18 Eylül 2008, Perşembe 08:30:13

Havaalanı sayesinde suya kavuşacaklar

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan, GAP Uluslararası Havaalanı ve civarındaki 26 köyün içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projenin yıl başında tamamlanacağını bildird .

İl Özel İdaresince yürütülen "Akziyaret Grubu ve GAP Havaalanı İçme Suyu Projesi" nin tanıtım toplantısı, Valilik toplantı salonunda yapıldı. Il Özel İdaresi Etüt Proje Müdürlüğü teknik ekibi tarafından katılımcılara projeyle ilgili bilgi verildi. Söz konusu projeyle geçen yıl hizmete açılan GAP Uluslararası Havaalanının içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını ayrıca çevredeki 26 köye su verileceği belirtildi.

7 bin 28 kişinin yaşamını sürdürdüğü köylere Atatürk Barajı Şanlıurfa tünellerinden alınacak suyun, motopomplar yardımıyla çelik borularla çevre köylere ulaştırılacağını bildiren yetkililer, bu sayede içme suyu sıkıntısı bulunan 26 köye saniyede 40 litre su verileceğini kaydetti. Söz konusu bölgede kurulacak sulama birliği aracılığıyla, kartlı sistem yardımıyla ön ödemeli su temini yapılacağını ve köylere satılacağını anlatan yetkililer, elde edilecek gelirle şebekenin çalışmasını sağlayan sistemin elektrik borcunun ödeneceğini belirtti.

Vali Yusuf Yavaşçan , toplantının ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 milyon YTL'ye mal olacak projeyle hem GAP Uluslararası Havaalanının hem de çevresindeki 26 köyün su sıkıntısının giderileceğini söyledi. Projenin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ) Genel Müdürlüğü tarafından da kabul edildiğini ve müşterek bir protokol imzalandığını aktaran Yavaşçan, suyun öncelikle havaalanına ulaştırılacağını kaydetti.

II Genel Meclisinin onay vermesi durumunda projeyi kısa süre içerisinde ihaleye çıkaracaklarını ifade eden Yavaşçan, yılbaşına kadar çalışmaları tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Projeyle havaalanı çevresindeki bütün köylerin su ihtiyacının da karşılanmayacağına dikkati çeken Yavaşçan, şöyle devam etti: " Yaklaşık 10 milyon YTL'ye mal olacak projeyle hem GAP Uluslararası Havaalanı hem de çevresindeki 26 köyün su sıkıntısı giderilecek."

Havaalanı sayesinde suya kavuşacaklar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000