09 Nisan 2012, Pazartesi 13:27:35

HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNDEN TAZMİNAT ÜLTİMATOMU

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri 20 ayı geçkin bir süredir havacılık tazminatının verilememesinden dolayı pasif direnişe başladıklarını açıkladılar. İşte AirportHaber'e gelen ültimatom gibi o açıklama...
  • niye o zaman pilotlara sallıyosun? 100 bin lira veren pilot oluyomuş. hadi ordan!
  • toplamda kaç kontrolörde kpds olduğunu bilmiyorum ancak dhmi'de görev yapan ortaokul mezunu atc yoktur, lise mezunu ise 17 atc görev yapmaktadır. Türkiye'deki toplam atc sayısı 1074'dür. 38 yaş altındaki atc sayısı 742'dir yani son 13 yılda kpds istenerek alınan atc sayısıdır.DHMİ'deki detaylı personel durumunu www.dhmi.gov.tr'den görebilirsiniz. çamur atanlara saygılarımızla duyurulur.
  • birçoğu lise ve ortaokul mezunu bırak kpds yi ingilizce hazırlık bile görmemişler. fi tarihinde işe danışma memuru olarak giren adamlar şimdi kendini pilotlarla kıyaslıyor.
  • sen onu benim külahıma anlat ben onların neyini kıskanayım adamlar yazıcı çalışmıyo diye bizi çağırırlar ama fişi prize takmadıklarını farkedemezler butona basmadan konuşmaya çalışırlar da konuşamadıklarını veryansın ederler ben bunları mı kıskanayım ayrıca ben neden işi bırakayım onlar bıraksın işi de başka yerde aldıkları maaşı bırak çoğuna maaş vern olmaz.Bütün bu sözlerim son yıllarda atc olan arkadaşları kapsamıyor tabii.
  • Yoksa uçuş saatleri yetersiz diye aldığı atpl ler ellerinde mi patladı? Hani kolay ya pilot olmak, 100 bin verince olunuyor.
  • 25 yaşını geçmeyeceksin, 4 yıllık okul okuyacaksın, kpss en az 70 olacak, kpds de en az 70 olacak, eurocontrol'ün bilgisayar ortamında yapılan sınavından en iyi notlardan birini alacaksın, ondan sonra da adamın biri çıkıp atc olmak için hiçbirşey lazım değil desin...bilenler ilgili fıkrayı bilir, ben buna vücudun müdürüyle gülerim... :))))
  • o dediğin trafikçiler için değil de pilotluk için geçerli olmasın, asıl pilotluk mesleği babadan oğula geçiyor bu ülkede, yüzlerce değil, binlerce örnek verebilirim
  • orta okul mezunu adamı atc yapmışlar sonra kalkmış kendini lise mezunu pilotla kıyaslıyor. el insaf diyorum.
  • nedir bu kıskançlık yaa..bi kere atc olmak için kpss kpds başvuru için şart..dhmi elektronik ortmda sınav yapıyor gayet adil hemen sonucu veriyorlar..benim dayım yok ve tayin işi hariç atclikte kesinlikle torpil yok..ve son yıllara dikkat edin herkes çok iyi üniversitelerden mezun..nedir bizle alıpveremediğiniz yaaa..
  • niyeyse trafikçilerin kızı oğlu hem yine trafikçi oluyor acaba neden? nasıl oluyor? ilginçççç
TÜRK KOMUOYUNA DUYURU

Bizler Türk Hava Trafik Kontrolörleri olarak, geçmişten beri süre gelen hem ülkemiz havacılığının gelişmesini, hem ülke ekonomisine extra kazancı hem de mesleğimizin gelişimini engelleyen nedenlerden dolayı bugünden itibaren yetkililerin umarsamazlığına dikkat çekmek VE SORUNLARIMIZIN İVEDİ ÇÖZÜMÜ İÇİN pasif direniş başlatmış bulunmaktayız.

Mesleğimiz dünya çapında kabul görmüş, dünyanın en zor ve stresli meslekleri arasında en üst sıralarda olmasına rağmen ülkemizde memur gömleği altında hiçbir idari ve işlevsel olarak gelişimi engellenmekte ülkemiz havacılığının gelişimi engellenmektedir. Havacılık sizlerde takdir edersiniz ki son 10 yıl içerisinde ülkenizde çok hızlı büyümüş ama bu sadece DHMİ ve UHD Bakanlığı tarafından, havalimanı terminal özelleştirmesi, yeni havalimanı açmak, mevcut havalimanlarının alt yapı eksiklerini gidermek olarak görülmüştür, dışarıdan bakıldığında bu çok güzel tablonun arkasında çok üzücü bir o kadar da tehlikeli sonuçlar gözükmektedir, bu 10 yıllık süreçte hava trafik altyapısına, kontrolörlerin eğitimine, İngilizce derecelerinin ilerletilmesine, havacılıkta kullanılan frekansların iyileştirilmesi yönünde herhangi bir gelişim sağlanmamış, ve kontrolörler özellikle yoğun limanlarda büyük bir iş yükü, stres ve baskı altında ezilmiş, her biri psikolojik olarak tedavi gören yatıştırıcı ilaçlar alarak görevlerini yerine getiren zavallı insanlar haline getirtilmiştir. Bu olumsuz sebeplerden Kontrolörlerden bir kısmı işi bırakarak, bir kısmı evini arabasını satıp ülkenizde daha saygın bir meslek olan pilotaja geçerek, bir kısmı da uluslar arası bir mesleği ve uluslar arası lisansa sahip oldukları için çok sevdikleri ülkesiniz terk ederek başka ülkelerin sivil havacılığına hizmet etmeye başlamıştır, yani meslekten kaçış başlamış ve bu kaçış artarak devam etmektedir.

Üstelik çok acı ve bir o kadar da trajiktir ama biz Türk Hava Trafik Kontrolörlerinin tüm altyapı, eğitim, mali isteklerinin hepsi Ülkemiz ekomomisine 1 kuruş ek maliyet getirmeden üyesi bulunduğumuz EUROCONTROL milli maliyet prensibiyle karşılanmakta, bu sayede bırakın1 kuruşluk ek maliyeti tamamen yurt dışından gelen bu para katmadeğer ve maaşlardan kesilen gelir vergileriyle cari açık veren ülke ekonomimize çok büyük katkı sağlayacakken kurumumuz ve ülke yöneticilerimiz ülkemizi bu nimetten bilerek ve farkında olarak eksik bırakmaktadırlar. Örneğin: Havaseyrüsefer personeli ve HSS görevini yerine getirirken ki kullanıcak tüm altyapı(yeni bina, yeni ILS,VOR,RADAR Sistemleri,bunlar için yurtiçi yurtdışı eğitim giderleri) mali (HSS Personeli için ödenen tüm servis,yemek ve maaş) olarak ödenen tüm maliyetlerin tamamını sorgulamadan ödemekte bu gelişmeleri o ülke havacılığının gelişimi ve hava sahasının güvenliğini arttırma olarak algılamaktadır ve bu maliyetleri, ülkemiz hava sahasını kullanan havayolu şirketlerinden tahsil etmektedir.

Bu bağlamda EUROCONTROL’e üye ülkelerin hava sahalarını kullanan uçaklardan elde edilen gelirlerin bir havuzda toplanarak yine aynı ülkelerin başta personel giderleri olmak üzere tanımlanmış faaliyet ve gider kalemlerinin karşılandığı bir merkezdir. Türkiye bu merkeze 1989 yılından beri üyedir.
Merkezi Lüksemburg’da bulunan EUROCONTROL’den DHMİ Çalışanları 2005 yılına kadar her hangi bir ad altında gelir elde edememiştir.
EUROCONTROL’E üye ülkelerin EUROCONTROL gelirlerinden kullandıkları kaynak dağılımına baktığımızda;



Bu tablodan da anlaşılacağı gibi ülkemiz bu merkezden transfer edeceği kaynak yönüyle sınıfta kalmıştır. Kullandığı kaynak Ermenistan’ın dahi çok gerisindedir. Esasen ülkemizin hakkı olan bu kaynak başta çalışanlardan esirgendiği için ve bu alanda bugüne kadar görev yapan yetkililerin konunun üzerinde duramadıklarından kaynak girişi istenen düzeyde değildir.

01 Ağustos 2010 tarih ve 6009 sayılı kanunun 56. Maddesi gereğince DHMİ personeline verilen ve kaynağı EUROCONTROL gelirleri olan HAVACILIK TAZMİNATI YPK KARARLARI yöneticilerimizin basiretsizliği yüzünden hala çıkartılamamış, başta Hava Trafik Kontrolörleri olmak üzere tüm DHMİ çalışanları mağdur edilmiş, ülke ekonomisine yurtdışından gelen paranın girmesi engellenmiş ve ülkeye zarar verilmiş ve verilmeyede hala devan edilmektedir.

Hava Seyrüsefer Hizmetleri, Türkiyenin üyesi bulunduğu ICAO üyesi tüm üye ülkelerde yeniden yapılanmış hızlı karar verme gelirlerin yurtdışından karşılanması dolayısıyla YER İŞLETME kurumlarından ayrılmıştır. Bu yeni yapı sayesinde üye ülkeler EUROCONTROL gelirlerini verimli kullanmakta ülkelerine yüksek oranda gelir sağlamakta ve havacılık sektörünü daha modern ve güvenilir kılmışlardır, Ama maalesef bu konuda da ülkemiz Terminal ihaleleriyle havalimanı işletme faaliyetlerini özel sektöre devreden DHMİ atıl bir kurum haline gelmiş, Ana ve en önemli faaliyeti Hava Seyrüsefer Hizmetleri kalmıştır, işletme alanında terninal hiznetlerinin özelleşmesiyle binlerce atıl çalışamı olmasına rağmen bir kanguru misali kafasını kuma gömmekte dünya ve ülke gerçeklerine inatla karşı gelmektedir, 2005 yılından beri gündende olan DHMİ nin yeniden yapılandırması meselesinin çözümü için bir kademe ilerleme sağlanmamış, sağlanmak istenmemektedir.

ÜLKEMİZDE HENÜZ BİR MESLEK TANIMI DAHİ OLMAYAN, NORMAL MEMURDAN DAHA FAZLA ÇALIŞMA SAATLERİ OLAN, EMEKLİLİKTE BİR HİZMETLİ KADAR EMEKLİ MAAŞI ALABİLEN, ÇALIŞMA ŞARTLARININ KÖTÜLÜĞÜ VE YIPRATICI OLMASI DOLAYISIYLA ERKEN EMEKLİLİK VE YIPRANMA PAYI OLMAYAN, HAVACILIK GİBİ DEVAMLI DEĞİŞEN VE GELİŞEN BİR SEKTÖRDE EĞİTİM VE DİL GELİŞİMİ KARŞILANMAYAN, YAPISAL OLARAK DÜNYANIN EN KÖTÜLERİ ARASINDA YER ALABİLECEK BİR İDARİ YAPIYA SAHİP OLAN, MALİ ANLAMDA TÜM DÜNYADA PİLOT İLE AYNI SEVİYEDE OLAN MAAŞLARA SAHİPKEN ÜLKENİZDE PİLOUN 1/3 KADAR MAAŞ ALABİLEN, YUTDIŞINDAN GELEN HAVACILIK TAZMİNATLARI 21 AYDIR VERİLMEYEN BİZ HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ

BU SORUNLARIMIZIN TAMAMI ÇÖZÜMLENİNCEYE KADAR ICAO HAVA TRAFİK KONTROL KURALLARI, SİVİL HAVACILIK KANUNLARI VE DHMİ TÜRKİYE AIP SİNE GÖRE KURALLI ÇALIŞMA KARARI ALMIŞ BU GÜNE KADAR TÜRK Şİ,RKETLERİNE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ DİREK ROTA, ERKEN İNDİRME, ERKEN KALDIRMA VB GİBİ KURALLARI ESNETEREK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ YARDIMLARI KESMİŞ BULUNMAKTAYIZ. BU DURUMDAN DOLAYI OLUŞABİLECEK ŞİRKET YAKIT MALİYET ZARARLARI, EXTRA RÖTARLAR, UÇUŞ İPTALLERİ ESKİYE GÖRE DAHA UZUN UÇUŞ SÜRELERİ KAÇINILMAZ GÖZÜKMEKTEDİR,

YAPMIŞ OLDUĞUMUZ BU ASİL DURUŞ BİR EYLEM, GREV YADA İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ DEĞİLDİR, ZATEN KANUNSUZ BU GİRİŞİMLERİDE MEMUR KİMLİĞİMİZLE YAPMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR, YAPILANLAR TAMAMEN KURALLAR VE KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE HERTÜRLÜ DENETİM VE SORGUYA AÇIKTIR.

YİNE BU UYGULAMAMIZ HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİ,SENDİKA, DERNEK VEYA BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN BAĞIMSIZ GERÇEKLEŞTİRİLMEKTE TÜM TÜRKİYEDEKİ KONTROLÖRLER TARAFINDAN UYGULANMAKTADIR.

TÜRK KOMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

TÜRKİYE HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİNDEN TAZMİNAT ÜLTİMATOMU

Yorumlar Tüm Yorumlar (279)

Misafir ~ 12 yıl önce
niye o zaman pilotlara sallıyosun? 100 bin lira veren pilot oluyomuş. hadi ordan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
toplamda kaç kontrolörde kpds olduğunu bilmiyorum ancak dhmi'de görev yapan ortaokul mezunu atc yoktur, lise mezunu ise 17 atc görev yapmaktadır. Türkiye'deki toplam atc sayısı 1074'dür. 38 yaş altındaki atc sayısı 742'dir yani son 13 yılda kpds istenerek alınan atc sayısıdır.DHMİ'deki detaylı personel durumunu www.dhmi.gov.tr'den görebilirsiniz. çamur atanlara saygılarımızla duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birçoğu lise ve ortaokul mezunu bırak kpds yi ingilizce hazırlık bile görmemişler. fi tarihinde işe danışma memuru olarak giren adamlar şimdi kendini pilotlarla kıyaslıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen onu benim külahıma anlat ben onların neyini kıskanayım adamlar yazıcı çalışmıyo diye bizi çağırırlar ama fişi prize takmadıklarını farkedemezler butona basmadan konuşmaya çalışırlar da konuşamadıklarını veryansın ederler ben bunları mı kıskanayım ayrıca ben neden işi bırakayım onlar bıraksın işi de başka yerde aldıkları maaşı bırak çoğuna maaş vern olmaz.Bütün bu sözlerim son yıllarda atc olan arkadaşları kapsamıyor tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yoksa uçuş saatleri yetersiz diye aldığı atpl ler ellerinde mi patladı? Hani kolay ya pilot olmak, 100 bin verince olunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
25 yaşını geçmeyeceksin, 4 yıllık okul okuyacaksın, kpss en az 70 olacak, kpds de en az 70 olacak, eurocontrol'ün bilgisayar ortamında yapılan sınavından en iyi notlardan birini alacaksın, ondan sonra da adamın biri çıkıp atc olmak için hiçbirşey lazım değil desin...bilenler ilgili fıkrayı bilir, ben buna vücudun müdürüyle gülerim... :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o dediğin trafikçiler için değil de pilotluk için geçerli olmasın, asıl pilotluk mesleği babadan oğula geçiyor bu ülkede, yüzlerce değil, binlerce örnek verebilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
orta okul mezunu adamı atc yapmışlar sonra kalkmış kendini lise mezunu pilotla kıyaslıyor. el insaf diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nedir bu kıskançlık yaa..bi kere atc olmak için kpss kpds başvuru için şart..dhmi elektronik ortmda sınav yapıyor gayet adil hemen sonucu veriyorlar..benim dayım yok ve tayin işi hariç atclikte kesinlikle torpil yok..ve son yıllara dikkat edin herkes çok iyi üniversitelerden mezun..nedir bizle alıpveremediğiniz yaaa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
niyeyse trafikçilerin kızı oğlu hem yine trafikçi oluyor acaba neden? nasıl oluyor? ilginçççç

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000