20 Mayıs 2011, Cuma 08:17:25

KASTAMONU HAVAALANI PİST İHALESİNİ KİM ALACAK?

Kastamonu havaalanı için önemli süreçlerden biri olan 'havaalanı pat sahalarının onarımı ve tevsii işi' yapım ihalesi (pist onarımı) tarihi belli oldu.
  • Kastamonu Havaalanı ile ilgili güncel bilgiler yayınlamanızı bekliyoruz teşekkürler
  • Kastamonu havaalanı ile ilgili haberleri yayımladığı için Aıport habere çok teşekkür ederiz.İnşallah en kısa sürede havaalanımız açılır.DHMİ Genel Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkürler.
  • Saçma sapan yerlere uçuşlar açılıyor. Kastamonu havalimanı yıllardır çürüdü. İstanbulda ki Kastamonu'lu nüfusunu göremeyecek kadar gözleriniz bozuk mu yıllardır...
  • İlk İstanbul-Kastamonu uçusu ne zaman olur sizce? Plan nedir?
Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından işin 30 Mayıs’ta ihale edileceği bildirildi. İhale DHMİ tarafından yapılacak ilk ihale olma özelliğini taşıyor.

Vali Erdoğan Bektaş ile DHMİ arasında yapılan protokol gereği yapılacak ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak. İhale DHMİ Genel Müdürlüğü Malzeme Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda saat 14.00’te gerçekleştirilecek. İhalede işi alan firma ile sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşin bitirilme süresi 360 gün olarak belirlendi.

Vali Erdoğan Bektaş, DHMİ tarafından yapılacak Kastamonu Havaalanı pat sahalarının onarımı ve tevsii konusunda aylardır çalışma yaptıklarını söyledi. Bektaş, il için havaalanının önemini vurgulayarak, “Önce biz İl Özel İdaresi olarak ihale açtık, ikinci ihaleyi hazırlıyoruz. DHMİ de birkaç ihale hazırlığı yapıyordu. Şu anda ilk ihalenin tarihini belirledi. Havaalanına başladık, bitirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, İl Özel idare olarak yol ihalesini yaptıklarını, şimdi de sırada apron binalarının ihalesi olduğunu belirtti. DHMİ'nin teknik ağırlıklı işlerle ilgili ihaleler için gerekli hazırlıkları tamamladığını söyleyen Bektaş, "DHMİ, projenin pist onarımı, kule, VOR cihazı, aydınlatma gibi teknik ağırlıklı bölümlerini yapacak. Bunlarla ilgili hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. Onlar da yakında ihalelelere çıkarılacak." şeklinde bilgi verdi.

(Star Gündem)
KASTAMONU HAVAALANI PİST İHALESİNİ KİM ALACAK?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kastamonu Havaalanı ile ilgili güncel bilgiler yayınlamanızı bekliyoruz teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kastamonu havaalanı ile ilgili haberleri yayımladığı için Aıport habere çok teşekkür ederiz.İnşallah en kısa sürede havaalanımız açılır.DHMİ Genel Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Saçma sapan yerlere uçuşlar açılıyor. Kastamonu havalimanı yıllardır çürüdü. İstanbulda ki Kastamonu'lu nüfusunu göremeyecek kadar gözleriniz bozuk mu yıllardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İlk İstanbul-Kastamonu uçusu ne zaman olur sizce? Plan nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000