01 Ağustos 2008, Cuma 12:12:21

Havalimanları güven veriyor

Tatil yörelerindeki 8 havalimanında gizli denetim yapıldı. Turizm sezonu ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği havalimanları "tam" güvenlikli çıktı...

İçlerine plastik patlayıcı düzeneği yerleştirilen gitar, dizüstü bilgisayar, baston gibi çeşitli eşyalardan oluşan denetim kitleri yolcu kılığındaki sivil polislerce havalimanlarına sokulmaya çalışıldı. Son yıllarda Sivil Havacılık Güvenliği konusunda yoğun eğitimden geçirilen polis ile özel güvenlik görevlileri iç hatlar girişindeki x-ray kontrolünde "kamufle" edilmiş bombaları tespit etti. 8 havalimanında görev yapan bazı polis ve özel güvenlik personeline teşekkür belgesi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı, muhtemel uçak kaçırma ve bombalı sabotajlara karşı havalimanlarındaki eğitimleri en üst seviyeye çıkarttı. İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya ve Diyarbakır başta olmak üzere 43 havalimanında görevli 4 bin 300 polis, 6 bin 82 özel güvenlik görevlisi ile DHMİ ve kabin görevlisi gibi 450 personeli periyodik eğitimlerden geçirdi. Simülasyonlu eğitimlerde yapılan kontrol ve denetimlerdeki "doğrular" ve "yanlışlar" tek tek ele alınıyor. Böylece yanlışlardan ders çıkartılması hedefleniyor.

Sabah

Havalimanları güven veriyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000