09 Ekim 2014, Perşembe 09:05:35

KİNAY'DAN 'ZAFER HAVALİMANI' AÇIKLMASI

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın, gazeteleri tek tek dolaşarak, 'Zafer Havalimanı'nın zarar ettiği' yönünde beyanatlar verdiğini, bu sebeple kendisini esefle kınadığını bildirdi.
  • Haritaya bir de siz dikkatli bakın. Yolun bir ucu Uşak Banaz' dan sonra diğer ucu Kütahya ya 20 km kala. Antalya' ya nasıl gitmeyi düşünüyorsunuz? Ben yolu kullanıyorum diyorum??? Oturduğunuz yerden yorum yapmakla bu havalimanının ayıbı örtülmez.
  • Haritayı açıp bakarsanız hava alanı için yapılan 3-5 km lik bağlantı yolu var. Bahsettiğiniz 60 km lik yol zaten İstanbul u Antalya ya ve güneye bağlayan mevcut yol. Tüm türkiye de olduğu gibi burası da duble yola dönüştürüldü. Sadece 60 km değil istanbuldan Antalya ya kadar tamamlanmak üzere.
  • Ordu giresun havalimanının da sonu böyle olacak.
  • Zaman zaman bu havalimanı için yapılmış yolu kullanarak İzmir' den Eskişehir' e gidiyorum. Sadece Havalimanı değil bu havalimanına ulaşım için yapılmış yaklaşık 60 KM lik duble yola da yazık. Bayramda bile 3-5 araç geçiyor. Bu milletin parasına yazık. Sırf Afyon' a hizmet yaptım gibi görünmek için yapılmış yalandan işler.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ortak olarak kullandığı Zafer Bölgesel Havalimanı'nın 29 yıl için yapılan bir yatırım olduğunu dile getiren Kinay, "Alim Işık, Zafer Havalimanı 'zarar ediyor' diye gazete gezete dolaşıyor. Toplantılar yapıyor. Bunu esefle kınıyorum. Bu durum, bir Kütahyalı olarak kendisine hiç bir zaman yakıştıramadığımız konudur. Hiç bir Kütahyalı da bu konuda gündeme getirdiği konuları dikkate almamaktadır. Bu havalimanı 29 yıl kullanım sonrası devlete iade edilecek. Yani yapılan yatırım devlet tarafından sahiplenilecek. Yani bu havalimanı devlet tarafından taksit taksit geri alınacak. Bunu kim alacak? .Tabi ki Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından.

Türkiye'de 8 havaalanı dışında kar eden yok. Zarar bu işin doğasında var. Türkiye'de 40'ın üzerinde havaalanı var. Her havaalanı hemen kar edecek diye bir şey yok. Bu görüşten hareket edecek olursak Türkiye'de 8 havaalanı dışındaki bütün havaalanlarını kapatmamız gerekecek. Melese o değil ki. Devlet Hava Meydanları İşletmesi bir havaalanından kar edecek, bir havaalanında da zarar edecektir. Sonuçta İstanbul'a Kütahya'dan bir uçak gidecekse, Kütahya'daki havaalının kısmı olarak zarar etmesi İstanbul'daki havaalının kar etmesiyle bu zarar kapatılacaktır. Zafer Havalimanı 200 milyon TL'ye mal oldu. Bu 200 milyon TL'nin finansman yıllık ortalama maliyeti nedir?. Devlet bu harayı cebinden harcamış olsaydı, alternatif olarak her 200 milyon TL'ye karşılık yüzde 10. Bugün hazine tarafından borçlanma imkanı yüzde 10 faizle. Demek ki 20 milyon TL yılda faiz ödeyecekti. Buranın yılık işletme gideri de 5 milyon TL. Etti mi 25 milyon?. Bu sonuçta devlete dönecek. 200 milyonluk yapılan harcamanın 7 milyon TL'den 29 yıllık taksit tutarı var.Tamamı 32 milyon TL. Bu 32 milyon TL devletin cebinden çıkması gerekirken, bugün itibariyle bunun yüzde 50'si kadar para harcanıyor. Zafer Bölgesel Havaalanı 29 yıl için yapıldı. Bir kaç yıl içinde taahhüt edilen yolcular karşılanır hale gelirse devlet karlı hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

KİNAY'DAN 'ZAFER HAVALİMANI' AÇIKLMASI

Yorumlar

Hasan a ~ 10 yıl önce
Haritaya bir de siz dikkatli bakın. Yolun bir ucu Uşak Banaz' dan sonra diğer ucu Kütahya ya 20 km kala. Antalya' ya nasıl gitmeyi düşünüyorsunuz? Ben yolu kullanıyorum diyorum??? Oturduğunuz yerden yorum yapmakla bu havalimanının ayıbı örtülmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan a ~ 10 yıl önce
Haritayı açıp bakarsanız hava alanı için yapılan 3-5 km lik bağlantı yolu var. Bahsettiğiniz 60 km lik yol zaten İstanbul u Antalya ya ve güneye bağlayan mevcut yol. Tüm türkiye de olduğu gibi burası da duble yola dönüştürüldü. Sadece 60 km değil istanbuldan Antalya ya kadar tamamlanmak üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu ~ 10 yıl önce
Ordu giresun havalimanının da sonu böyle olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 10 yıl önce
Zaman zaman bu havalimanı için yapılmış yolu kullanarak İzmir' den Eskişehir' e gidiyorum. Sadece Havalimanı değil bu havalimanına ulaşım için yapılmış yaklaşık 60 KM lik duble yola da yazık. Bayramda bile 3-5 araç geçiyor. Bu milletin parasına yazık. Sırf Afyon' a hizmet yaptım gibi görünmek için yapılmış yalandan işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000