14 Mayıs 2014, Çarşamba 12:35:38

HAVACILIK SEKTÖRÜ BÜYÜK ACIYI BÖYLE PAYLAŞTI

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası tüm ülkeyi yasa boğdu. Hükümet tarafından alınan kararla “Milli Yas” ilan edilirken Atatürk Havalimanı’nda da bayraklar Soma için yarıya indirildi.
  • Bu tip kara günlerimizde bayraklar yarıya iner de şirket yada spor kulübü logolarını taşıyan bayraklar da yarıya iner mi ?
  • Hiç bir yerde daha göçük altında kaç kişi olduguna dair bir bilgi yok acaba içerde daha kaç kişi var
  • Bunların yanında birçok özel şirkette ulusal yas kararına uyarak bayrak indirip milli duyarlılık görevini yerine getirmiştir.Bunun yanında şu anlık güncel sayılarla "201" şehidimiz (Göçük altında kalan şehittir) olmasına rağmen halen eğlence v.b program yayınlayan tüm medya yayın kuruluşlarını kınayarak yayınları durdurmasını bekliyoruz
  • Ne yazıktır ki böyle bir facia ile güne uyandığımızda madenlerde çalışan işçilerimizi hatırlıyoruz. Hayatlarını kaybedenlere yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar 205 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaşanan facia sonrası Hükümet, 3 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Faciada hayatını kaybeden maden işçileri için Atatürk Havalimanı’nda da bayraklar yarıya indirildi ve Soma’daki acıya ortak oldundu. Havacılık sektörü de yaşanan acı nedeniyle mesajlar yayınladı.

Türk Hava Yolları, “Madencilerimize Allah’tan rahmet, tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Madencilerimize Allah’tan rahmet, tüm milletimize başsağlığı diliyoruz” açıklaması yaptı.

SunExpress sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Soma’da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz...” ifadelerini kullandı.

Anadolujet ise sosyal medya üzerinden, “Soma'da yaşanan acı olayda hayatını kaybeden tüm işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Mahsur kalan işçilerimizin de bir an evvel kurtarılarak ailelerine kavuşmaları için dua ediyoruz.” şeklinde bir mesaj yayınladı.

Pegasus Havayolları tarafından yayınlanan mesajda, “Soma’da hayatını kaybeden madencilerimizin acısını yürekten hissediyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Henüz haber alınamayan yaralı işçilerden iyi haberler almayı umut ediyoruz” denildi.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Hava-İş de resmi internet sitesinden, “13.05.2014 Salı günü Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Soma Kömür İşletmesi’nde, trafoda çıkan yangın sebebiyle kaza meydana geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 05.00 sıralarında yaptığı açıklamada Soma'daki maden faciasında ölü sayısının 201'e yükseldiğini, 4'ü ağır 80 kişinin de yaralı olarak çıkarıldığını söyledi. Yetkililer kurtarma çalışmalarının hala sürdüğünü belirttiler. Kayıpların artmamasını diliyoruz.

201 İşçi kardeşimizin hayatını kaybettiği Soma Maden Faciası ülkemizde İnsan hayatının hala gereken değeri görmediğinin acı bir göstergesidir.

İşçi hayatı patron parasından kıymetli olan bir ülke istiyoruz. Gereken tedbirlerin geç kalınmış olsa da alınmasını umuyoruz.

Bu elim kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabırlar dilerken, yaralılara ise acil şifa diliyoruz” açıklamasını yaptı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da bir mesaj yayınladı ve "Milletimizin başı sağolsun,  20 Mayıs'ta yapacağımız DHMİ'nin 81. Yıldönümü kutlamalarını bu elim kaza nedeniyle iptal ettik" dedi. 

SHGM ise " Soma'da Ülke olarak yaşadığımız bu büyük acıda  hayatını kaybedenlere Yüce Mevla'dan rahmet, kalanlara sıhhat ve sabır dileriz" mesajını paylaştı.

AirportHaber Ailesi olarak, tüm ülkeyi yasa boğan facia nedeniyle hayatını kaybeden emekçilere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.











HAVACILIK SEKTÖRÜ BÜYÜK ACIYI BÖYLE PAYLAŞTI

Yorumlar

Yas.. ~ 10 yıl önce
Bu tip kara günlerimizde bayraklar yarıya iner de şirket yada spor kulübü logolarını taşıyan bayraklar da yarıya iner mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hiç bir yerde daha göçük altında kaç kişi olduguna dair bir bilgi yok acaba içerde daha kaç kişi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 10 yıl önce
Bunların yanında birçok özel şirkette ulusal yas kararına uyarak bayrak indirip milli duyarlılık görevini yerine getirmiştir.Bunun yanında şu anlık güncel sayılarla "201" şehidimiz (Göçük altında kalan şehittir) olmasına rağmen halen eğlence v.b program yayınlayan tüm medya yayın kuruluşlarını kınayarak yayınları durdurmasını bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 10 yıl önce
Ne yazıktır ki böyle bir facia ile güne uyandığımızda madenlerde çalışan işçilerimizi hatırlıyoruz. Hayatlarını kaybedenlere yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000