02 Haziran 2008, Pazartesi 07:49:33

Havayollarına MÜJDE!

Finansal kiralama (leasing) yöntemiyle Türkiye'ye getirilen uçaklardaki yüzde 18 olan KDV oranı, yüzde 1'e çekilecek.
  • Cok guzel olmus, geç bile olmustu.
  • geç bile kalındı,

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüşen Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Yavuz Çizmeci, bakandan söz aldı. Çizmeci, Türkiye'ye finansal kiralama yoluyla getirilen uçaklardan 1 Ocak'tan itibaren alınan KDV'nin, yüzde 1'den yüzde 18'e çıkarıldığını belirterek, "Konuyu Maliye Bakanı'mıza açtık. Oranın, yeniden yüzde 1'e indirilmesini istedik. Kendisi de uygun buldu. İlk kararnamede bu yanlış düzeltilecek." dedi.

Son yıllarda hızla büyüyen havacılık sektörü, petrol fiyatlarına üst üste gelen zamlar dolayısıyla zor günler yaşıyor. Bu zorluğa bir de maliyetlerini önemli ölçüde etkileyen vergi eklenince, sektörün büyümesi durma noktasına geldi. Sektörde yaşanan sıkıntı, havacılığı çatısı altında birleştiren TÖSHİD'i harekete geçirdi. Dernek Başkanı Yavuz Çizmeci, Ankara'da bir süre önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la bir araya geldi. Finansal kiralama yoluyla alınan uçaklarda KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesini istedi ve Türkiye'ye yeni uçaklar getirilebilmesi için bunun zorunlu olduğuna işaret etti. Teklife olumlu yaklaşan Maliye Bakanı Unakıtan, çıkarılacak ilk kararnameyle bu yanlışın düzeltileceği sözünü verdi.

Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği üyelerinin Maliye Bakanı'ndan başka istekleri de var. Bu da son yıllarda artan petrol fiyatları ile ilgili. Akaryakıttaki KDV oranının indirilmesini talep eden dernek, konuyu iletmek üzere önümüzdeki günlerde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüşmek için Ankara'ya bir kez daha gelecek. İki bakan ile yapacakları görüşmede uçak biletlerinden ve akaryakıttan alınan KDV'nin indirilmesini gündeme getireceklerini aktaran Yavuz Çizmeci, "Turizmi teşvik için KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Biz de aynı şekilde turistleri taşıyan havayoluna indirim yapılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin sunduğu üst geçiş, konma-konaklama, yer hizmetlerinde indirim yapılmasını da gündeme getireceklerini ekledi.

Zaman

Havayollarına MÜJDE!

Yorumlar

Check ~ 16 yıl önce
Cok guzel olmus, geç bile olmustu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
secur ~ 16 yıl önce
geç bile kalındı,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000