05 Aralık 2013, Perşembe 11:55:15

KUR FARKI ORTAKLIĞIN BELİNİ BÜKTÜ!

Mayıs ayında ihalesi yapılan yeni havalimanına henüz kazma vurulmadı ancak 7 ayda 9.9 milyar TL kur farkından dolayı zarar etti.
  • Sabiha gökçen 30 ayda bitirilmesi planlanıyordu. 18 ayda bitirildi , hem 1 sene önce işletmeye açılmış oldu hem de 1 yıllık kiradan kar edildi. Şu an inşaat demir fiyatları 700-800 iken o dönem demiri 1850 TL den alındı..Buna karşın Taşeronlara uzun vadeli ödemeler yerine peşin ödemeler yapılarak %10 extra tenzilatlar alındı. Bu sayede inşaat maliyetleri planlananın çok altında gerçekleşti.Hem erken bitirilmesi hem de 1 yıllık kiradan kurtulması nedeni ile nerdeyse inşaat maliyetini kurtarmıştır. Burada da mutlak suretle en az 1 yıl erken bitirecekler ve inşaat maliyetini telefi edeceklerdir. Daha sonrasında zaten euro geliriniz varken kurun sizin için bir önemi yok...
  • Bu iş ileriyi görebilme yeteneği ile olur günlük düşünmek kısa vadede hesap yapmak kumar oynamaktan daha tehlikelidir! Bazı şirketler bunu çok iyi benimsemiş gelişen kar eden şirketler önündeki 10 senelerin muhasebesini yapmış hata payı oranlarını minumize edmiştir bu ülkeye böyle sağlam temeller üzerine oturmuş şirketlere ihtiyaç var hemde ivedilli bu hükümetin önümüzdeki 20 seneyi rahatça net olarak görebilmesi için gelen tehlike çanlarına dikkat etsin ihalenin iptali ve yenilenmesi çok şey kaybettirecek ihaleyi kazanan şirketler( ortaklar) finansman sıkıntısına çoktan girdi sağa sola panik içinde gizli manevralar başladı dediğim gibi iş ileriyi görebilme yetisidir. Havada uçtu karada kaçtı yan yattı çamura battı şöför atladı bla bla bla......:( bunları duymak istemiyoruz artık icraatı görelim.. Ne zaman başlıyor inşaat? Efendim duymamıyorum yüksek sesle konuşun
  • neden zarar hesabi yapiyorsunuz? alacagi vergi euro uzerinden, harcamalarinin hepsi ise euro uzerinden degil. dolyisiyla alacagin vergi ile daha cok tl gucun olacak. hatta insaatta kar ediyorsun demek, kur farkindan zarar diye aglamaya basladilarsa hesapta bir yalnislik var demektir. en bastan belliydi. devletin hatasi, sen bu buyukte ihale verirsen insan banka mektubu sormazmi, teminat istemezmi, birakip giderlerse ne olacak?
  • Zenginin mali sizin cenenizi yorar
  • Durum zora girdikçe kur mur birşeyler bulacaklar tabii. Hiç bir şey bulamazlarsa gezi olayları diyecekler.
  • Bitmez o hava alanı !
  • Cok zoor coook allah kolaylık versın
  • gerçekten gülmemek için zor tutuyorum kendimi. bu kur farkı sebebiyle ortaya çıkan zararı gezi olayları ile ilişkilendirmek, bunu ilişkilendiren e cevap olarak Başbakan yanlısı olduğunu ve bunu sanki bir suçmuş gibi ifade etmek, gerçekten gülüyorum size. özgürlük mü istiyorsunuz? demokrasi mi istiyorsunuz? yüksek hayat standartları mı istiyorsunuz? Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak olan hvalimanı üzerinden böylesine tartışmalara girip çekişiyosanız, kusura bakmayın ama siz demokrasiyi de özgürlüğü de haketmiyosunuz...
  • 1) Gezicilerle kurun ne alakası var? Dünyanın en yüksek cari açık oranına sahip olan bir ülkenin dolar kurunun yıllardır 1.80 olarak kalmasından daha garip ne var? Bu kur milleti ithalata, ihracatcıyı da tembelliğe alıştırıyordu. Makul bir şekilde artışına (ki öyle oldu) sevinmemiz bile gerekir. İthalat azalır, ihracatcı da kendine gelir. 2) Ayrıca zaten konunun 3.havalimanı ile ne ilgisi var? Bu havalimanı (her havalimanı ihalesinde olduğu gibi) kur riskinden doğal olarak hedge edilmiş durumda. Yani geliri ve gideri aynı para birimi. Yandaş medyanın pompaladığı her habere inanınca böyle komik yorumlar yapılıyor. Maalesef insan bir kere biat kültürüyle aklını yitirmeye görsün, "Gezi'yi uzaylılar planladı" deseler inanacaklar.
  • Havalimanı gelirleri de euro olacağı için kur farkından dolayı bu kadar zarar çıkmaz. Hatta karlı duruma bile geçebilir. Bu arada zarar ediyorum diye ağlayıp ekstra kıyak isterlerse o başka mevzu...

Mayıs ayında ihalesi yapılan yeni havalimanına henüz kazma vurulmadı ancak 7 ayda 9.9 milyar TL kur farkından dolayı zarar etti.

3 Mayıs tarihinde Ankara’da yapılan ihale ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek tutarlı ihalesini alan Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu, yeni havalimanı inşaatına başlayamadan 9.9 milyar TL zarar etti.

22.152 milyar euro gibi rekor bir fiyata ihale edilen yeni havalimanı yapım ve işletmesini kazanan ortaklık, geçen 7 aylık süreçte kur farkından dolayı büyük bir servet kaybetti.

İhalenin yapıldığı tarih olan 3 Mayıs ‘ta euro 2.34 TL iken bugün kur artışı ile birlikte 2.79 seviyesine ulaşması zararın boyutunu da artırdı.

Yeni havalimanı yapımı için İGA Havalimanı işletme, (İstanbul Grand Airport) şirketini kuran ortaklık, geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile uygulama sözleşmesi imzaladı. Ancak ortaklığın önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde temel atması planlanırken henüz kazma dahi vurmadan ortaya çıkan 9.9 milyar tl’lik kur faturası, ortakları kara kara düşündürmeye başladı.

Yeni havalimanı ihalesi 4 grubun katılımıyla 3 Mayıs’ta Ankara’da yapılmıştı. Makyol’un ilk turda çekildiği ihalede IC Fraport ilk teklifini 20 milyar euro olarak vermiş, sonrasında ihaleye devam eden Limak OGG ile TAV’ın yarışını Kolin, Mapa, Limak, Kalyon ve Cengiz ortak girişim grubu 22 milyar 152 milyon euroluk teklif vererek kazanmıştı.

İhale bedelinin yüzde 20’sinin öz sermaye olması koşulu ortakları zorlarken üzerine bir de kur farkının eklenmesi ihalenin geleceğine ilişkin soru işaretlerini de beraberinde getirirken İGA’nın kaynak bulma konusunda arayışta olduğu kaydedildi.

©AirportHaber Özel

KUR FARKI ORTAKLIĞIN BELİNİ BÜKTÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

LİMAK faktörü ~ 10 yıl önce
Sabiha gökçen 30 ayda bitirilmesi planlanıyordu. 18 ayda bitirildi , hem 1 sene önce işletmeye açılmış oldu hem de 1 yıllık kiradan kar edildi. Şu an inşaat demir fiyatları 700-800 iken o dönem demiri 1850 TL den alındı..Buna karşın Taşeronlara uzun vadeli ödemeler yerine peşin ödemeler yapılarak %10 extra tenzilatlar alındı. Bu sayede inşaat maliyetleri planlananın çok altında gerçekleşti.Hem erken bitirilmesi hem de 1 yıllık kiradan kurtulması nedeni ile nerdeyse inşaat maliyetini kurtarmıştır. Burada da mutlak suretle en az 1 yıl erken bitirecekler ve inşaat maliyetini telefi edeceklerdir. Daha sonrasında zaten euro geliriniz varken kurun sizin için bir önemi yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soğuk duş ~ 10 yıl önce
Bu iş ileriyi görebilme yeteneği ile olur günlük düşünmek kısa vadede hesap yapmak kumar oynamaktan daha tehlikelidir! Bazı şirketler bunu çok iyi benimsemiş gelişen kar eden şirketler önündeki 10 senelerin muhasebesini yapmış hata payı oranlarını minumize edmiştir bu ülkeye böyle sağlam temeller üzerine oturmuş şirketlere ihtiyaç var hemde ivedilli bu hükümetin önümüzdeki 20 seneyi rahatça net olarak görebilmesi için gelen tehlike çanlarına dikkat etsin ihalenin iptali ve yenilenmesi çok şey kaybettirecek ihaleyi kazanan şirketler( ortaklar) finansman sıkıntısına çoktan girdi sağa sola panik içinde gizli manevralar başladı dediğim gibi iş ileriyi görebilme yetisidir. Havada uçtu karada kaçtı yan yattı çamura battı şöför atladı bla bla bla......:( bunları duymak istemiyoruz artık icraatı görelim.. Ne zaman başlıyor inşaat? Efendim duymamıyorum yüksek sesle konuşun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 10 yıl önce
neden zarar hesabi yapiyorsunuz? alacagi vergi euro uzerinden, harcamalarinin hepsi ise euro uzerinden degil. dolyisiyla alacagin vergi ile daha cok tl gucun olacak. hatta insaatta kar ediyorsun demek, kur farkindan zarar diye aglamaya basladilarsa hesapta bir yalnislik var demektir. en bastan belliydi. devletin hatasi, sen bu buyukte ihale verirsen insan banka mektubu sormazmi, teminat istemezmi, birakip giderlerse ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zenginin mali sizin cenenizi yorar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmkansız ~ 10 yıl önce
Durum zora girdikçe kur mur birşeyler bulacaklar tabii. Hiç bir şey bulamazlarsa gezi olayları diyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bitmez o hava alanı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok zoor coook allah kolaylık versın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçucu ~ 10 yıl önce
gerçekten gülmemek için zor tutuyorum kendimi. bu kur farkı sebebiyle ortaya çıkan zararı gezi olayları ile ilişkilendirmek, bunu ilişkilendiren e cevap olarak Başbakan yanlısı olduğunu ve bunu sanki bir suçmuş gibi ifade etmek, gerçekten gülüyorum size. özgürlük mü istiyorsunuz? demokrasi mi istiyorsunuz? yüksek hayat standartları mı istiyorsunuz? Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak olan hvalimanı üzerinden böylesine tartışmalara girip çekişiyosanız, kusura bakmayın ama siz demokrasiyi de özgürlüğü de haketmiyosunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka! ~ 10 yıl önce
1) Gezicilerle kurun ne alakası var? Dünyanın en yüksek cari açık oranına sahip olan bir ülkenin dolar kurunun yıllardır 1.80 olarak kalmasından daha garip ne var? Bu kur milleti ithalata, ihracatcıyı da tembelliğe alıştırıyordu. Makul bir şekilde artışına (ki öyle oldu) sevinmemiz bile gerekir. İthalat azalır, ihracatcı da kendine gelir. 2) Ayrıca zaten konunun 3.havalimanı ile ne ilgisi var? Bu havalimanı (her havalimanı ihalesinde olduğu gibi) kur riskinden doğal olarak hedge edilmiş durumda. Yani geliri ve gideri aynı para birimi. Yandaş medyanın pompaladığı her habere inanınca böyle komik yorumlar yapılıyor. Maalesef insan bir kere biat kültürüyle aklını yitirmeye görsün, "Gezi'yi uzaylılar planladı" deseler inanacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelir ~ 10 yıl önce
Havalimanı gelirleri de euro olacağı için kur farkından dolayı bu kadar zarar çıkmaz. Hatta karlı duruma bile geçebilir. Bu arada zarar ediyorum diye ağlayıp ekstra kıyak isterlerse o başka mevzu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000