07 Haziran 2012, Perşembe 08:28:41

İNŞAATLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, yapımı devam eden Kastamonu Havaalanını inceledi.Birdal, Türkiye’nin en yeşil ve manzaralı havaalanının Kastamonu’da olacağını söyledi.
  • senin dediğin kastamonu yu birşeye benzeteyen hükümetler zamanıydı ...şimdi kastamonu cığır açmış durumda ..havalimanın adı değişmeli bence
  • LTAL vardı diye hatırlıyorum.
  • kastamonu'dazaten havaalanı yok muydu?, ben mi yanlış hatırlıyorum. hatta terminal binası düğün salonu olarak kullanıldığı, pistin sağındaki solundaki çimenlik alanda inekler otladığı için haberlere bile konu omamış mıydı?

Yapım çalışmaları devam eden Uzunyazı Havaalanında incelemelerde bulunmak üzere Kastamonu’ya gelen Birdal, Turizm Eğitim Merkezi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Birdal, havacılık alanında Türkiye’nin dört bir köşesindeki havalimanlarının büyük kısmı şantiye görünümünde olduğunu belirterek, “Türkiye’de havalimanlarının gelişmesi ve bakanlığımızın uygulamaya koyduğu havacılık politikasıyla iç hatlarda 2003’te 8.5 milyon olan yolcu sayımız, 2011’de 58 milyonun üzerine çıktı” dedi.

Kastamonu Havaalanı'nın bu yılın son çeyreğine kalmadan büyük bir aksilik çıkmaması durumunda bitirilmesinin hedeflendiğini açıklayan Birdal, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Iğdır Havalimanı’nın bu ay içinde hizmete açılacağını, Elazığ’a da yeni tesisler yapıldığını hatırlatan Birdal, şöyle konuştu: “Bingöl Havalimanı’nın inşaatı bitmek üzere, 2012 içinde açılacak, Şırnak Havaalanı ile Hakkari Yüksekova’da inşaat devam ediyor. Kars Havalimanı’na yeni iç ve dış terminal binası yapıyoruz, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak arasında bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı’nın inşaatı sürüyor. 29 Ekim 2012’de oranın açılışını yapacağız. Havacılık alanında Türkiye’nin dört bir köşesindeki havalimanlarımızın büyük kısmı şantiye görünümündedir. Türkiye’nin havacılıktaki bu gelişimine ayak uydurabilmek için bu tesisleri yapmak ve önceden hazırlamak durumundayız.”

Kastamonu’nun yanı sıra Türkiye’nin diğer illerinde havalimanı bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşlara seslenen Birdal, vatandaşların zor durumda kalmadıkça hava yolunu kullanmalarını isteyerek, bu yönde gayret beklediklerini söyledi, “Arz talep dengesi oluştuğu takdirde sefer yapılabilir. Yoksa devlet zoruyla hiçbir şirketi ‘buraya sefer yapacaksın’ diye zorlayamazsınız. Uçağın zarar etmeyeceği derecede bir koltuk sayısına sahip olarak uçuşlarını gerçekleştirirlerse seferi sürdürürler" dedi.

Vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düştüğünü anlatan Birdal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de havalimanların gelişmesi ve bakanlığımızın uygulamaya koyduğu havacılık politikasıyla iç hatlarda 2003’te 8.5 milyon olan yolcu sayımız, 2011’de 58 milyonun üzerine çıktı. Bu vatandaşlarımızın yaklaşık 15 milyonu ilk defa uçağa binenlerdir. Politika değişikliğiyle birlikte hava yolu sektöründeki bilet fiyatları aşağıya çekildi. Sektör rekabete açıldı. Fiyatlar ucuzlayınca daha çok vatandaşımız uçağa binebilir hale geldi. Sayın Bakanımızın ‘Hava yolu halkın yolu’ olduğu söyleminin altında yatan da budur.”

DHMİ’nin şu an 45 havalimanı işlettiğini vurgulayan Birdal, şöyle konuştu: “Pek çok yerde inşaat faaliyetlerimiz devam ediyor. Bir plan dahilinde bunları bitirmediğimiz zaman bizde sıkıntıya giriyoruz. Bunun için bütün gayretimiz planlandığı şekilde buraları bitirip hizmete açmaktır.”

Daha sonra Birdal, beraberindeki DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, İnşaat Dairesi Başkanı Ümit Ekinci ve Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan ile birlikte havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Birdal, burada teknik konularda bilgi alarak kısa bir gezinti yaptı.

Birdal, gezi sırasında Kastamonu Uzunyazı Havaalanının Türkiye’nin en yeşil ve manzaralı havaalanı olacağını sözlerine ekledi.

İNŞAATLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Yorumlar

10 yıl önce ~ 12 yıl önce
senin dediğin kastamonu yu birşeye benzeteyen hükümetler zamanıydı ...şimdi kastamonu cığır açmış durumda ..havalimanın adı değişmeli bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTAL ~ 12 yıl önce
LTAL vardı diye hatırlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muho ~ 12 yıl önce
kastamonu'dazaten havaalanı yok muydu?, ben mi yanlış hatırlıyorum. hatta terminal binası düğün salonu olarak kullanıldığı, pistin sağındaki solundaki çimenlik alanda inekler otladığı için haberlere bile konu omamış mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000