27 Eylül 2010, Pazartesi 23:19:09

Havalimanında güvenlik skandalı

Ege Denizi'nde Yunanistan'a ait adaların en büyüğü olan Rodos'tan kalkıp Adana’ya gelen özel uçağın 2 pilotu, hiçbir kontrolden geçmeden çantalarıyla havalimanından çıktı.
  • apronda o kadar polis, özel güvenlik, yer hizmetleri çalışanları varken kuleyi niye suçlarlar.
  • adana mı?adanaysa normaldir o şehirde herşey olur.şaşırmayın.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • apron makinisti kelimesini biliyorsunda görevlerini bilmiyormusun bire cahil... istersen yazayımda oku.. PAT sahaları kontrolu, Follow-me hizmeti (adana için istege baglıdır), Yabani hayatla mücadele, Ot ile mücadele, Aprona gelen uçakların almış olduğu handling hizmetlerinin tespiti, Aprona girecek olan üçüncü şahıslarınkart ücreti tahakkuku, Apron plakalarının tahsisi ve tahakkuku, Pat sahalarındaki sistemlerin kontrolü, Ehliyet eğitimi verme, Ucak park pozisyonu tahsisi, Aprondaki uçak ve araç trafiği kontrolü ve kaza inceleme....dikkatinizi çekerim bütün bunları tek nöbetçi ile yapmaya çalışıyoruz, buna rağmen havacılık tazminatımda terminal hizmetlerinde gösteriliyoruz... yuh be....
  • 6 ton altındaki uçakların hizmet satınalma zorunluluğu olmadığı için inen uçağın hizmet satın alma zorunluluğu yok. Lakin pilotlar prosedürleri bilmek zorundadırlar. ah bu dhmi deki bazı sümsükler baş müdürü yemek için yemeyecekleri .... yok... burada suçlu pilotlardır. daha sonraki gelişlerinde kuzu kuzu hizmet satın almışlardır.
  • Körük yoksa başka bir yerin gölgesi vardır o lafın gelişiydi..işi hemen polemiğe döküceksinizya..iyiki uçuyorsunuz uçuyorsunuz yaa...Ben güvenlik zaafiyeti için yazdım siz körüğe taktınız..Çokmu önemli olup olmaması ?
  • yillardir adanaya gider gelirim, sorumsuzluk güvenlikte ve polisde bitiyor. Bi kactane örnek: 1.Saygisizlar müsteriye karsi,herzaman asik suratlar.pasaport vereceksin "ver"diyorlar. 2.ismi yapiyorlar??hayir oturduklari yerden gözetliyorlar. hemde cay icerek, bacak üstü... ah foto cekebilseydim!!! 3.adb,esb,ist, alanlara benzemiyor ada,hyt ve diger kücük alanlar biraz daha, müsteriye karsi güvenlik olmasini diliyorum. umarim bu yazdiginiz "son haber" biraz uyandirir bastakileri!!!
  • adana hava limanının bir adıda artık çalışanlar arasında belene kampı oldu.gölgesiyle bile kavgalı bir baş müdür, onla, bunla uğtraşmaktan, çalışanlarına baskı kurmakla iş yapıyorum sanıyor.adamın iyi bir ruhsal tedavi görmesi lazım.
  • SIZ ANTALYA HAVALIMANINDAKI UCUS EKIBI PERSONEL CIKIS KAPISINDA OLAN GUVENLIK ZAFIYETINE BAKIN.EKIP ILE BERABER UZERINDE KIMLIGI BILE BULUNMAYAN YOLCU , EKIP ILE BERABER HİÇ BİR SORU SORULMADAN EKIP ARABASINA BINIYOR.VE UCAGA KADAR GIDIYOR.SON ANDA KAPTANIN FARKETMESI ILE GUVENLIGIN HABERI OLUYOR..BUNA NE DEMELI?
  • Tüm havaalanları (Pilot) giriş kartına sahibim.Bir gün tarifeli Anadolu jet uçağına yolcu olarak binmek üzere biraz gecikerek Adana Şakir paşa hv alanına geldim.Sorunlu birkaç yolcunun XRay işlemlerinden dolayı bazı yolcular XRay e girip çıkıyorlardı görevliye uçağa geciktim diyerek kartımı gösterdim(Tabii yolcu olduğumu söyleyerek)sert bir şekilde sıraya geç dedi ve sıraya geçerek uçağa yetiştim. Keşke elimi kolumu sallayarak bir yerden geçseydim.Hem azar işitmemiş olurdum hemde geç kalmazdım.(Herhalde elin ing.yer bulmuş, bizde geçecek bir yer bulurduk).
Bir gün sonra geldiklerinde gözaltına alınıp sorgulanan pilotlar, prosedürlerin yerine getirilmesi ardından uçaklarıyla ayrılıp, Irak’ın Erbil kentine gitti.

Geçer hafta 8-10 kişilik, özel jet, Rodos'tan havalanıp, Adana Havalimanı'na geldi. Kulenin yönlendirmesiyle kargo binası yanındaki 11 nolu park yerine park ettirilen özel uçağın 2 İngiliz pilotu, ellerinde çantalarla inip, apronda yaklaşık 500 metrelik bölümü yürüyerek katettikten sonra, İç Hatlar binasına geldi.

Pilotlar, iç hat gelen yolcuların kullandığı kapıdan hiçbir kontrolden geçmeden çıkarak, alandan ayrıldı. Pilotlar, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden (DHMİ) yer hizmeti talep etmediği için, uçaklarına da herhangi bir işlem yapılmadı. Pasaport ve kimlik kontrolleri yapılmayan pilotlar, Dış Hatlar Bölümü'nden çıkmadıkları için gümrük kontrolüne de takılmadı, çantaları aranmadı.

Rodos Adası'ndan gelen uçak, bir polis müdürünün dikkatini çekti. Aprondaki uçağı soran polis müdürü, yabancı uçağın pilotlarının kontrol noktalarından geçmediğini öğrenince, alanda alarm verildi. Güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde, uçağın apronda park etmesi ardından 2 kişinin, ellerinde çantalarla aprondan yürüyüp, iç hat kapısından çıktıkları anlaşıldı. Kamera kayıtlarından fotoğrafları çıkarılan İngiliz pilotlar, ertesi gün alana döndüklerinde gözaltına alındı. Yapılan sorgularında nereden çıkacaklarını bilmedikleri için iç hatlar kapısından çıktıklarını söyledikleri belirtilen pilotların, çanta ve uçaklarında yapılan aramada, suç unsuruna rastlanmadı. 2 pilot, sorgularının yapılması, kontroller ve diğer işlemlerin ardından geldikleri uçakla, Kuzey Irak'taki Erbil kentine gitmek üzere Adana'dan ayrıldı.

Havaalanındaki bu olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı. Uçağın indirilmesinden, apronda park edilmesi sürecini yakından takip eden kule görevlileri başta olmak üzere, DHMİ çalışanları ve diğer ilgili tüm birimlerde görev yapanların ifadeleri alınıyor. Uçağın alana inişi sırasında pilotları yönlendiren kule görevlilerinin, uçakla ilgili DHMİ Nöbetçi Müdürü, apron görevlileri, gümrük yetkilileri ve polisi bilgilendirmesi gerektiği belirtildi. Prosedür olarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün de, uçağın gelişiyle ilgili DHMİ, Gümrük ve Emniyet Müdürlüğü’nü bilgilendirmesi gerektiği, ancak, bu konudaki bilgilendirmenin yapılıp, yapılmadığı konusunda bilgi alınamadı.

Havalimanında güvenlik skandalı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
apronda o kadar polis, özel güvenlik, yer hizmetleri çalışanları varken kuleyi niye suçlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adana mı?adanaysa normaldir o şehirde herşey olur.şaşırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
apron makinisti kelimesini biliyorsunda görevlerini bilmiyormusun bire cahil... istersen yazayımda oku.. PAT sahaları kontrolu, Follow-me hizmeti (adana için istege baglıdır), Yabani hayatla mücadele, Ot ile mücadele, Aprona gelen uçakların almış olduğu handling hizmetlerinin tespiti, Aprona girecek olan üçüncü şahıslarınkart ücreti tahakkuku, Apron plakalarının tahsisi ve tahakkuku, Pat sahalarındaki sistemlerin kontrolü, Ehliyet eğitimi verme, Ucak park pozisyonu tahsisi, Aprondaki uçak ve araç trafiği kontrolü ve kaza inceleme....dikkatinizi çekerim bütün bunları tek nöbetçi ile yapmaya çalışıyoruz, buna rağmen havacılık tazminatımda terminal hizmetlerinde gösteriliyoruz... yuh be....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
6 ton altındaki uçakların hizmet satınalma zorunluluğu olmadığı için inen uçağın hizmet satın alma zorunluluğu yok. Lakin pilotlar prosedürleri bilmek zorundadırlar. ah bu dhmi deki bazı sümsükler baş müdürü yemek için yemeyecekleri .... yok... burada suçlu pilotlardır. daha sonraki gelişlerinde kuzu kuzu hizmet satın almışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Körük yoksa başka bir yerin gölgesi vardır o lafın gelişiydi..işi hemen polemiğe döküceksinizya..iyiki uçuyorsunuz uçuyorsunuz yaa...Ben güvenlik zaafiyeti için yazdım siz körüğe taktınız..Çokmu önemli olup olmaması ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yillardir adanaya gider gelirim, sorumsuzluk güvenlikte ve polisde bitiyor. Bi kactane örnek: 1.Saygisizlar müsteriye karsi,herzaman asik suratlar.pasaport vereceksin "ver"diyorlar. 2.ismi yapiyorlar??hayir oturduklari yerden gözetliyorlar. hemde cay icerek, bacak üstü... ah foto cekebilseydim!!! 3.adb,esb,ist, alanlara benzemiyor ada,hyt ve diger kücük alanlar biraz daha, müsteriye karsi güvenlik olmasini diliyorum. umarim bu yazdiginiz "son haber" biraz uyandirir bastakileri!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adana hava limanının bir adıda artık çalışanlar arasında belene kampı oldu.gölgesiyle bile kavgalı bir baş müdür, onla, bunla uğtraşmaktan, çalışanlarına baskı kurmakla iş yapıyorum sanıyor.adamın iyi bir ruhsal tedavi görmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SIZ ANTALYA HAVALIMANINDAKI UCUS EKIBI PERSONEL CIKIS KAPISINDA OLAN GUVENLIK ZAFIYETINE BAKIN.EKIP ILE BERABER UZERINDE KIMLIGI BILE BULUNMAYAN YOLCU , EKIP ILE BERABER HİÇ BİR SORU SORULMADAN EKIP ARABASINA BINIYOR.VE UCAGA KADAR GIDIYOR.SON ANDA KAPTANIN FARKETMESI ILE GUVENLIGIN HABERI OLUYOR..BUNA NE DEMELI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm havaalanları (Pilot) giriş kartına sahibim.Bir gün tarifeli Anadolu jet uçağına yolcu olarak binmek üzere biraz gecikerek Adana Şakir paşa hv alanına geldim.Sorunlu birkaç yolcunun XRay işlemlerinden dolayı bazı yolcular XRay e girip çıkıyorlardı görevliye uçağa geciktim diyerek kartımı gösterdim(Tabii yolcu olduğumu söyleyerek)sert bir şekilde sıraya geç dedi ve sıraya geçerek uçağa yetiştim. Keşke elimi kolumu sallayarak bir yerden geçseydim.Hem azar işitmemiş olurdum hemde geç kalmazdım.(Herhalde elin ing.yer bulmuş, bizde geçecek bir yer bulurduk).

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000