31 Ağustos 2013, Cumartesi 13:50:21

HAVALiMANINDA GECİKMELER AZALACAK

Van Havalimanı’nda hava seyrüsefer güvenliği standartlarını daha da yükseltmek amacıyla ‘localizer/dme’ cihazı kuruldu.
  • tokat a da isteriz. tokat üvey evlat mı.......
  • DARISI Denizli/Cardak Hava Limanina. Bircok Seferler Kötü Hava Sartlarindan etkilenip iptal veya izmir'e yöneltiliyor veya istanbul'a geri dönülüyor. Takilacak Yardimci Sistemler ile hem Hava Yolu Sirketlerine Hemde Milli Sermayeye Katkisi olur.Bosuna Sefer Yapilmaz veya daha Erken inis imkani olur Maliyetler Düser Kazanc artar. Selamve Saygilar
  • Tebrik ediyorum. 21 pisti içinde rnp yapsalar süper olacak.
  • Cihazların bakım, tutum ve onarımı ile testlerini yapacak kalifiyede eleman ve uçağı bir an önce tahsis etmeliler. Geçen sene BUK VOR ının aylarca gayrıfaal olduğunu, günler önce gayrıfaal olan Bodrum 28 in Glide Path inin hala faal hale getirilemediğini ve memleketteki daha birçok seyrüsefer yardımcısının yarım yamalak çalıştığını bilmiyoruz demiyorlardır umarım.

‘Localizer/dme’ cihazının özellikle olumsuz hava koşullarında hava trafiğini daha da rahatlatacağını belirten Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal: “Aralık 2012’de ‘rnp apch’ (uyduya dayalı yaklaşma) sisteminin kurulması ile birlikte Van Ferit Melen Havalimanı’nda kış ve olumsuz hava şartlarında yaşanmakta olan sefer iptal, rötar ve geri dönüşler önemli ölçüde azalmıştı.  Localızer cihazının da devreye girmesiyle birlikte gecikme ve iptaller en az düzeye inecek.” şeklinde konuştu.

Bütün Havalimanlarında süratli ve güvenli hava trafiği için her türlü tedbirin titizlikle ve zamanında alındığını ifade eden Birdal, şunları söyledi:

“Van Ferit Havalimanı'mızda, Aralık 2012'den beri Yerde kurulmuş klasik seyrüsefer yardımcı cihazları yerine 'uyduya dayalı yaklaşma sistemleri' hava araçları tarafından seyrüsefer sistemi olarak kullanılıyor. Sistem adeta bir ‘dijital koridor’ oluşturarak uçakların ileri teknoloji ile inip kalkmasına imkân sağlıyor. Localızer / DME cihazının devreye verilmesiyle birlikte RNP kabiliyeti olmayan hava araçları uçuş kolaylığı sağlanmış olacak. Yüksek teknolojinin geldiği en son nokta olan ‘uyduya dayalı yaklaşma’ sistemi, belli bir süreçte,  mania durumları nedeniyle ihtiyaç duyulan değer havalimanlarına da kurulacak. Bunun yanı sıra, Manialar el verdiği ölçüde uygun olan havalimanlarımıza ILS veya Localizer tesisi çalışmalarımız da devam etmektedir.

Havalimanlarımızın ileri teknolojiyle donatılması konusunda kuruluşumuza talimatları ve büyük desteği olan UDH Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve diğer ilgililere teşekkürlerimi iletiyorum. Van’a ve Ülkemize hayırlı olsun.”

HAVALiMANINDA GECİKMELER AZALACAK

Yorumlar

tokat lı ~ 11 yıl önce
tokat a da isteriz. tokat üvey evlat mı.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20Denizlili ~ 11 yıl önce
DARISI Denizli/Cardak Hava Limanina. Bircok Seferler Kötü Hava Sartlarindan etkilenip iptal veya izmir'e yöneltiliyor veya istanbul'a geri dönülüyor. Takilacak Yardimci Sistemler ile hem Hava Yolu Sirketlerine Hemde Milli Sermayeye Katkisi olur.Bosuna Sefer Yapilmaz veya daha Erken inis imkani olur Maliyetler Düser Kazanc artar. Selamve Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Tebrik ediyorum. 21 pisti içinde rnp yapsalar süper olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakım-tutum testler ~ 11 yıl önce
Cihazların bakım, tutum ve onarımı ile testlerini yapacak kalifiyede eleman ve uçağı bir an önce tahsis etmeliler. Geçen sene BUK VOR ının aylarca gayrıfaal olduğunu, günler önce gayrıfaal olan Bodrum 28 in Glide Path inin hala faal hale getirilemediğini ve memleketteki daha birçok seyrüsefer yardımcısının yarım yamalak çalıştığını bilmiyoruz demiyorlardır umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000