07 Haziran 2008, Cumartesi 11:57:03

Kapadokya Havalimanı'na hatıra ormanı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin DHMİ Kuruluşunun 75. Yılı Nedeniyle Kapadokya Havalimanı'nda '75. Yıl Hatıra Ormanı Oluşturuldu. Hatıra Ormanına Törenle Fidan Dikildi.
  • yolcu sayıları çok yanlış olmuş 2007 toplam yolcu sayısı 54.054 elli dört bin elli dört

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (D.H.M.İ) kuruluşunun 75. yılı nedeniyle Kapadokya Havalimanı'nda '75. Yıl Hatıra Ormanı Oluşturuldu. Hatıra ormanına törenle fidan dikildi.
Hem Çevre haftası, hem de Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin kuruluşunun 75. Yılı nedeniyle oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi için tören düzenlendi. Törene Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Gülşehir Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Ali Şerit, Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, bazı daire müdürleri ve havalimanı görevlileri katıldı.

 
Burada konuşan Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir topraklarının sadece yüzde bir buçuğu olduğunu, bu oranın da çok düşük olduğunu söyledi. Bu oranın da büyük bir kısmının son yıllarda artan ağaçlandırma faaliyetleri ile oluşturulduğuna dikkati çeken Vali Hacımustafaoğlu, son zamanlarda ağaçlandırma konusunda çok ciddi çalışmaların yürütülmekte olduğunu belirtti. Vali Hacımustafaoğlu, "Önümüzdeki 5 yıl içinde ormanlık alanları asgari iki katına çıkarabilmek için gayret gösteriyoruz ve bu yönde çalışmalar var" dedi.

Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Ali Şerit ise gelecek nesillere sağlıklı bir çevre oluşturmak, yörenin yeşil örtüsüne yeni alanlar kazandırmak amacıyla hatıra ormanını Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin kuruluşunun 75. Yılı anısına hatıra oluşturduklarını kaydetti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi hakkında da bilgiler veren Şerit, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 1933 yılında Hava Yolları Devlet İşletmesi adıyla kurulduğunu anımsattı. 2002 yılından sonra hava yolu taşımacılığında çok büyük gelişmeler olduğunu belirten Şerit, 2003 yılında 35 milyon olan yolcu sayısının, 2007 yılı sonu itibari ile 73 milyon olduğunu dile getirdi.

Şerit, konuşmasının ardından Kapadokya Havalimanı'na verdikleri destek ve gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Vali Hacımustafaoğlu'na ve Gülşehir Kaymakamı Süyelman Yıldırım'a teşekkür plaketleri verdi.

Törenin ardından Vali Hacımustafaoğlu ve diğer davetliler, hatıra ormanına birer fidan dikti.

Kapadokya Havalimanı'na hatıra ormanı

Yorumlar

istatistik veri ~ 16 yıl önce
yolcu sayıları çok yanlış olmuş 2007 toplam yolcu sayısı 54.054 elli dört bin elli dört

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000