18 Kasım 2011, Cuma 10:13:29

"İSTANBUL HAVACILIĞIN MERKEZİ OLACAK"

Atatürk Havalimanı’nda kaza ve yangınlara acil müdahale etmek amacıyla Genel Havacılık Terminali’de bulunan otopark alanına DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binası yapıldı.
  • bakıyorumda hamdi topçu ve binali yıldırımı yakın markaja almış. onlara yakın durarak kendi sorunlarını çözmeye çalışıyor.bir çok havayolu yönetecisi orada bulunmazken kendisinin katıması sizce de düşündürücü değil mi?
  • sende pilot olmasaydım hay akılsızım :))
  • havacılık büyüyor ama nedense pilotlar 35 bin euro verip type+line egitimi alıp işsiz kalabiliyor nasıl oluyor derseniz türk mucizesi...
20 Ekim 2010 tarihinde AirportHaber’in “Özel jetlere özel itfaiye”  haberi olarak verdiğimiz DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binası’nın açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan açılışa Atatürk Havalimanı’nda bulunan kurum ve kuruluşların yöneticileri de katılırken, açılışta DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın Ankara’da yapılan Adnan Menderes Havalimanı ihalesinde bulunması nedeniyle Birdal’ın yerine DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur konuştu.

Özuğur, sürekli gelişen ve büyüyen Genel Havacılık Apronu’nda yaşanabilecek kazalara en kısa sürede müdahale etmek amacıyla bu tesisin yapıldığını ifade etti.

Özuğur’un ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nın hergün büyüdüğünü ve İstanbul'a iki havalimanının bu şekilde giderse yetmeyeceğini, 2023 yılına kadar İstanbul'a yeni bir havalimanı inşa edileceğini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'de iç ve dış hatlarda seyahat eden toplam yolcu sayısının 165 milyondan 375 milyona çıkacağını da sözlerine ekledi.

Yerli uçakla ilgili yasal düzenlemenin tamamlandığına dikkat çeken Yıldırım sözlerine şöyle devam etti, "Amaç kendi uydumuzu ve uçağımızı sıfırdan yapmak
2023 yılına kadar havayolu kullanarak seyahat eden yolcu sayısının 165 milyondan, 375 milyona çıkarmayı planlıyoruz, bunun için İstanbul'da yeni bir havalimanı olacak. Tek başına İstanbul'un taşıyacağı yolcu sayısı 150 milyon olacak. Türkiye'nin şu anda gerçekleştirdiği toplam yolcu sayısını 2023'te sadece İstanbul gerçekleştirecek. Ayrıca orta büyük ve bölgesel jetlerle birlikte 750 uçaklık ticari bir filoya ulaşacağız. Bugünkü filonun iki katı olacak. Hedefler iddialı. İddialı ülkeye iddialı hedefler yakışır" dedi.

Bakanlığını yeniden yapılanması çerçevesinde Uzay ve Uçak Havacılık Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün kurulduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu genel müdürlüğün amacı hem kendi uydumuzu yapmak. Hem de kendi uçağımızı sıfırdan projelendirip, yapımını gerçekleştirmektir. Bunun için bir süreden beri ön hazırlık yapılmaktaydı. İlgili tüm kurumları bir araya getirerek, tüm milletin heyecanla beklediği üstün teknoloji ve yüksek katma değer sağlayan projeyi üretmek istiyoruz. Ülkemizi süper lige çıkaracak bu önemli projeleri birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni yapılan binayı gezen Binali Yıldırım, proje müteahhitini de tebrik etti.











©AirportHaber.com
"İSTANBUL HAVACILIĞIN MERKEZİ OLACAK"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bakıyorumda hamdi topçu ve binali yıldırımı yakın markaja almış. onlara yakın durarak kendi sorunlarını çözmeye çalışıyor.bir çok havayolu yönetecisi orada bulunmazken kendisinin katıması sizce de düşündürücü değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sende pilot olmasaydım hay akılsızım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havacılık büyüyor ama nedense pilotlar 35 bin euro verip type+line egitimi alıp işsiz kalabiliyor nasıl oluyor derseniz türk mucizesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000