26 Ocak 2012, Perşembe 16:51:53

“HADİ KOÇUM” (FOTO GALERİ)

Adana ve Mersin illeri arasına yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesini kazanan Koçoğlu Gruba ait Sky Line ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık ortaklığı, havalimanı yapımına start verecek sözleşmeyi Bakan Yıldırım’ın katıldığı törenle imzaladı.
  • Kocogluna kolay gelsın ama hiç boşuna heves etmesinler. Sayın Bakan da söyledi: Adana havalimani kapatilmayacak diye. Söz namustur ve takipçisiyiz. Isteyen Çukurovayı isteyen Adanayı kullanır; Adana yi kapatmaya kimsenin gucu yetmez. Adanalı bir Vatandaş
  • Bu grubun ticaret anlayışından şüphe ediyorum. Neden böyle bir ölü yatırıma girdiler ? Birisi yazmış zaten 30 sene de kazandığını kaybedecek diye. Doğru valla. İnsan bir bakmaz mı ya neden abilerimiz büyüklerimiz bu ihaleye girmedi diye ?
  • Tanımam etmem Koçoglu grubunu ama bu işadamı cok saglam doldurusa gelmiş. Havacılık camiası gercekten guluyor yaptıgı işe ama kimse ses etmiyor. 30 senede yaptigi serveti bu projede birakacak; Allah gercekten yardimcisi olsun.
  • Neden buraya böyle bir havalimanına gerek duydular ? Kim buraya sefer yapacak ? Bu işin en güzeli burayı kargo terminaline çevirmek. Narenciye ihracaatı için süper olur. Yoksa hakikaten para kazanması mümkün gözükmüyor. Baksanıza bakan bie çok cesursunuz demiş.
  • Öz sermaye ile yapabilecekseniz şimdiden tebrik ederim. Benzer yaklaşımı daha önceki projelerde diğer firmalardan da duymuştuk ama hemen hemen hepsi ya kredi kullandı, kredi bulamayanlarda işleri başka firmalara devretti. Allah utandırmasın, tekrar hayırlı olsun.
  • İYİ BULAŞTIN HAVACILIGA NEREDEN AKLINA GELDİ YÜRÜÜÜ SENİ KİM TUTAR TABİİKİ BÜYÜKLER TUTAR ASLANIM BENİMMMM....
  • yandaşlık yapıp yapmadığımı en fazla 4-5 sene sonra bu havalimanından yapılan sefer sayısını ve yolcu sayısını bu site yayınlar o zaman anlarsın ben de yorumlarını merakla beklerim.Sabiha Gökçen için de aynı şeyleri diyordunuz.Buradan bir cacık olmaz diye.Sonuç yolcu sayısı 10 milyonu çoktan geçti.
  • Kusura bakmayın yatırımın tamamı öz sermayeyle yapılacakmış DHMİ'ye söyleyin boşuna kredi anlaşması beklemesin. Kredi kullanmak zorunluluğumu varmış?
  • Buraya partilere yandaşlık yapmak için bence yazı yazmayın. Ödediğimiz vergilerle kimlerin zengin olduğu belli. Ayrıca bu yatırımın karlı olması mümkün değil. Acaba hiç düşündünüz mü büyük firmalar neden girmedi diye ? Bence bir düşünmekte fayda var. Diğer devler karlı yatırım olmadan girmezler. Ya onlar işi hiç bilmiyor ya da koçoğlu gurubu hayatının hatasını yaptı.
  • ya cahil cahil yorum yapmayın."neden krize girmiyoruz" rumuzlu arkadaş,sanki sen vergileri hükümetin cebine ödüyosun.ne demek yol yok hastane yok.yapılan yatırımları görmüyorsan sen körsün bence kusura bakma.Ayrıca bu yapılan havalimanının ne kadar karlı bir yatırım olduğunu ilerleyen yıllarda hepimiz göreceğiz.O bölgede arazi tahsisleri çoktan yapıldı otel inşaatları için.büyük otel grupları çoktan yer kapattılar oradan.boşu boşuna mı o yatırımlar yapılacak zannediyorsunuz hiç mi okumazsınız hiç mi analiz yeteneğiniz yok sizin
Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesini yap-işlet-devret modeli ile kazanan şirketler bugün sektöre yepyeni bir heyecan getirecek anlaşmaya imza attılar.

Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımı ve işletimi için bugün Ankara’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda bir tören düzenlendi.

Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Fundan Ocak ve tüm yöneticiler tam kadro imza törenine katılırken, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havaalanları Daire Başkanı Cemil Acar SHGM’yi temsilen imza töreninde yerlerini aldılar.

Koçoğlu Grubu başta Şükrü Koçoğlu olmak üzere Uğur Koçoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Erdağı ve Murat Dedeoğlu’da hazır bulundu.



Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile Zonguldak Havalimanı Genel Müdürü Hasan Özşahin imza törenindeki yerlerini aldı.

Törende bir konuşma yapan Şükrü Koçoğlu, “Türkiye’nin en yeşil havalimanını yapacağız. Bu havalimanı ülkemizin ikinci büyük havalimanı olacak. İnşaat süresince 4000 kişi istihdam edilecek, işletmeye açıldığında ise 1250 kişi iş sahibi olacak” dedi. Şükrü Koçoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bu inşaatı ihale şartnamesinde belirtildiği gibi 36 ayda değil daha erken yaptırmak isteyeceğini bildiklerini ifade ederek “Biz buna hazırız. Kendimizi 24 ay gibi kısa bir süreye odakladık. Belki daha da kısa olabilir” şeklinde konuştu.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise havalimanının teknik özelliklerini içeren bir konuşma yaptı.



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise bölge milletvekili ve Ekonomi Bakanı olarak kürsüye çıkarak “Önemli bir nikah şahitliğine eşlik ediyorum” diye konuşmasına başlayarak “Türkiye havacılık alanında önemli mesafe kaydetti. Tarsus ve Mersin Antalya’nın alternatifi olacaktır. Çukurova Havalimanı ihracat merkezi olacak, kargo havacılığının merkezi olacak” şeklinde konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise “Zaman icraat zamanı. Kamu özel işbirliği içinde yapmış olduğumuz ikinci havalimanı olacak. 9 yılda 9 katrilyon havacılık yatırımı yapmış bulunuyoruz. Bunun 4 katrilyonu özel sektör tarafından yapılmıştır” dedi.

Yıldırım, “Her şeyi bütçe ile yapamazsınız. Yaparsınız ama 20 sene sonra bitirirsiniz. Böylelikle 20 yıl sonra biten bir işletme o günün ihtiyaçlarına cevap veremez. İşte o zaman beklentileri de karşılayamazsınız” dedi.



Çukurova Havalimanı’nın 15 milyon kişiye hizmet vereceğini söyleyen Binali Yıldırım, “Burası uluslararası transfer merkezi ve kargo merkezi olacak. Şükrü Koçoğlu çok cesur bir teklifle ihaleyi aldı. Kendisini tebrik ediyorum. Proje için Şükrü Koçoğlu’na her türlü desteği vereceğim” diye konuştu.

Çukurova Havalimanı inşaatının hızla bitirilebileceğini ifade eden Binali Yıldırım kendi ilinden örnek vererek izah etti. Yıldırım “Erzincan’ı anlatmak için 6 ay beyaz 2 ay ayaz bulabilirsen gerisi yaz derler Mersin öyle değil. 12 ay gece gündüz çalışabilirseniz çabucak bitebilir” dedi. “Krizin ilacı yatırımdır” diyen Binali Yıldırım “ Biz yatırım yaparak krizi aşıyoruz. Türkiye neden krize girmiyor diye krize girenler var” diyerek Avrupa’ya da gönderme yaptı.



Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. İmzaların atılmasından sonra 36 ay olan inşaat süresinin daha kısa tutulması için Bakan Yıldırım ile Koçoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu arasında pazarlık yapıldı. Bakan Yıldırım “Hadi Koçum” diyerek Şükrü Koçoğlu’nun motive edip 20-24 ay arasında Çukurova Havalimanı yapımı için söz aldı.









Öte yandan AirportHaber’in “Mevcut Adana Havalimanı’nın kapatılıp kapatılmayacağı” sorusuna Binali Yıldırım “Kapatılmayacak” cevabı verdi.



AirportHaber.com

“HADİ KOÇUM” (FOTO GALERİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Kocogluna kolay gelsın ama hiç boşuna heves etmesinler. Sayın Bakan da söyledi: Adana havalimani kapatilmayacak diye. Söz namustur ve takipçisiyiz. Isteyen Çukurovayı isteyen Adanayı kullanır; Adana yi kapatmaya kimsenin gucu yetmez. Adanalı bir Vatandaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu grubun ticaret anlayışından şüphe ediyorum. Neden böyle bir ölü yatırıma girdiler ? Birisi yazmış zaten 30 sene de kazandığını kaybedecek diye. Doğru valla. İnsan bir bakmaz mı ya neden abilerimiz büyüklerimiz bu ihaleye girmedi diye ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tanımam etmem Koçoglu grubunu ama bu işadamı cok saglam doldurusa gelmiş. Havacılık camiası gercekten guluyor yaptıgı işe ama kimse ses etmiyor. 30 senede yaptigi serveti bu projede birakacak; Allah gercekten yardimcisi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neden buraya böyle bir havalimanına gerek duydular ? Kim buraya sefer yapacak ? Bu işin en güzeli burayı kargo terminaline çevirmek. Narenciye ihracaatı için süper olur. Yoksa hakikaten para kazanması mümkün gözükmüyor. Baksanıza bakan bie çok cesursunuz demiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öz sermaye ile yapabilecekseniz şimdiden tebrik ederim. Benzer yaklaşımı daha önceki projelerde diğer firmalardan da duymuştuk ama hemen hemen hepsi ya kredi kullandı, kredi bulamayanlarda işleri başka firmalara devretti. Allah utandırmasın, tekrar hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İYİ BULAŞTIN HAVACILIGA NEREDEN AKLINA GELDİ YÜRÜÜÜ SENİ KİM TUTAR TABİİKİ BÜYÜKLER TUTAR ASLANIM BENİMMMM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yandaşlık yapıp yapmadığımı en fazla 4-5 sene sonra bu havalimanından yapılan sefer sayısını ve yolcu sayısını bu site yayınlar o zaman anlarsın ben de yorumlarını merakla beklerim.Sabiha Gökçen için de aynı şeyleri diyordunuz.Buradan bir cacık olmaz diye.Sonuç yolcu sayısı 10 milyonu çoktan geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kusura bakmayın yatırımın tamamı öz sermayeyle yapılacakmış DHMİ'ye söyleyin boşuna kredi anlaşması beklemesin. Kredi kullanmak zorunluluğumu varmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Buraya partilere yandaşlık yapmak için bence yazı yazmayın. Ödediğimiz vergilerle kimlerin zengin olduğu belli. Ayrıca bu yatırımın karlı olması mümkün değil. Acaba hiç düşündünüz mü büyük firmalar neden girmedi diye ? Bence bir düşünmekte fayda var. Diğer devler karlı yatırım olmadan girmezler. Ya onlar işi hiç bilmiyor ya da koçoğlu gurubu hayatının hatasını yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya cahil cahil yorum yapmayın."neden krize girmiyoruz" rumuzlu arkadaş,sanki sen vergileri hükümetin cebine ödüyosun.ne demek yol yok hastane yok.yapılan yatırımları görmüyorsan sen körsün bence kusura bakma.Ayrıca bu yapılan havalimanının ne kadar karlı bir yatırım olduğunu ilerleyen yıllarda hepimiz göreceğiz.O bölgede arazi tahsisleri çoktan yapıldı otel inşaatları için.büyük otel grupları çoktan yer kapattılar oradan.boşu boşuna mı o yatırımlar yapılacak zannediyorsunuz hiç mi okumazsınız hiç mi analiz yeteneğiniz yok sizin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000