28 Temmuz 2012, Cumartesi 08:55:36

INTERMODEL SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?

Havacılık sektöründe dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer alan Türkiye, müthiş bir hizmeti hayata geçirecek...
  • Baştan sonra yanlış bilgiler.. Bi kere intermodel taşımacılık diye birşey yok, kastedilen intermodal taşımacılık olabilir onun da haberdedeki taşıma sistemi ile hiç ilgisi yok, haberdeki taşıma olsa olsa multi-modal taşımacılık olabilir..
  • ah birdal ah yaktın bizi
  • sanki yeni bir şey bulmuş gibi arkadaş birde intermodel ismi ne teknik be isim be komedi ye bakın ben size gerçeği anlatayım birçok havameydanında insanlar kendi ulaşım sorununu kendileri çözüyor ve halen devam ediyor örnek vereyim hatay meydan milleti taksilere mahkum etmişlerdi ya taksiye binecen yada iki kilometre yürüyüp şehir otobüsünün hattından binecen ha o saatte araba varsa şanslısın yoksa perişansın şimdi bu mağduriyetler yaşanırken sen bunları çözememişsin ne intermodeli dalgamı geçiyorsun orhan bey görevini yapmamışsın sen kusurlu hizmet yapıyorsun havaalanından dhmi nin müsadesi olmadan yolcu çıkarılamaz bu senin görevin orhan bey zamanında bu görevi yapmadın millet havayoluna saldırdı vatandaş ne bilsin dhmi yi mükemmel bürokrat gerçekten haber yapan medya olsa dhmi nin yönetiminin ne kadar başarısız olduğu ortaya çıkardı
  • isim/rumuz arkadasım erzincanlılarla ne alakası var... söylemek istediğini açıkça sölesene içinde kalmadan. memleketle ne alakası var cahilce söylemlerde bulunuyorsun...
  • ORHAN BİRDALIN NE VİZYONU SAHİBİ Kİ O TEK İSTEĞİMİZ ORHAN BİRDALIN DHMİ DEN BİEANÖNCE AYRILMASI Ö GÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ.HAKIMIZ HARM OLSUN SANA
  • Sayın Genel Müdürümüz,saygıyı hak ediyor.DHMİ elektronik personelinin tazminat sorununu da çözecek inşallah.
  • yapın yalakalık bakayım bu erzincanlılardan size ne hayır gelecek
  • Sn Orhan Birdal Türkiye'de havacılığın gelişimine en büyük katkıyı sağlamış bürokratlardan biri hatta birincisidir bence. Başarılar, yolunuz açık olsun.
  • gercektende orhan birdalı kaybetmemeliyiz öldükten sonra bile mumyalamalıyız. ismini ölümsüzleştirmek için erzincan kemah ilçesine uluslararası standartlarında üzerinde bir hava limanı yaptırıp isminivermek lazım. zaten az kaldı seçime bakan giderse herşey biter. aaaah ah bi seçim gelsede bi görsem bunları
  • Orhan birdal bu ulkede havaciligin gelismesi icin bir firsattir. Gercekten vizyonu cok genis.

"Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'teki hedefimiz 400 milyon kişi uçurmak" diyen Birdal, havaalanı olmayan şehirlerde evlere servis yapılacağını söyledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, sektörün geldiği nokta, yeni çalışma ve hedefler konusunda Bugün'e çarpıcı açıklamalar yaptı.

HER 100 KİLOMETREDE BİR

Türkiye'nin havacılıkta en hızlı büyüyen ülkeler arasında bulunduğunu belirten Birdal, havayollarındaki tekeli kırdıkları için uçuşların halka indiğini ifade etti. "Son 10 yılda havacılıkta çığır açıldı. Yolcu terminallerinin 2003'te kapasitesi 49 milyondu, bugün 200 milyona geldi" diyen Birdal, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te her 100 kilometrede bir havaalanına ulaşmanın hedeflendiğini aktardı.

HAVAALANI 70'İ AŞACAK

Türkiye'de küçük uçaklarla az kişiyle yakın mesafeli seyahatlerin yapılmamasının eksiklik olduğunu belirten Birdal bu konuda çalışmaların yapıldığını kaydetti. Birdal, şöyle devam etti: "Türkiye'nin her yerine çapraz uçuşlar yapılıyor. Ancak birkaç bölgede coğrafi şartlardan kaynaklanan boşluklar var. Bingöl, Hakkari Yüksekova, Şırnak havaalanlarının inşaatları devam ediyor. 2023 hedefimizde ülke genelindeki yolcu sayısının 400 milyona, havaalanı sayısının 70'in üzerine çıkarılması var."

INTERMODEL ULAŞIM

DHMİ Başkanı Birdal, kısa zamanda havayollarında "intermodel" ulaşım sistemine geçileceği müjdesini verdi. Modelle ilgili bilgi veren Birdal, şunları söyledi:

"Örneğin Rize'de havaalanı yok ama İstanbul'dan orası için uçak bileti alabilecek ve Trabzon'a ineceksiniz. Orada bir araç sizi bekleyecek ve Rize'ye götürecek. Hiç bagajınıza dokunmadan Rize'de alacaksınız. Bakanlıkta şu an ön çalışmaları yapılıyor. Zaman konusunda bir şey diyemeyiz ama çalışmaları başladığına göre kısa zamanda hayata geçirilecektir. Bundan otobüs firmaları da kazanacak."

GÜNDE 400 BİN UÇAK

Uçaklarda, kaza riskinin diğer ulaşım araçlarına göre çok az olduğunu da dile getiren Birdal, uçak bakımının ve uçuşa elverişliliğinin sürekli denetlendiğini söyledi. Türkiye'deki sivil ve askeri hava sahasını DHMİ'nin yönettiğini aktaran Birdal, askeri birimlerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Birdal, "Günde ortalama 4 bin uçağa biz hizmet veriyoruz. Bunların bir kısmı havaalanlarını kullanıp hareket eden bir kısmı ise havaalanlarını kullanmadan üzerimizden geçip giden uçaklardır" dedi.

Atatürk Havalimanı uçakta rekora koştu

Atatürk Havalimanı'nda büyük bir yoğunluk olduğunu belirten Birdal, Türkiye'deki trafiğin 3'te 1'inin buradan gerçekleştiğini söyledi. Bu havalimanında günde 1123'e varan uçak trafiği olduğunu dile getiren Birdal, "70 saniyede bir uçak kalkıyor. Bu rekor aşılabilir ve devam edebilir.  Şu an Atatürk'e her inmek isteyen uçağa izin versek uçuş sayısı 1500'e çıkar" dedi.

İki önemli görev

Türkiye'de 46 havaalanı bulunduğunu belirten DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, havaalanlarının 43'ünü DHMİ'nin 3'ünü ise özel sektörün işlettiğini ifade etti. Havaalanı işletmenin zorluklarına dikkat çeken Birdal şöyle konuştu:

"DHMİ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı kamu iktisadi teşebbüsüdür. Kurumun iki önemli görevi vardır. Birincisi Türkiye'deki havalimanlarının işletilmesi ikincisi ise Türkiye hava sahasındaki trafiğin yönetimidir. Bunları bir arada yapmak oldukça zor bir iştir. Bu havaalanlarını işletirken tüm hava tarafı ve kara tarafı dediğimiz nizamiyeden tutun da otoparkına kadar biz ilgileniyoruz ya da bizim belirlediğimiz şirketler ilgileniyor."

Orhan Birdal, DHMİ'nin ülke çapında 8 bin 300 çalışanı olduğu bilgisini verdi.

INTERMODEL SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Baştan sonra yanlış bilgiler.. Bi kere intermodel taşımacılık diye birşey yok, kastedilen intermodal taşımacılık olabilir onun da haberdedeki taşıma sistemi ile hiç ilgisi yok, haberdeki taşıma olsa olsa multi-modal taşımacılık olabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zurnanın son deliği ~ 12 yıl önce
ah birdal ah yaktın bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dahi ~ 12 yıl önce
sanki yeni bir şey bulmuş gibi arkadaş birde intermodel ismi ne teknik be isim be komedi ye bakın ben size gerçeği anlatayım birçok havameydanında insanlar kendi ulaşım sorununu kendileri çözüyor ve halen devam ediyor örnek vereyim hatay meydan milleti taksilere mahkum etmişlerdi ya taksiye binecen yada iki kilometre yürüyüp şehir otobüsünün hattından binecen ha o saatte araba varsa şanslısın yoksa perişansın şimdi bu mağduriyetler yaşanırken sen bunları çözememişsin ne intermodeli dalgamı geçiyorsun orhan bey görevini yapmamışsın sen kusurlu hizmet yapıyorsun havaalanından dhmi nin müsadesi olmadan yolcu çıkarılamaz bu senin görevin orhan bey zamanında bu görevi yapmadın millet havayoluna saldırdı vatandaş ne bilsin dhmi yi mükemmel bürokrat gerçekten haber yapan medya olsa dhmi nin yönetiminin ne kadar başarısız olduğu ortaya çıkardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
isim/rumuz arkadasım erzincanlılarla ne alakası var... söylemek istediğini açıkça sölesene içinde kalmadan. memleketle ne alakası var cahilce söylemlerde bulunuyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 12 yıl önce
ORHAN BİRDALIN NE VİZYONU SAHİBİ Kİ O TEK İSTEĞİMİZ ORHAN BİRDALIN DHMİ DEN BİEANÖNCE AYRILMASI Ö GÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ.HAKIMIZ HARM OLSUN SANA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATSEP ~ 12 yıl önce
Sayın Genel Müdürümüz,saygıyı hak ediyor.DHMİ elektronik personelinin tazminat sorununu da çözecek inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yapın yalakalık bakayım bu erzincanlılardan size ne hayır gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 12 yıl önce
Sn Orhan Birdal Türkiye'de havacılığın gelişimine en büyük katkıyı sağlamış bürokratlardan biri hatta birincisidir bence. Başarılar, yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
gercektende orhan birdalı kaybetmemeliyiz öldükten sonra bile mumyalamalıyız. ismini ölümsüzleştirmek için erzincan kemah ilçesine uluslararası standartlarında üzerinde bir hava limanı yaptırıp isminivermek lazım. zaten az kaldı seçime bakan giderse herşey biter. aaaah ah bi seçim gelsede bi görsem bunları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 12 yıl önce
Orhan birdal bu ulkede havaciligin gelismesi icin bir firsattir. Gercekten vizyonu cok genis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000