayacağına biraz bilgi edin, belki o zaman susmayı da öğrenirsin. Yurt dışından gelen para biz çalıştığımız için ve bize dağıtılsın diye gönderiliyor. ama idare bu parayı ususlsüz şekilde kullanıyor. Olay bu. Ama sanırım sen fıkradaki müdür olduğundan biraz geç anlıyorsun...
Ben fıkracı ~ 10 yıl önce
Ben bir işverenin önerdiği maaşı kabul eder işe başlarım. Daha sonraları patrona başka bir yerlerden fazladan para gelmesi, işlerin çok iyi gidip beklediğinden çok para kazanması veya zarar etmesi beni ilgilendirmez, benim maaşım bellidir. Adı üstünde patron-işçi ilişkisi. EASA veya her kimse bir para gönderebilir, bu sizi ilgilendirmez, paranın nasıl kullanılacağına siz karar veremezsiniz. Siz maaşınıza bakın, maaşı beğenmiyorsanız başka iş arayın. İnsanların yaptığı işleri, birikim ve eğitimleri ile maaşları orantılı olmayabilir. Beğenmeyen başka işe başvurur, bu kadar basit. O şu kadar alıyor filanca şu kadar ek ödeme alıyor bilmemkim şöyle pirim alıyor diye tartışmaların anlamı yok. Sen de başvur, o kıskandığın işi yap.
Meteor ~ 10 yıl önce
Ben fıkracı rumuzlu arkadaş; sen de mi yukarıdaki arkadaş gibi müdürsün? biraz zor anlıyorsun. kaç kere söylemek gerekiyor? Meteoroloji eurocontrolden gelen parayı kafasına göre harcayamaz, para belirli şartlarla gönderiliyor. yatırım için gönderilen yatırıma, eğitim için gönderilen eğitime, personel için gönderilenin personele ayrılması şartı var. İdare bu parayı usulsüz harcıyor, personel içim gönderilen parayı başka yerde kullanıyor ve bu da yakında uluslararası soruna yol açacak. nesini anlamıyorsunuz? Para sizin cebinizden çıkmayacak merak etmeyin...
Hakkaniyet ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar niye luzumsuz yorumlarla meteoroloji çalışanlarina saldiriyorsunuz Mesele parayi haketme veya etmeme değil böyle bir hak doğmuş parada dışarıdan döviz girdi olacak itidalli olalim kimsenin eline sataşarak bir şey geçmez lutfen seviyeli ve insancil davranalim davranmayanlara ise ne diyelim kendi haline bırakalım slm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umutsecgin ~ 10 yıl önce
öncelikle ismini veremeyen ip kullancısı yok şu yok bu önce adınız soy adınızı yazında kim olduğunuzu bilelim benim adım soy adım yukarda . meteoroloji yatar vs diyen zatı ner ne ise havacılıktan tarıma inşaat sektörüne kadar yardımcı oluruz. kule de çalışan birisi sanırım yorum yapmış oda oranın çaycısıdır bu kafa yapısı onu gösteriyor.bir diğeri aldıkları para miktarı azalacak diye tutuşmuş sanırım. şimdi 2 saat biz çalışmasak sizleri görürüm ayağımıza kadar gelip 3km 3.5km olamazmı diyenleride gördük senin yaptığın işi ben evden yaparım bunu diyim kontrolmüş neyi kontrol ediyorsun sanki uçağa yaklaştığın var. eurocontrol neden para öder ülke hava sahasını kullandığı için ki iniş yapmayacaksa kuleyle işi yoktur meteorolojik bilgi alır kendinizi bir halt sanmayın sizin yaptığınız işi değnekcilerde yapıyor ucuş kontroluymuş müs sen meteoroloji ne işe yarar bilmezsin vcsh yazsam abi bu ne diye yalakanırsın de get oğlum bak git rumuzlu insan posası sende nefes alma yazık oksijene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstidlalci ~ 10 yıl önce
"Oğlum bak git" rumuzlu arkadaşın yazdıklarını, daha doğrusu yazmaya çalıştığı türkçe ifadeleri (!) görünce tahsil kısmlı yorumumu geri aldım. Cehalet ne güzel bir şey. Hiç bir şey bilmeden, her şey hakkında fikrin oluyor. Accuweather yazdığın gibi Türkçeyi de doğru kullanman temennisi ile....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000