14 Ağustos 2012, Salı 19:14:20

MANİA PLANINA NE DURUMDA?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, kentte yaşanan ‘mania planı’ sorunun Şakirpaşa Havaalanı’nın mevcut pistinin uzatılması ile çözülebileceğini söyledi...
  • Kardeşim senin o kaçak dediğin binalara belediye ruhsat verirken aklı nerede idi,binalara ruhsat verilirken "sınırsız" ibresinden senin haberin varmı yok tabii,salla gitsin misali her yapılana karşı çıkmak huyunuz zaten,emniyetin binasınında bu yasaklar içinde olduğunu biliyormusun,sorup soruşturmadan yorum yapma,aaraştır incele,kırk defa düşün,bir defa konuş demiş atalar.
  • pisti uzatalım sorun çözülsün diyen arkadaşlara sormak istiyorum.Bir kaçak binayı y ıkmamak içinmi uzatılsın. Binayı yıksak da devletin milletin parasını boşuna harcayıp çarçur etmesek nasıl olur. Hem o kaçak binayı yapanlara iyi bir ders hem de bundan sonra yapacaklara iyi bir gözdağı olmazmı? Ne demişler bir musibet bin nasihattan evladır.
  • Çukurova hava alanı bildiğim kadarıyla hızla ilerlemiyor. Hatta hiç başlamadı.. Basını takip edenler yapımcı firmanın bankalardan kredi alamadığını devletin üç ay daha süre verdiğini biliyor. İsteseler çevredeki gece konduların kentsel dönüşüme geçirilmesiyle Şakirpaşanın yanına ikinçi bir pist daha yapılabilir.
  • Adananın başına adanalı bir milletvekili gelmedikten sonra adananın yetimligi son bulmaz. Gazete ve TV de sürekli Mersinli milet vekileri çıkıp vaatte bulunup seçim zamanı yaptıkları vaatlerin yerine getirildigini söylüyorlar. Ama Adanalı millet vekillerinin Adana ya gelip gittigini bile gören yok Ruhlar Hayaletler adeta. Ya organize sanayi çogu fabrika Kayseri ve Gaziantepe kaydı yeni açılan fabrika yok yılların sanayi başkenti bir organiza sanayi bölgesi ile kala kaldı. Antep sürekli yeni organize sanayi açıp yatırım çekiyor çünkü milletvekili kendi vatandaşı ekmegini yemiş ve kendi memleketine sahip çıkıyor. Ya bizim milletvekilleri uyuyor. İyi uykular ADANA...
  • havalanı yanı etrafı pistin iniş yapılan yeri yani uçağın ilk teker koyduğu alan kısacası hangi taraftan uzatılmak istense uygundur son derece uygun müsait alan düz sadece pist uzatılacak yer mi yok sanki yerde herşey müsait ama sorun adana sahipsiz tek kelime ile ondan dolayı.. sahibi olmayan bir şehir, ayrıca şehrin iiçinde de çok irlandalılar de var dolayısıyla bu şehirden bir şey olmaz.. bir kaMYON asfalt dükölecek bir kamyon mıcır dökülecek yola buna bile karşı çıkan insanlar var ne beklenir ki..

Aldırmaz, havaalanının hemen arkasındaki mahallede kentsel dönüşüme gidilip, pistin uzatılabileceğini, mahallenin de yine aynı bölgedeki jandarmaya ait alana kaydırılabileceği görüşünü savundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz yönetti. Toplantıda; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce ‘Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartları’ kapsamında 2011 yılı Aralık ayında revize edilen; ‘Adana Havaalanı Mania Planı’ ile ilgili olarak yaşanan sorun ve sıkıntılar da masaya yatırıldı.

“YAŞANANLAR BİR ‘OYALAMA TAKTİĞİ’NDEN İBARET”
Oturumda gündem dışı söz alarak kürsüye çıkan Meclis Katibi Necmi Özcanlı, Şakirpaşa Havaalanı’nın kente kazandırılması ile birlikte Adana’nın kaderinin adeta değiştiğine dikkat çekerek, “Bugün gelinen noktada havaalanı ile ilgili bir takım sorun ve sıkıntılar var. Mevcut pistin uzatılması konusunda gerek siyasiler, gerek bürokratlar, gerekse de Başbakan Erdoğan olumlu yaklaştı. Konu Bakanlar Kurulu’na kadar taşındı. Ancak şu ana kadar bir arpa boyu yol dahi alınamadı. Bunun bir oyalama taktiği olduğunu düşünüyorum. Mevcut tablo da bunu gösteriyor” dedi.

“VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASI BEKLENTİSİ İÇİNDEYİZ”
Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde yapımına başlanan; ‘Çukurova Bölgesel Havaalanı’na dikkat çeken Özcanlı, “Yeni havaalanı yapılıncaya kadar Adanalılar oyalanacak gibi gözüküyor. Yaşananlar, Adana açısından büyük bir kayıp. Bugün yaşanan ‘mania planı’ sorununun, mevcut havaalanı pistinin uzatılması halinde çözüleceğini ilgili meslek odaları, kurum ve kuruluşlarca ortaya konuldu. Atılan adımların ardından gerek bakanlar, gerekse de DHMİ pistin uzatılacağı sözünü verdi. Hala da bunun gerçekleşmesi beklentisi içindeyiz. Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı hızla ilerliyor, yapılıncaya kadar da bizi oylayacaklar. 4-5 yıl boyunca mania sorunu nedeniyle kentin prestij projeleri ve yatırımlar ertelenecek” ifadesini kullandı.

“HAVALANI PİSTE 350 METRE UZATILABİLİR”
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz da, bugüne kadar bakanlığın, Şakirpaşa Havaalanı’nın mevcut pistinin uzatılması yönünde bir onay vermediğini hatırlatarak, ilgili bakanın da konuyu değerlendireceği ve gerekli incelemeleri yapacağının sözünü verdiği yorumunda bulundu. Aldırmaz, “Pistin bir miktar uzatılması halinde mania seviyesinin düşürülebileceği yönünde görüş beyan edildi. Pistin 350 metre güneye uzatılması halinde belki sorun uzatılabilir. Ancak bakan bunun 900 metreye kadar ulaşabileceğini dile getiriyor. Aslında havaalanının hemen arka tarafında bulunan mahallenin, hemen yan tarafta Jandarma’nın 750 dönümlük bir alanda TOKİ ile yapılacak işbirliğinin ardından oluşturulacak yeni yaşam alanlarına kaydırılması halinde sorun çözülebilir. Ancak şu ana kadar çözüm yolunda atılan somut bir adım yok. Her şey bakanlığın inisiyatifinde” diye konuştu.

“ÇUKUROVA BİR BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNÜLMELİ”
Mania planı sorununun tek çözüm yolunun; pisten uzatılması olduğunu, bunun için yer de olduğunu savunan Aldırmaz, Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın tamamlanıp, faaliyete girmesi ile birlikte havacılık sektöründeki tüm gelirin Mersin’e kalacağını, böylelikle de Adana’nın önemli bir vergi kaybına uğrayacağını iddia etti. Bunun yanında demiryolu taşımacılığının da Misis’e taşındığını, buradan da Adana’nın büyük bir vergi kaybı olacağını dile getiren Aldırmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Mersin’de kişi başına düşen milli gelir, Adana’dakinden fazla. Tüm bu yatırımların hayata geçmesi ile birlikte Adana’nın aldığı pay daha da düşecek. Tabi bu bizim gücümüzü aşan bir durum. Sayın milletvekili ve bakanlarımız, Çukurova’yı bir bütün olarak düşünüp, Adana’ya da katkı sunmalarında büyük fayda var” dedi.

MANİA PLANINA NE DURUMDA?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

refik sivaslıgil ~ 12 yıl önce
Kardeşim senin o kaçak dediğin binalara belediye ruhsat verirken aklı nerede idi,binalara ruhsat verilirken "sınırsız" ibresinden senin haberin varmı yok tabii,salla gitsin misali her yapılana karşı çıkmak huyunuz zaten,emniyetin binasınında bu yasaklar içinde olduğunu biliyormusun,sorup soruşturmadan yorum yapma,aaraştır incele,kırk defa düşün,bir defa konuş demiş atalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pisti uzatmak niye ~ 12 yıl önce
pisti uzatalım sorun çözülsün diyen arkadaşlara sormak istiyorum.Bir kaçak binayı y ıkmamak içinmi uzatılsın. Binayı yıksak da devletin milletin parasını boşuna harcayıp çarçur etmesek nasıl olur. Hem o kaçak binayı yapanlara iyi bir ders hem de bundan sonra yapacaklara iyi bir gözdağı olmazmı? Ne demişler bir musibet bin nasihattan evladır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seyhanlı ~ 12 yıl önce
Çukurova hava alanı bildiğim kadarıyla hızla ilerlemiyor. Hatta hiç başlamadı.. Basını takip edenler yapımcı firmanın bankalardan kredi alamadığını devletin üç ay daha süre verdiğini biliyor. İsteseler çevredeki gece konduların kentsel dönüşüme geçirilmesiyle Şakirpaşanın yanına ikinçi bir pist daha yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADANA YETİM ~ 12 yıl önce
Adananın başına adanalı bir milletvekili gelmedikten sonra adananın yetimligi son bulmaz. Gazete ve TV de sürekli Mersinli milet vekileri çıkıp vaatte bulunup seçim zamanı yaptıkları vaatlerin yerine getirildigini söylüyorlar. Ama Adanalı millet vekillerinin Adana ya gelip gittigini bile gören yok Ruhlar Hayaletler adeta. Ya organize sanayi çogu fabrika Kayseri ve Gaziantepe kaydı yeni açılan fabrika yok yılların sanayi başkenti bir organiza sanayi bölgesi ile kala kaldı. Antep sürekli yeni organize sanayi açıp yatırım çekiyor çünkü milletvekili kendi vatandaşı ekmegini yemiş ve kendi memleketine sahip çıkıyor. Ya bizim milletvekilleri uyuyor. İyi uykular ADANA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pistin uzatılması sorunu çözer.. ~ 12 yıl önce
havalanı yanı etrafı pistin iniş yapılan yeri yani uçağın ilk teker koyduğu alan kısacası hangi taraftan uzatılmak istense uygundur son derece uygun müsait alan düz sadece pist uzatılacak yer mi yok sanki yerde herşey müsait ama sorun adana sahipsiz tek kelime ile ondan dolayı.. sahibi olmayan bir şehir, ayrıca şehrin iiçinde de çok irlandalılar de var dolayısıyla bu şehirden bir şey olmaz.. bir kaMYON asfalt dükölecek bir kamyon mıcır dökülecek yola buna bile karşı çıkan insanlar var ne beklenir ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000