15 Şubat 2012, Çarşamba 08:59:19

İSİM TARTIŞMASI SONA ERDİ

Edremit Belediyesinin, Balıkesir-Körfez Havaalanı’nın isminin “Edremit Körfezi Havaalanı” olarak değiştirilmesi için açtığı davada, mahkeme Belediye lehine karar verdi.
  • ne oldu Burhaniye belediye başkanı olacak vatandaş?aldınmı ağzının payını?amıca ..seni o gün uçakta uyarmıştım"uğraşma bu boş işlerle git seçmenine hizmet götür"diye.yok alternatif törenler ,yok pankartlar.adamı böyle eşekten düşmüş karpuza çevirirler.yürüde ense traşını görelim......
  • Şimdi bir de Van'ın Edremit ilçesi ile karışır ise asıl curcunayı sen o zaman gör :)
Balıkesir’in Edremit ilçesinde yeniden inşa edilerek uluslararası uçuşları karşılayacak konuma getirilen Balıkesir-Körfez Havaalanı’nın isminin “Edremit Körfezi Havaalanı” olarak değiştirilmesi için açılan davayı Edremit Belediyesi kazandı.

Geçen yıl pist ve geçici terminal binası tamamlanarak uluslararası uçuşlara yanıt verebilecek şekilde hizmete açılan Balıkesir-Körfez Havaalanı’nın adının değiştirilmesi için Edremit Belediyesinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne karşı Balıkesir İdare Mahkemesinde açtığı dava sonuçlandı.

Edremit Belediyesinin isim değişikliği talebini yerinde bulan mahkeme, temyiz yolu açık olmak üzere havaalanının adının “Edremit Körfezi Havaalanı” olarak değiştirilmesine karar verdi.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, düzenlediği basın toplantısında, “Balıkesir-Körfez Havaalanı” isminin başından beri yanlış konulduğunu söyledi.

Açtıkları davada haklı olduklarını vurgulayan Kılıç, “Balıkesir’in, ‘Balıkesir Körfezi’ diye bir coğrafi bölgesi yoktur. Balıkesir’in Edremit Körfezi vardır. Uluslararası uçuşlara açılarak Edremit Körfezi’nin gururu haline gelen havaalanımızın isminin Balıkesir-Körfez Havaalanı olması, Balıkesir il merkezindeki havaalanına gitmek isteyen yolcular için de sorunlar doğurdu. Balıkesir il merkezine gitmek isteyen çok sayıda kişi, isim karmaşası nedeniyle yanlışlıkla Edremit Körfezi’ne, Edremit Körfezi’ne gitmek isteyen birçok kişi de Balıkesir il merkezindeki havaalanına gitti. Neticeye bakıldığında, zaten haklı olduğumuz isim mücadelesinden haklılığımız ortaya çıkmış ve dava lehimizde sonuçlanmıştır.”

(Balıkesir Gazetesi)
İSİM TARTIŞMASI SONA ERDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
ne oldu Burhaniye belediye başkanı olacak vatandaş?aldınmı ağzının payını?amıca ..seni o gün uçakta uyarmıştım"uğraşma bu boş işlerle git seçmenine hizmet götür"diye.yok alternatif törenler ,yok pankartlar.adamı böyle eşekten düşmüş karpuza çevirirler.yürüde ense traşını görelim......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şimdi bir de Van'ın Edremit ilçesi ile karışır ise asıl curcunayı sen o zaman gör :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000