13 Mart 2012, Salı 16:53:02

HATAY HAVAALANI'NDA SONA GELİNDİ...

Hatay'da şiddetli yağışların ardından, Suriye'nin de baraj kapaklarını açmasıyla 29 Ocak 2012 tarihinde Amik Ovası'yla birlikte sular altında kalan ve o günden bu yana uçuşlara kapalı bir şekilde sular altında kalan Hatay Havaalanı'nda su tahliye çalışmalarında sona gelindi...
  • bunu yapan daha iyisinide yapar bu havaalaninin yapilmasina karsi olanlar neden baska bir yere yapmadilar havaalanini birak ahir bile yapamadilar camileri ahir olarak kullandilar serrrrrefsizler
  • Hatay hava alanini buraya yapanda hata... mühendislerin kafasi hicmi calismadi?? hava alani yokken bile öyle manzaralar cok yasandi, ordaki köydeki yasayanlara bir sorsaydilar bastan!
  • Her yıl böyle olacaksa buna uygun mühendislik çözümleri var. Maliyeti de Ordu-Giresun havaalanı maliyetinin yarısı kadar ancak olur. Merak edenlere duyrulur.
  • Şu an sadece suya iniş yapabilen uçaklar geliyor. :)
  • sayın yorumcular havaalanının yerini tartısanlar bu su havaalanına nereden geldi orda yasıyan insanlara bir sorun DSİi de sorun su kanallarını kac yıldan beri temizlemiyor.yalnız orda havaalanımı var köylü vatandaşın tarlası yasam alanlarıda var onların yeridemi yanlış.bir antakya haaavalanından esnafı otelcisi yatırımcıosı gecim sağlıyor. Şimdi havaalanının yerini tartısanlar bunu biz yaptırdık diyorlardı şimdide kıskanclık senarosu ciziyorlar bu havaaalanını yaptıran emeği gecen insanları bir aqntakyalı olarak saygı ile anarım.önümzdeki sene bu DSİ ders olsun kanallarını iyi temizlesin ne ovaya nede havaalanına bir damla su gelmez gelin yerinde inceleyin özellikle basına cıkıp cevreci gecinen ismini bsına duyuran yer yanlıs diyen prf. d
  • sen kuşların göç yoluna havaalanı yapmaya kalkarsan doğa öcünü böyle alır. çok basit...
  • sen iyi bak or-gi hava alanınında hataydan kalır yanı olmayacak.tabi uzmanlar boşuna konuşuyor..
  • aaa havalimanımı kapalıymış? cinali kapalı alan yok diyordu? bu kış hiiiiç havaalanı kapanmamış. yokmuş öle şey, yalan haber bu. inanmayın... canım cinalim seni pek severim.
  • hesap soran-veren oldu mu hiç? yoksa ine turk kafasıyla mı iş yapıldı?
  • plajmi yapiliyor
Pisti ve çevresi göle dönen ve uçak seferlerine kapatılan Hatay Havaalanı'nda, onlarca su tahliye motoru ve dinamo, DHMİ, DSİ, İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri suların tahliyesi için çalışıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde bugüne kadar, Hatay Havaalanı'nın pisti ve otoparkı tamamen sulardan arındırıldı.

Havaalanının şu anda sadece apronunda su birikintisi mevcut. Yetkililer bu birikintinin de bir-iki güne kadar tamamen tahliye edileceğini ve Hatay Havaalanı'nın bir aksilik çıkmadığı durumda 15 Mart Perşembe günü hava trafiğine açılacağını söyledi. 
 
Sulardan tamamen arındırılan pistte de çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Pistin şerit boyları yenileniyor. Pist etrafındaki elektronik cihazlar ve projektörler kontrol ediliyor. 
 
Suların çekilmesiyle Hatay Havaalanı yetkilileri, maddi değeri yüksek havacılık cihazlarının zarar görmemesi ve suyun terminal binasının içerisine girmemesi için de tedbirler aldı. 
 
Hatay ve bölgesinde Ocak ayı boyunca etkisini gösteren şiddetli yağışların ardından, Suriye'nin de Zeyzum Barajı'nın kapaklarını açmasıyla Hatay Havaalanı sula altında kalmış ve havaalanı o günden bu yana hava trafiğine kapanmıştı. 









HATAY HAVAALANI'NDA SONA GELİNDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
bunu yapan daha iyisinide yapar bu havaalaninin yapilmasina karsi olanlar neden baska bir yere yapmadilar havaalanini birak ahir bile yapamadilar camileri ahir olarak kullandilar serrrrrefsizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hatay hava alanini buraya yapanda hata... mühendislerin kafasi hicmi calismadi?? hava alani yokken bile öyle manzaralar cok yasandi, ordaki köydeki yasayanlara bir sorsaydilar bastan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her yıl böyle olacaksa buna uygun mühendislik çözümleri var. Maliyeti de Ordu-Giresun havaalanı maliyetinin yarısı kadar ancak olur. Merak edenlere duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu an sadece suya iniş yapabilen uçaklar geliyor. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın yorumcular havaalanının yerini tartısanlar bu su havaalanına nereden geldi orda yasıyan insanlara bir sorun DSİi de sorun su kanallarını kac yıldan beri temizlemiyor.yalnız orda havaalanımı var köylü vatandaşın tarlası yasam alanlarıda var onların yeridemi yanlış.bir antakya haaavalanından esnafı otelcisi yatırımcıosı gecim sağlıyor. Şimdi havaalanının yerini tartısanlar bunu biz yaptırdık diyorlardı şimdide kıskanclık senarosu ciziyorlar bu havaaalanını yaptıran emeği gecen insanları bir aqntakyalı olarak saygı ile anarım.önümzdeki sene bu DSİ ders olsun kanallarını iyi temizlesin ne ovaya nede havaalanına bir damla su gelmez gelin yerinde inceleyin özellikle basına cıkıp cevreci gecinen ismini bsına duyuran yer yanlıs diyen prf. d

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen kuşların göç yoluna havaalanı yapmaya kalkarsan doğa öcünü böyle alır. çok basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen iyi bak or-gi hava alanınında hataydan kalır yanı olmayacak.tabi uzmanlar boşuna konuşuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aaa havalimanımı kapalıymış? cinali kapalı alan yok diyordu? bu kış hiiiiç havaalanı kapanmamış. yokmuş öle şey, yalan haber bu. inanmayın... canım cinalim seni pek severim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hesap soran-veren oldu mu hiç? yoksa ine turk kafasıyla mı iş yapıldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
plajmi yapiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000