18 Aralık 2016, Pazar 08:48:07

Kahramanmaraş Havalimanı'nın yeni terminal temeli atıldı

Kahramanmaraş Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Toplu Açılış Töreni ile atıldı.
  • G.Antep de Havaalanı sorunu var K.Maraş da havaalanı sorunu var.İki şehrin ortasında bulunan Narlı ya büyük uluslar arası bir havaalanı yapılsa Malatya,Adıyaman,Osmaniye,Urfa ya kadar bir çok yolcu bu hizmetten faydalansa kötü mü olur.Bunu nin defa vatandaş bile söyledi.%80 oy aldıkları K.Maraşa adam akıllı 1 havaalanını çok görüyorlar.Şimdi yapılacak bu küçük havaalanı ile kime rant sağlandığını kundakdaki bebek bile biliyor.Vekiller de zaten iş yok B.Ş.Belediye başkanı zaten hak getire ah Maraş ah bahtın kara partin Ak olsa ne olacak
  • Her defasında vekiller sosyal medyadan açıklama yapılıyor millletin ağzına bal çalıyor millet bi umut bekler oldu. Kandırılmışlık yeter artık. Memleketler daha fazlasını hak ediyor.
  • Orgiye dökülen paralarla buralara 2 terminal yapılırdı. Helak oldu paracıklarımız. Siyasi diye denizi doldurup havaalanı yaptılar. Günahtır ya...
  • tebrikler, adeta ardarda güzide şehirlerimize güzide ve yakışan teknolojide havalimanları inşa ediliyor, insanımız insan gibi ulaşıma ulaşıyor. +tek rica: özellikle kışları çetin olan tüm TC havalimanlarında uçağa KÖRÜK yapılsa çok mu gereksiz olur? Kışın dışarısı lapa lapa kar yağarken ve havalimanında artık uçak içi ortama geçmiş yolcuları, bebekleri, hastaları, yaşlıları neden tekrar dışarının sağanak yağmuruna, karına, yeline maruz bırakırız ki.. Ben anlayamıyorum.
  • Doğu - Güneydoğu'da Tunceli dışında havalimanı olmayan il kalmadı! Biraz da İç Anadolu'ya el atalım. Niğde BOR Havalimanı açılacak inşallah.
  • ZAVALLI UNUTULMUŞ NİĞDE BİRGÜN BELKİ SENİDE HATIRLARLAR İL OLDUGUNU.RAHMETLİ DEMİREL MC HÜKÜMETİ ZAMANINDA SENİ HATIRLADI HAVA ALANI DİYE TEMEL TABELASI ASTI İŞTE SENİN HAVALANINDA BU TABELA KALDIYSA ODA.UTANMAK LAZIM KADERSİZLİĞİNDEN..

Kayseri’deki hain terör saldırısı sonrası “Teröristleri sevindirmeyeceğim” diyerek Kahramanmaraş programını iptal etmeyen Başbakan Yıldırım, toplu açılış törenine katıldı.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada; "Bu saldırılar bizim hızlı trenle buluşmamızı geciktirir ama engelleyemezler. Modern havalimanını geciktirir ama engelleyemezler. Otoyolları yapmamıza engel değiller. Bugün burada 500 milyonun üzerinde 60 tesisimizi hizmete açıyoruz. Maraş’ın uzun süredir beklediği 2 tane önemli eseri de başlatıyoruz. Bir tanesi Kahramanmaraş’a çok büyük ve güzel havalimanı terminali yapacağız, onun da temelini atıyoruz" dedi.

OCAK: "SİVİL HAVACILIĞA KATKI SAĞLAYACAK"
Törende konuşan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Başbakan Yıldırım'ın anonsu ile mikrofana davet edildi. Ocak konuşmasında şunları söyledi; "Saygıdeğer Başbakanım, Değerli Bakanlarım...Törenimizi varlığınızla şereflendirdiniz. Hepinize tüm camiamız adına şükranlarımızı arz ediyor, saygılar sunuyoruz. Değerli Başbakanım, Havacılık sektörü, bize çizdiğiniz yolda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Dev eserler bir bir hayata geçiyor. Sektör küresel ölçekte hak ettiği yere kavuşuyor. Bugün temelini atacağımız bu eser de sivil havacılığımıza ciddi katkı sağlayacak önemli bir eserdir. Allah hayırlı uğurlu etsin".

Dış hat giden yolcu Salonu ile İç hat giden yolcu  salonu gerekmesi halinde birleştirilerek büyük ölçekli tek mekân olarak kullanılabilir şekilde planlanlanan yeni terminal binası özgün bir mimariye sahip. Terminal binasında  yeterli miktarda ve gerekli noktalarda satış, kafe, kafeterya ve restoran hizmetleri sunabilecek ticari alanlar planlandı. Yeterli sayıda ve gerekli noktalarda mescit,  ıslak hacimler, engelli wc’ler ve bebek bakım odaları düzenlenen terminal ile igili bazı teknik ayıntılar şöyle:

•    240x120m Apron

•    200x24m Taksiyolu

•    Isı ve Güç Merkezi (2.235 m2)

•    Verici İstasyon Binası ve Anten Kulesi

•    Giriş Nizamiye Binası

•    Açık Otopark ve Bağlantı Yolları (430 araç 15.000 m2)

•    Su Deposu

•   Tesisat Galerisi




Kahramanmaraş Havalimanı'nın yeni terminal temeli atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kamil ~ 7 yıl önce
G.Antep de Havaalanı sorunu var K.Maraş da havaalanı sorunu var.İki şehrin ortasında bulunan Narlı ya büyük uluslar arası bir havaalanı yapılsa Malatya,Adıyaman,Osmaniye,Urfa ya kadar bir çok yolcu bu hizmetten faydalansa kötü mü olur.Bunu nin defa vatandaş bile söyledi.%80 oy aldıkları K.Maraşa adam akıllı 1 havaalanını çok görüyorlar.Şimdi yapılacak bu küçük havaalanı ile kime rant sağlandığını kundakdaki bebek bile biliyor.Vekiller de zaten iş yok B.Ş.Belediye başkanı zaten hak getire ah Maraş ah bahtın kara partin Ak olsa ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niğde Aksaray Havalimanı Ne oldu ~ 7 yıl önce
Her defasında vekiller sosyal medyadan açıklama yapılıyor millletin ağzına bal çalıyor millet bi umut bekler oldu. Kandırılmışlık yeter artık. Memleketler daha fazlasını hak ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAzık ~ 7 yıl önce
Orgiye dökülen paralarla buralara 2 terminal yapılırdı. Helak oldu paracıklarımız. Siyasi diye denizi doldurup havaalanı yaptılar. Günahtır ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 7 yıl önce
tebrikler, adeta ardarda güzide şehirlerimize güzide ve yakışan teknolojide havalimanları inşa ediliyor, insanımız insan gibi ulaşıma ulaşıyor. +tek rica: özellikle kışları çetin olan tüm TC havalimanlarında uçağa KÖRÜK yapılsa çok mu gereksiz olur? Kışın dışarısı lapa lapa kar yağarken ve havalimanında artık uçak içi ortama geçmiş yolcuları, bebekleri, hastaları, yaşlıları neden tekrar dışarının sağanak yağmuruna, karına, yeline maruz bırakırız ki.. Ben anlayamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niğde BOR ~ 7 yıl önce
Doğu - Güneydoğu'da Tunceli dışında havalimanı olmayan il kalmadı! Biraz da İç Anadolu'ya el atalım. Niğde BOR Havalimanı açılacak inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üsküdarlı ~ 7 yıl önce
ZAVALLI UNUTULMUŞ NİĞDE BİRGÜN BELKİ SENİDE HATIRLARLAR İL OLDUGUNU.RAHMETLİ DEMİREL MC HÜKÜMETİ ZAMANINDA SENİ HATIRLADI HAVA ALANI DİYE TEMEL TABELASI ASTI İŞTE SENİN HAVALANINDA BU TABELA KALDIYSA ODA.UTANMAK LAZIM KADERSİZLİĞİNDEN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000