12 Ekim 2011, Çarşamba 07:49:23

İHALELER İÇİN İTİRAZ EDİLECEK...

Henüz uçak iniş kalkışlarının yapılmadığı, açılmayan Cengiz Topel Havaalanı’nda çeşitli ticari mekanların kiralanmasıyla ilgili ihaleler önceki gün yapıldı...
  • bildiğim kadarıyla ihaleyi alan firma Uluslarası turizm şirketi www.biletbayisi.com un yan kuruluşu. hayırlı olsun.
Özkocaeli'nin haberine göre; 3.5 saatte toplam 3 yerin kiralamasının yapıldığı ihalelere işin uzun sürmesi, komisyonun acemiliği, ihaleye katılanların itirazları damgasını vurdu. bu arada, basın mensupları ihalenin yapıldığı salona alınmazken, gazeteciler sonuçlara ulaşabilmek için hayli zorluk çekti. Bu arada, açılmayan havaalanında en düzenli giden işin güvenlik olduğu da bu ihaleler sırasındaki önlemlerde daha iyi anlaşıldı.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açılan ihalede talipliler, oto kiralama ofisi için 350 TL, kafeterya için 500 TL, otopark için 800 TL teminat yatırdı. Havaalanının oto kiralama, kafeterya ve otopark işi için yapılan ihaleler kıran kırana geçerken, özellikle otopark ihalesi oldukça tartışmalı olaylara sahne oldu.
 
MAHKEMEYE BAŞVURACAKLAR
 
Cengiz Topel Havaalanı’nın otopark ihalesine 12 firma katıldı. Bu firmalar içinde en yüksek teklifi veren Hüseyin Kodet, 7 bin 200 TL+KDV bedelle ihaleyi aldı. İhalenin usulüne uygun yapılmadığını ve evraklarda yanlışlıkların olduğunu savunan diğer katılımcılar ihaleye itiraz etti. Oldukça tartışmalı geçen ihale Hüseyin Kodet’in kazanması ile sonuçlandı. Ancak bu ihaleye diğer katılımcılardan RB Elektrik firmasının temsilcisi Yasin Bıçakçıoğlu ve Neşe Emlak’ın sahibi Neşe Kocakuş, itiraz dilekçesi yazıp itirazda bulunacaklarını,  gerekirse mahkemeye gideceklerini dile getirdiler.
 
ÜÇ İHALE 3. 5 SAAT SÜRDÜ
 
Cengiz Topel Havaalanı’nın kafeterya ihalesini yine Hüseyin Kodet kazandı. Kodet, kafeterya için 3. 150 TL+KDV ve yüzde 15 katılım payı ödeyecek. Oto kiralama ihalesini ise Rıdvan Zengin’in sahibi olduğu Zengin Otomotiv Rich Rent A Car ve Sabahattin Yurtsever’in sahibi olduğu Alp Soysal Rent A Car isimli firmalar kazandı. Dört firmanın katıldığı ihale tam 1 saat sürerken, her iki firma da aylık 450 TL+KDV ücret ödeyecek. İhaleyi kazanan işletmelerle 31 Aralık 2011’e kadar geçerli sözleşme imzalanacak. Yılbaşında aynı yerler için yeniden ihaleye çıkılacak.
İHALELER İÇİN İTİRAZ EDİLECEK...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bildiğim kadarıyla ihaleyi alan firma Uluslarası turizm şirketi www.biletbayisi.com un yan kuruluşu. hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000