04 Şubat 2013, Pazartesi 08:08:13

MART AYINDA TESLİM EDİLECEK

Yapımı devam eden yüzde 90'lar seviyesini aşan Uzunyazı Havaalanı, yüklenici firmanın sözleşme bitiş tarihi olan mart ayında İl Özel İdaresi'ne teslim edilecek...
  • bütün dünyada havacılık gelişirken uçuş sayıları katlanırken bazıları bizim havaalanına sahip olmamızı kaldıramıyor bazıları. aslında kafası almıyor sanırım. bugün belki haftada bir uçuş olur ama gün gelir her gün her öğün uçuş başlar. bugün borajet gelir sonra pegasus. ülkede bu kadar yolsuzluk varken susup da halka. yaşam standartına yapılan yatırıma gereksiz diyen zihniyet ilk köprüye de ikinci köprüye de gereksiz derdi. bırakın bu lafları. bu halkı küçük görmeyi bırakın.
  • demiryolu istersin gereksiz, liman istersin gereksiz, havalimanı yaparsın gereksiz... Allah aşkına ne gerekli bu memlekete? yıllardır o gereksiz bu gereksiz diyerek yatırım gelmedi bu memlekete. ana bahaneyse daima ulaşımdı. şimdi bu sorun tünel ve havaalanıyla çözülerek şehrin makus kaderi değişecek, ve merak etmeyin bu havaalanı tutacak inşallah.
  • Vay arkadaş herkes mi karşı çıkar bir yatırıma. Kastamonulu arkadaş bile karşı çıkmış.Her ilde bir havalimanı-alanı olsa fena mı olur? Bora jet, seabird gibi şirketler de büyüse...Bazıları için de zaman artık paradan kıymetli hemşerim. 40lira-80lira değil olay ki TK hariç diğer şirketlerin iç hat bilet fiyatları neredeyse otobüs bileti fiyatına. Kastamonu-Antalya 12 saat /// Kastamonu-Antalya 1 saat. Aradaki 11 saat işte tam da bizim anlayamadığımız,sindiremediğimiz.Kimilerine kalsa atla eşşekle gidecek ya muasır medeniyet seviyesine...hadi hayırlısı
  • Kardeşim akıl yokmu bunlarda benzini dışarıdan alırsın uçağı dışarıdan alırsın itfaiye aracı,kar küreme aracı vs..kısacası herşey dışarıdan alınır bunun yerine hızlı trene yönelseler olmazmı.... Allah akıl fikir versin türkiyede ki 42 havalimanının yarısı boşa açılmış..Öyle iller varki adamlar ekmek bulamıyorki yiye.... şakşakçılar yine toplanır padişahım çok yasa der...Kendi kendinizi kandırın...
  • Dugun salonu ihtiyaca cevap vermediginden buyutup yenilemisler.
  • Her iki havalimanı da gereksiz. O nedenle Çukurova'ya finansman bulunamıyor, Or-Gi'yi de vergilerimizi çarçur ederek devlet yapıyor. Türkiye'de gevezelik etmek yerine İstanbul'da metro banliyö, diğer bölgelerde hızlı trene önem verilse pek çok havalimanına gerek kalmaz. Şu anda Türkiye'nin en gerekli havalimanı Yüksekova'dır. Hem ekonomik hem de güvenlik açısından önemlidir.
  • Çevre illere de hizmet verecekmiş... Pardon hangi çevre il'e ??? Kastamonu çevresinde havaalansız il mi var. Çankırı Ankarayı kullanır, Karabük Çaycumayı, Sinop'un zaten havaalanı var. Eeeeeeee. En çok ihtiyaç duyulan Ordu-Giresun havaalanı ve Çukurova Bölgesel havaalanıdır... Onlar da hala yapılmadı...
  • Bir ölü yatırım daha.. Kastamonu insanı 40 lira otobüs bileti almak varken 80-90 lira verip uçak bileti almaz.. O havalimanı iş yaparsa çevre iller sayesinde yapar..
  • .....

İlk kez 1959 yılında yapılan, ancak uçuşlara açılamadığı için kimi zaman düğünlere ev sahipliği yapan, kimi zaman mera görevi üstlenen Uzunyazı Havaalanı, 2012 yılında yapılan ihale ile makus talihini değiştirdi.

İhaleyi kazanan Başak Limited Şirketi ile 22 Şubat 2012 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından, mevsim şartlarının kötü gidişatı nedeniyle 50 gün geç başlayan çalışmalar, zorlu kış şartlarına rağmen kesintisiz olarak 10 ayda büyük bir hızla devam etti.


Bugüne kadar 110 milyon lirayı aşan yatırım yapılan, pist uzunluğu 2 bin 250 metreye, genişliği ise 60 metreye çıkarılarak Annex 14 kriterlerine göre yapılan havaalanında, yüzde 90'lar seviyesi aşılmış durumda.

Yüklenici firma ile yapılan sözleşme gereği mart ayında teslim edilmesi gereken havaalanı, hem zor geçen kış şartlarına, hem de firmanın süre uzatım hakkı bulunmasına rağmen, vardiyalı çalışma sayesinde mart ayında İl Özel İdaresi'ne teslim edilecek.

İl Özel İdaresi'nin Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne devir teslim yapmasıyla, Kastamonu'nun 53 yıldır hasretini çektiği havaalanı hizmete girecek.

Havaalanının getirisi

Büyüklüğü ve sahip olduğu özellikleri açısından bölgesel bir havaalanı olması hedeflenen Uzunyazı Havaalanı, sadece Kastamonu'ya değil, çevresindeki illere de ekonomik canlılık kazandıracak.

Uzunyazı Havaalanı, Türkiye'nin önemli turistik mekanlarına sahip Kastamonu'daki tarihi evlere, ormanlara, inanç turizmi mekanlarına ve Ilgaz kayak tesislerine ulaşımda kolaylık sağlayacak.

Havaalanında, ilk etapta Kastamonu-İstanbul arası seferlerin yapılması planlanıyor.

Neler yapıldı

Uzunyazı Havaalanı için bugüne kadar pist, apron, terminal binası, teknik blok, uçuş kontrol kulesi, güç merkezi kulesi, güç merkezi binası, ısı merkezi binası ve giriş kontrol yapıldı.

Havaalanın itfaiye binası inşaatı ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından yapılmaya devam ediyor.

MART AYINDA TESLİM EDİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

istemezükçülere ~ 11 yıl önce
bütün dünyada havacılık gelişirken uçuş sayıları katlanırken bazıları bizim havaalanına sahip olmamızı kaldıramıyor bazıları. aslında kafası almıyor sanırım. bugün belki haftada bir uçuş olur ama gün gelir her gün her öğün uçuş başlar. bugün borajet gelir sonra pegasus. ülkede bu kadar yolsuzluk varken susup da halka. yaşam standartına yapılan yatırıma gereksiz diyen zihniyet ilk köprüye de ikinci köprüye de gereksiz derdi. bırakın bu lafları. bu halkı küçük görmeyi bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her şey gereksiz ~ 11 yıl önce
demiryolu istersin gereksiz, liman istersin gereksiz, havalimanı yaparsın gereksiz... Allah aşkına ne gerekli bu memlekete? yıllardır o gereksiz bu gereksiz diyerek yatırım gelmedi bu memlekete. ana bahaneyse daima ulaşımdı. şimdi bu sorun tünel ve havaalanıyla çözülerek şehrin makus kaderi değişecek, ve merak etmeyin bu havaalanı tutacak inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muasır medeniyet ~ 11 yıl önce
Vay arkadaş herkes mi karşı çıkar bir yatırıma. Kastamonulu arkadaş bile karşı çıkmış.Her ilde bir havalimanı-alanı olsa fena mı olur? Bora jet, seabird gibi şirketler de büyüse...Bazıları için de zaman artık paradan kıymetli hemşerim. 40lira-80lira değil olay ki TK hariç diğer şirketlerin iç hat bilet fiyatları neredeyse otobüs bileti fiyatına. Kastamonu-Antalya 12 saat /// Kastamonu-Antalya 1 saat. Aradaki 11 saat işte tam da bizim anlayamadığımız,sindiremediğimiz.Kimilerine kalsa atla eşşekle gidecek ya muasır medeniyet seviyesine...hadi hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
veli44 ~ 11 yıl önce
Kardeşim akıl yokmu bunlarda benzini dışarıdan alırsın uçağı dışarıdan alırsın itfaiye aracı,kar küreme aracı vs..kısacası herşey dışarıdan alınır bunun yerine hızlı trene yönelseler olmazmı.... Allah akıl fikir versin türkiyede ki 42 havalimanının yarısı boşa açılmış..Öyle iller varki adamlar ekmek bulamıyorki yiye.... şakşakçılar yine toplanır padişahım çok yasa der...Kendi kendinizi kandırın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahmut37 ~ 11 yıl önce
petrol üretilmez yeraltından çıkar, yani ya vardır ya yoktur.ülkemizde yerli hızlı tren üretimi yok. her ülkede yiyecek ekmek bulamayanlar var, sizin kafanıza göre hiçbir ülkenin yatırım yapmaması lazım.
Dugun salonu ~ 11 yıl önce
Dugun salonu ihtiyaca cevap vermediginden buyutup yenilemisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çukurova ve OR-Gİ ~ 11 yıl önce
Her iki havalimanı da gereksiz. O nedenle Çukurova'ya finansman bulunamıyor, Or-Gi'yi de vergilerimizi çarçur ederek devlet yapıyor. Türkiye'de gevezelik etmek yerine İstanbul'da metro banliyö, diğer bölgelerde hızlı trene önem verilse pek çok havalimanına gerek kalmaz. Şu anda Türkiye'nin en gerekli havalimanı Yüksekova'dır. Hem ekonomik hem de güvenlik açısından önemlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi çevre il ~ 11 yıl önce
Çevre illere de hizmet verecekmiş... Pardon hangi çevre il'e ??? Kastamonu çevresinde havaalansız il mi var. Çankırı Ankarayı kullanır, Karabük Çaycumayı, Sinop'un zaten havaalanı var. Eeeeeeee. En çok ihtiyaç duyulan Ordu-Giresun havaalanı ve Çukurova Bölgesel havaalanıdır... Onlar da hala yapılmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gastamonulu ~ 11 yıl önce
Bir ölü yatırım daha.. Kastamonu insanı 40 lira otobüs bileti almak varken 80-90 lira verip uçak bileti almaz.. O havalimanı iş yaparsa çevre iller sayesinde yapar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işine gelmedi mi? ~ 11 yıl önce
gastamonulu arkadaş, söyle bakalım hangi otobüs firmasının sahibisin? :)
Emin misiniz? ~ 11 yıl önce
İstanbul-Kastamonu arası otobüs seferleri 50-60 lira civarında. Şahsen ben 60 lira verip 10 saat otobüs çilesi çekeceğime 80 lira verip 1 saatte gideceğim yerde olurum.
Kastamonu ~ 11 yıl önce
.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000