24 Şubat 2012, Cuma 17:10:47

HAVAALANI HAVALİMANI OLDU!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, havalimanı/havaalanı karışıklığına son verdi. DHMİ bünyesindeki 31 havalanının ismi havalimanı olarak değiştirildi...
  • ülkede bu kadar cahil insan olduğunu görmek üzücü. eğer bi yorumları tek bir kişi yazmıyorsa. şu konuda bile eleştirecek birşeyler buluyosunuzya gerçekten müthiş. türkiyenin en büyük problemi bu. iş yapmaya gelince adam ararsın bulamazsın bi yere getirecek, bir sorumluluk verecek, ama arkadan hepsi o işin kompetanı kesilir en iyi onlar bilir. koysan göreve iki günde eline yüzüne bulaştırır. kalifiye eleman sıkıntısının kaynağı da bu zaten. insanlar uzmanlaşmadığı, bilmediği alanlarda bol keseden sallarlar, ama işin aslı öyle değil işte. biraz insanlara saygı gösterin.
  • Bu ne hiz; biraz daha bekleselermis. Turkiye'de sektor patlayali seneler oldu daha yeni farkettiler farki.. Pes!..
  • O halde Antalya'da bulunan THK'nın kullandığı Karain Havaalanı da; Karain International Airport veya Karain Uluslararası Havalimanı olarak değiştirilsin.
  • Komutan beni güldürme yaaa :))) Aç da biraz kitap-mevzuat oku. EĞİTİM ŞART!!!
  • Alınan karar yanlıştır diyen arkadaşa,bir daha anlatmaya çalışayım.Bir Havaalanın da international yada olmaması onun Havalimanı yapmaz.Onu uçakların iniş kalkış yaptığı yerde değişik kuruluşların hizmet vermesi,bir kompleks oluşturması havalimanı yapar.Örnek askeri uçakların hava kuvvetleri bünyesindeki üst durumundaki yerlere Askeri havaalanı diyebiliriz.Yada THK ait yerlere.Ancak içinde catering,handling,duty free(uluslar arası gümrüklüyse),yakıt,teknik ofisler,temsilcilik ofisleri gibi değişik alanlarda kuruluşlardan oluşan,yolculara hizmet veren,havaalanını da içine alan bu komplekslere HAVALİMANI diyoruz...
  • ıkı terım, aslında ılk bakışta aynı şeyı ıfade edıyorsa da kavram olarak farklılık gostermekte olup , bunu dhmı yayınladıgı hvc lık terımlerı sozlugunde belırtmektedır..hava limanı olması ıcın uluslaraası trafıge acık olması lazım gumruk pasaport ,karantına işlemlerı, gocmenlık burosunun hızmet verıyr olması lazım..hava lımanı olarak duzeltılen meydanların hepsınde bunlar varmı acaba....
  • Yazik oldu parcaya, olmayan bir yere atifta bulunur hale dustu..
  • dhmi bunu teyid etmiştir. dünyanın her tarafında havalimanın karşılığı AIRPORT tur yani amerkanıın en ufak havalimanınada airport denir malezyanın enbüyük havalimanınada yani sen birisine airfield-airspace-airarea-airregion-airland neresi diye sorarsan sana arkasıyla güler !
  • DHMİ gene cahilliğinşi ortaya çıkardı bu tartışmayla. Nerelere havaalanı nerelere havalimanı denileceği zaten bellidir. Belirsiz, Dhmi nin kararına kalmış bir şey yoktur ortada.
  • Havaalanı'nda Gümrük ve Pasaport Polisi (giriş-çıkış) yoktur; yani International değildir. Havalimanı'nda ise Gümrük ve Pasaport Polisi mevcuttur; yani International'dır. Dolayısıyla alınan karar yanlıştır.
Konula ilgili sıkıntılar olduğunu ve bu karışıklığa son verebilmek adına böyle bir aldıklarını açıklayan DHMİ, gelişmeyi basın açıklamasıyla duyurdu.

DHMİ tarafından yapılan açıklamada:

Kuruluşumuz işletiminde bulunan 43 havaalanının 12 tanesi havalimanı, 31 tanesi ise havaalanı olarak isimlendirilmekte ve bu durum isim karışıklığına neden olmaktaydı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu, 18.02.2012 tarihli toplantısında almış olduğu kararla havalimanı/havaalanı karışıklığına bir son verdi. DHMİ Genel Müdürlüğü işletimindeki tüm havaalanlarının teşkilat yapılarında değişiklik yapılmaksızın, bundan sonra 31 havaalanının ismi “Havalimanı (Airport)”  olarak değiştirildi. (Örnek: Kars Havalimanı, Çanakkale Havalimanı)

Alınan karar doğrultusunda terminal içi ve terminal dışı tüm kullanımlarda “Havaalanı” ibaresinin kaldırılıp yerine “Havalimanı” yazılması için gerekli tüm çalışmalar başlatıldı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
HAVAALANI HAVALİMANI OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 12 yıl önce
ülkede bu kadar cahil insan olduğunu görmek üzücü. eğer bi yorumları tek bir kişi yazmıyorsa. şu konuda bile eleştirecek birşeyler buluyosunuzya gerçekten müthiş. türkiyenin en büyük problemi bu. iş yapmaya gelince adam ararsın bulamazsın bi yere getirecek, bir sorumluluk verecek, ama arkadan hepsi o işin kompetanı kesilir en iyi onlar bilir. koysan göreve iki günde eline yüzüne bulaştırır. kalifiye eleman sıkıntısının kaynağı da bu zaten. insanlar uzmanlaşmadığı, bilmediği alanlarda bol keseden sallarlar, ama işin aslı öyle değil işte. biraz insanlara saygı gösterin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu ne hiz; biraz daha bekleselermis. Turkiye'de sektor patlayali seneler oldu daha yeni farkettiler farki.. Pes!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O halde Antalya'da bulunan THK'nın kullandığı Karain Havaalanı da; Karain International Airport veya Karain Uluslararası Havalimanı olarak değiştirilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Komutan beni güldürme yaaa :))) Aç da biraz kitap-mevzuat oku. EĞİTİM ŞART!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Alınan karar yanlıştır diyen arkadaşa,bir daha anlatmaya çalışayım.Bir Havaalanın da international yada olmaması onun Havalimanı yapmaz.Onu uçakların iniş kalkış yaptığı yerde değişik kuruluşların hizmet vermesi,bir kompleks oluşturması havalimanı yapar.Örnek askeri uçakların hava kuvvetleri bünyesindeki üst durumundaki yerlere Askeri havaalanı diyebiliriz.Yada THK ait yerlere.Ancak içinde catering,handling,duty free(uluslar arası gümrüklüyse),yakıt,teknik ofisler,temsilcilik ofisleri gibi değişik alanlarda kuruluşlardan oluşan,yolculara hizmet veren,havaalanını da içine alan bu komplekslere HAVALİMANI diyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ıkı terım, aslında ılk bakışta aynı şeyı ıfade edıyorsa da kavram olarak farklılık gostermekte olup , bunu dhmı yayınladıgı hvc lık terımlerı sozlugunde belırtmektedır..hava limanı olması ıcın uluslaraası trafıge acık olması lazım gumruk pasaport ,karantına işlemlerı, gocmenlık burosunun hızmet verıyr olması lazım..hava lımanı olarak duzeltılen meydanların hepsınde bunlar varmı acaba....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazik oldu parcaya, olmayan bir yere atifta bulunur hale dustu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dhmi bunu teyid etmiştir. dünyanın her tarafında havalimanın karşılığı AIRPORT tur yani amerkanıın en ufak havalimanınada airport denir malezyanın enbüyük havalimanınada yani sen birisine airfield-airspace-airarea-airregion-airland neresi diye sorarsan sana arkasıyla güler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DHMİ gene cahilliğinşi ortaya çıkardı bu tartışmayla. Nerelere havaalanı nerelere havalimanı denileceği zaten bellidir. Belirsiz, Dhmi nin kararına kalmış bir şey yoktur ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havaalanı'nda Gümrük ve Pasaport Polisi (giriş-çıkış) yoktur; yani International değildir. Havalimanı'nda ise Gümrük ve Pasaport Polisi mevcuttur; yani International'dır. Dolayısıyla alınan karar yanlıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000