18 Mayıs 2009, Pazartesi 09:03:18

Havaalanı vergisi kaldırılıyor

İspanya’da hükümet 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere havaalanı vergisini kaldırıyor...
  • madrid barajas airportu resminden tanımamak mumkun degil ;)
  • Aldatıcı bir haber başlığı, başlığı okuyunca TÜRKİYE'de gibi anlıyor ilk etapta insan,rayting kaygısı olabilir mi?
  • iyi de boyle bir uygulamayi neden Turkiye hukumeti de yapmiyor ki? Turist gelsin diye neredeyse yagmur duasi gibi bir duaya cikacakken bence cok akilli bi politika gayet basarili
  • Şu anda, karına kar katan, kış aylarında personel çıkaran, yarım maaş veren, kazanamadıklarını dile getirip, hep ağlayan, devamlı kredi isteyen ama, işçisi bisiklet alamazken, filosundaki uçak sayısını büyütmeye devam eden patronların, bu habere nasıl iştahla baktıklarını, görür gibiyim. Bakanlık, CAA, DHMI, sakın müsaade etmeyin.

İspanya’da hükümet 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere havaalanı vergisini kaldırıyor. Havayolu şirketlerinin, bu uygulamadan yararlanmak için 2009’un ilk yarısında 2008’in ikinci yarısında taşıdıklarından daha fazla yolcuyu İspanya'ya getirmeleri gerekiyor.

İspanya’da José Rodrigues Zapatero hükümeti, havayolu trafiğini canlandırmak amacıyla havaalanı vergisini koşullu olarak kaldıracağını duyurdu. Buna göre, İspanya’ya 2009’un ilk yarısında 2008’in ikinci yarısında getirdikleri yolcu sayısına oranla daha fazla yolcu getiren havayolu şirketleri İspanya’da havaalanı vergisinden muaf olacaklar.

Ancak, ülkenin devlet hava meydanları işletmesi olan Aena yönetimi ise İspanyol hükümetinin bu kararının kendilerinin aleyhine olacağını ve kurumun gelirlerinde bu uygulama ile yaklaşık 20 milyon avroyu aşkın bir azalma yaşanacağını ifade ediyor.

Havaalanı vergisi kaldırılıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
madrid barajas airportu resminden tanımamak mumkun degil ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aldatıcı bir haber başlığı, başlığı okuyunca TÜRKİYE'de gibi anlıyor ilk etapta insan,rayting kaygısı olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iyi de boyle bir uygulamayi neden Turkiye hukumeti de yapmiyor ki? Turist gelsin diye neredeyse yagmur duasi gibi bir duaya cikacakken bence cok akilli bi politika gayet basarili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şu anda, karına kar katan, kış aylarında personel çıkaran, yarım maaş veren, kazanamadıklarını dile getirip, hep ağlayan, devamlı kredi isteyen ama, işçisi bisiklet alamazken, filosundaki uçak sayısını büyütmeye devam eden patronların, bu habere nasıl iştahla baktıklarını, görür gibiyim. Bakanlık, CAA, DHMI, sakın müsaade etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000