26 Kasım 2011, Cumartesi 17:45:47

"HAVACILIKTA PARDON DİYE BİR KELİME YOK"

Hava taksiciliğinin geleceği Bursa'da düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.
  • BENCE YARALI BİR TOPLANTI OLDU SEKTÖR ENAZINDAN KENDİ KENDİNİ DİNLEDİ BİRBİRLERİNDEN ÖGRENECEKLERİNİ ÖGRENDİ EN ÖNEMLİSİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMA GAYRETİ İYİ BİR OLUŞUM.
  • BAKAN YALAN SÖYLÜYOR DEMİYORUM DOĞRUDUR.AMMA! ARKADAŞIM AVRUPA ZATEN BÜYÜMÜŞ DOYMA NOKTASINA ULAŞMIŞ. SEN, DAHA YENİ YENİ GELİŞİYORSUN. ELBETTE BÜYÜME RAKAMLARIN SENİN AVRUPAYA GÖRE BÜYÜK OLACAK. YENİ DOĞMUŞ BİR BEBEK NASIL 30 YAŞINDAKİ ADAMA NAZARAN HIZLA BÜYÜYORSA TÜRKİYEDE AVRUPAYA NAZARAN HIZLA BÜYÜYECEKTİR. BU EŞYANIN TABİATINDANDIR. KENDİNİZE PAY ÇIKARMAYIN. MİLLETİ KANDIRMAYIN
  • masaya yatiracak baska birsey bulamadilarmi??
  • Palavrası bol bir haber :) Sektörün içinde olan ve dünya görmüş her havacı arkadaşımızın anlayacağı bir gerçek.
Hava taksiciliğinin geleceği Bursa'da düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı. Devlet Hava Meydan İşletmeciliği (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, büyük ilerleme kaydeden Türk havacılık sektörünün, dünya uçak hareketinin yüzde 23'ünü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Bursa Uludağ Karinna Otel'de 'Hava Taksi Çalıştayı' düzenlendi. Sektörde faaliyet gösteren firmaların da katıldığı programda konuşan DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, Türk havacılığının durumu ve geleceği hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın havacılık sektörünün gelişmesi önemli çalışmalar yaptığına dikkat çeken Ateş, şu bilgileri verdi: "Ülkemizde havacılık tabiri yerinde ise aldı başını gitti. Dünya uçak hareketlerinin yaklaşık 4'te birini, yüzde 23'ünün gerçekleştiği Avrupa kıtasında yüzde 14 ile en hızlı büyümeyi kaydeden ülkemizde, uçak trafiğinde yüzde 17, yolcu trafiğinde yüzde 20 olmak üzere çift haneli artışlar kaydedildi. Program döneminde yıllık ortalama yolcu artışı beklentisi 2011–2014 dönemi için yüzde 12,5. Uçak artışı beklentisi ise yüzde 8,5'tur. 2010 yılında Atatürk Hava Meydanı'nda Türkiye geneli yolcu trafiğindeki payı 32 milyon 143 bin 819 yolcu ile yüzde 31'e, aynı şekilde Antalya Havaalanı 22 milyon 13 bin 27 yolcu ile yüzde 21'e ulaşmıştır."

Kiralama yöntemiyle işletilmesi sağlanan 2 havaalanı ile toplam 45 havaalanının Ekim 2011 itibariyle 894 bin 360 hava aracına hizmet verdiğini kaydeden Ateş, "Rakamlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artış kaydetmiştir." ifadelerini kullandı.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ise 2008–2011 yılları arasında hava taksilere yönelik 266 denetleme yaptıklarını anlattı. Kesici, çalıştayda sektörün yaşadığı sıkıntıları tartışacaklarını söyledi.

Hedefleri belirleme ve çözüm üretmede Türkiye'nin duruşu ve vizyonuna uygun davranışlar içinde bulunacaklarını ifade eden Kesici, şöyle konuştu: "Pastayı daha fazla büyütmek için çalışacağız. Düzenleme ve denetleme ile ilgili sektörün ihtiyaç duyduğu her sahada gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sektörümüz Türkiye'de gerçekten başarılı bir sektör. Bunun içinde hava taksi önemli bir yer tutuyor. Hem birçok ticari hava taşımacılığı öncülük ediyor."

Kesici, sivil havacılıkta emniyet, güvenlik ve verimliliğin önemli olduğuna işaret etti. Bu unsurlardan asla taviz vermeyeceklerini kaydeden Kesici, "Havacılıkta 'pardon' diye bir kelime yok. Pardon dersek iş baştan çıkmış oluyor. Yapacağımız şeyleri doğru olarak yapmak durumundayız." şeklinde konuştu.

Türkiye'de hava taksi hava aracı sayısını 235 olduğunu dile getiren Kesici, "Toplam ruhsatlı hava taksi işletmesi sayısı 60. Bundan sonraki yıllar bunların sayısının artmasını istiyoruz. Sektörün önü açılıyor. Daha ekonomik etkin ve güvenli hale geliyor. Bundan sonra söylenmek değil, sıkıntılarımızı bizzat söyleyeceğiz. Sizden alacağımız bilgileri önemsiyoruz. Kapı arkalarında konuşmayacağız. Birlikte çözüm yollarını bulacağız. Yürümeye devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.
"HAVACILIKTA PARDON DİYE BİR KELİME YOK"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
BENCE YARALI BİR TOPLANTI OLDU SEKTÖR ENAZINDAN KENDİ KENDİNİ DİNLEDİ BİRBİRLERİNDEN ÖGRENECEKLERİNİ ÖGRENDİ EN ÖNEMLİSİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMA GAYRETİ İYİ BİR OLUŞUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BAKAN YALAN SÖYLÜYOR DEMİYORUM DOĞRUDUR.AMMA! ARKADAŞIM AVRUPA ZATEN BÜYÜMÜŞ DOYMA NOKTASINA ULAŞMIŞ. SEN, DAHA YENİ YENİ GELİŞİYORSUN. ELBETTE BÜYÜME RAKAMLARIN SENİN AVRUPAYA GÖRE BÜYÜK OLACAK. YENİ DOĞMUŞ BİR BEBEK NASIL 30 YAŞINDAKİ ADAMA NAZARAN HIZLA BÜYÜYORSA TÜRKİYEDE AVRUPAYA NAZARAN HIZLA BÜYÜYECEKTİR. BU EŞYANIN TABİATINDANDIR. KENDİNİZE PAY ÇIKARMAYIN. MİLLETİ KANDIRMAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
masaya yatiracak baska birsey bulamadilarmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Palavrası bol bir haber :) Sektörün içinde olan ve dünya görmüş her havacı arkadaşımızın anlayacağı bir gerçek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000