31 Mart 2012, Cumartesi 10:55:13

İŞTE 'O' MİLYONLUK YATIRIM...

Antalya Havalimanı'nın yeni 2. dış hatlar terminali, yangın kurtarma merkezi, open gate ve yeni taksi yolunun açılışı görkemli bir törenle yapıldı...
  • herkes dalgasını geçiyor geçin bakalım şükür etmek, teşekkür etmek sizin fıtratınızda yok abuk sabuk şeyler söylemişsinizdir..antalya gibi turizm en önemli şehrinin havaalanına yeni terminal ve diğer gerekli merkezler yapılmış daha fazla turist gelecek daha fazla turizm geliri demektir size göre ne fark ederki siz ne anlarsınız yenilikten medeniyetten.
  • Angaraya Deniz'i getirmek ilazim kanalangara istiyoh
  • sayın binali yıldırım'ın apron araç kullanma belgesi varmıymış
  • devlet büyüklerimiz istanbul atatürk ve antalyadan başlarını kaldırabilirlerse ankara'ya da gereken özeni gösterecekler inşallah. esenboğa 3.pist, terminali büyütme, ankara'yı 2.hub yapma projesi 2060 a kalmaz inşallah. melih gökçek'i ulaştırma bakanı olarak görmek isteriz. zira ankara'ya yatrımı bir tek i.melih gökçek yapıyor.
ICF Airports'un işlettiği Antalya Havalimanı'nın 2. dış hatlar terminalinin yenileme-yapım çalışmaları bitirilerek hizmete açıldı. Açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı.

Açılış öncesinde gazetecilerle bir şöyleşi yapan ICF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, yönetim kurulu üyesi Yaşar Döngel ve Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersel Göral ile ICF Genel Müdürü Alexander Laukenmann açıklamalarda bulundu. Serhat Çeçen ICF'in agresif büyümesinden sözederken, hedefin 2012 yılındaki yolcu sayısını artırmak olduğunu ifade etti. Yönetim kurulu üyesi Yaşar Döngel ise, pazar payını Antalya'ya kaptıran birçok destinasyonun sert tedbirler alacağını ifade etti.



Daha sonra akşam saatlerinde açılışı gerçekleştirmek üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Antalya Havalimanı'na geldi. Yıldırım'ın ilk açılışını yaptığı yangın kurtarma merkezi oldu. Yapımı DHMİ tarafından üstlenen ve araç filosu artırılan Kaza Kurtarma ve Yangın Merkezi'nin açılışını Bakan Yıldırım'la birlikte Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve SKY Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü yaptı. 

Bakan Yıldırım kurdele kesimin ardından yangın söndürme aracı Rosenbaur'ın direksiyonuna geçerek aracı test etti.



Bakan Yıldırım daha sonra ikinci açılış noktası olan taksi yoluna geçti. Burada da bir açılış kurdelesi kesen Yıldırım, iki pisti birbirine bağlayan ve altından araç trafiğinin üstünden ise uçak trafiğinin akacağı yeni taksi yolunun açılışını yaptı. Burada da bakan Binali Yıldırım'a aynı isimler eşlik etti.



Taksi yolu açılışının ardından Bakan Yıldırım ve katılımcılar bir basın ordusuyla birlikte 2. Dış Hatlar Terminali'ndeki Open Gate açılışına geçti. Buradaki açılışa Bakan Binali Yıldırım'ın yanısıra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, ICF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Çeçen ve Fırat Çeçen, SKY Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersal Göral ve ICF Genel Müdürü Alexander Laukenmann da katıldı.

Açılış konuşmasında Fırat Çeçen çok büyük bir yatırımla bu açılışı gerçekleştirdiklerini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Antalya Valisi Altıparmak ise open gate uygulamasının faydalarından bahsederek, 'burada bir yolcu en fazla 2 dakika bekliyor. 3. dakikada hemen amirler müdahale ediyor. Avrupa'nın bile önünde bir sistem devreye sokuldu' dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise ilk kez yapılan ve iki pisti birbirini bağlayan taksi yolu açılışının son derece faydalı olduğunun altını çizerek Bakan Yıldırım başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Daha sonra mikrofonu devralan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, open gate uygulamasının faydasından bahsederek sözlerine başladı. Open Gate uygulamasının yolculara vakit kazandırdığını ifade eden Yıldırım, 'yolcu burada artık daha az bekliyor. Daha az bürokrasiyle rahat bir seyahat yapıyor. Bu çok faydalı ve olumlu bir uygulama' dedi.



YENİ TAKSİ YOLU

Yeni yapılan taksi yolu ile birlikte iki pistin birbirine bağlandığını sözlerine ekleyen Yıldırım, 'Bizden önce Antalya Havalimanı'nda tek pist vardı. Biz bu sayıyı ikiye çıkardık. Şimdi bu iki pist yeni yapılan taksi yolu ile birlikte birbirine bağlandı. Cadde pist haline geldi. Uçaklar o caddeden geçiyor. Kenarlarına çiçekler de döşenmiş, muazzam olmuş' dedi.

Türk havacılığının çift haneli büyümelerle bu noktalara geldiğini belirten Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: 'Türkiye'de havalimanlarına 2 milyar doların üzerinde bir yatırım yaptık. Daha sonra bunları kiralama yoluyla 10 milyar doların üzerinde hazineye katkıda bulunduk. Bu parayla da Iğdır, Şırnak, Bingöl, Hakkari, Yüksekova'ya havalimanları yapıyoruz. Çünkü bir şehrin havalimanına sahip olması demek o ilin sınıf atlaması demek. Biz bunun için çalışıyoruz' dedi.

2002 yılında iç ve dış hat yolcu sayısının 33 milyon civarında olduğunu ifade eden Yıldırım, 'şimdi bu sayı 118 milyonu da geçti. Havacılıkta ciro 12 milyar dolara çıktı. Havayolu halkın yolu oldu. Eskiden uçakla seyahat edenler birbirlerini tanıyor ve uçakta selam veriyorlardı. Ama şimdi öyle değil. Artık herkes yeni yüzler görüyor. 15 milyon insanımız ilk kez uçağa bindi' şeklinde konuştu.

Antalya Havalimanı'nın potansiyelinden de bahseden Yıldırım, 'Burada 2002'de 69 bin uçuş yapılırken bu sayı 109 bini de geçti. 35 milyon yolcu ağırlıyor Antalya ama burada bunun 4 katını kaldıracak terminale de yer var. Yeter ki yolcu gelsin' dedi.

İşte Antalya Havalimanı'nının 2. dışhatlar terminali, open gate, taksi yolu ve yangın kurtarma merkezinin açılışından ve 2. dış hatlar terminalinin büyütülmesinden sonraki son hali...

İŞTE 'O' MİLYONLUK YATIRIM...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
herkes dalgasını geçiyor geçin bakalım şükür etmek, teşekkür etmek sizin fıtratınızda yok abuk sabuk şeyler söylemişsinizdir..antalya gibi turizm en önemli şehrinin havaalanına yeni terminal ve diğer gerekli merkezler yapılmış daha fazla turist gelecek daha fazla turizm geliri demektir size göre ne fark ederki siz ne anlarsınız yenilikten medeniyetten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Angaraya Deniz'i getirmek ilazim kanalangara istiyoh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın binali yıldırım'ın apron araç kullanma belgesi varmıymış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
devlet büyüklerimiz istanbul atatürk ve antalyadan başlarını kaldırabilirlerse ankara'ya da gereken özeni gösterecekler inşallah. esenboğa 3.pist, terminali büyütme, ankara'yı 2.hub yapma projesi 2060 a kalmaz inşallah. melih gökçek'i ulaştırma bakanı olarak görmek isteriz. zira ankara'ya yatrımı bir tek i.melih gökçek yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000