06 Haziran 2010, Pazar 10:31:20

GÖKÇEADA HAVAALANI AÇILIYOR

''Yasak bölge''de olduğu için uçuşların yapılamadığı Gökçeada Havaalanı, 19 Haziranda sadece ''insani uçuşlar'' için açılacak.
  • kendi kendimize yasak mı koyduk. cehennemdeki türk fıkrası gibi çıkmaya çalışanı kazanın içine çek. başına bekçi bile gerekmez. hemen açılsın gökçe ada. istanbuldan 12 saat sürüyor.oda gemiyi kaçırmazsan.
  • Borajet veya THY mutlaka baslamali seferlere. Cok olumlu .
  • Ne yasak bolgesi ya yunanlilar butun adalari silahlandirdilar biz bi havaalani acamiyoruz. Ankara_Edremit(Korfez)_Gokceada baglantisi istiyoruz Anadolu jet ten.
  • Gökçeada ya arabayla çanakkale den vapurla geçerek ulaşmak neredeyse tam bir günü alıyor . Oysa Borajet oraya sefer başlatssa yaz sezonunda haftada 2 de olsa doluluk olacağını düşünüyorum. Ayrıca VFR eğitim amaçlı seyrüsefer uçuşları da mutlaka yapılmalıdır. Artık kimsenin top tüfekle savaşa girişicek durumu yok o yüzden yasak saçma.
  • Haydi Bora Jet bekliyoruz sizleri. Gelin ilk olun. Sefa Bey'de Kadir bey ile yaptigi roportajda bu yerden bahsetmisti.

Edinilen bilgilere göre, Gökçeada Havaalanına, prefabrik bir terminal binası, apron ve giriş-çıkış noktalarının yapımını tamamlayan DHMİ Genel Müdürlüğü, havaalanını 19 Haziranda açmayı planlıyor.

Gökçeada Havaalanında çalışacak DHMİ personelinin görevlendirilmesi konusunda da sona gelindi.

Yetkililer, ''yasak bölge''de olan Gökçeada'da yer alan havaalanının sadece insani uçuşlar için kullanılacağını kaydetti.

Bu arada 1998 yılında yapımına başlanan Gökçeada Havaalanı inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 4 yıl önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 'meydanın geçici kabulü için' İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığından görüş istemişti. İçişleri Bakanlığı, Gökçeada Havaalanına, ulaşım ve turizm açısından meydana terminal binası yapılması ve yapılanmaların bir an önce bitirilmesi yönünde görüş bildirirken, Milli Savunma Bakanlığı ise Montrö Boğazlar Sözleşmesine dayanılarak Bakanlar Kurulunca söz konusu bölgenin ''yasak bölge'' ilan edilmesinden dolayı uçuşların yapılamayacağını belirtmişti. Bakanlıklar arasındaki farklı yaklaşımlardan dolayı o dönemde 65 trilyon lira harcanan Gökçeada Havaalanının pist ve uzantılarının geçici kabulü ve devir işlemleri bir süre gecikme ile tamamlandı.

BALIKESİR KÖRFEZ HAVAALANI DA AÇILIYOR

İnşaat işleri tamamlanan Balıkesir Körfez Havaalanı 19 Haziranda sivil uçuşlara tekrar açılacak.

1997 yılında hizmete açılan Balıkesir Körfez Havaalanı, Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan pist uzatma ve bin metre karelik küçük terminal binası inşaatı dolayısıyla geçen yıl uçuşlara kapatılmıştı.

Ayrıca, 11 Haziranda Kars Havalimanına yapılacak yeni terminal binasının ve 12 Haziranda da Iğdır Havaalanının temeli atılacak.

(Zaman)

GÖKÇEADA HAVAALANI AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
kendi kendimize yasak mı koyduk. cehennemdeki türk fıkrası gibi çıkmaya çalışanı kazanın içine çek. başına bekçi bile gerekmez. hemen açılsın gökçe ada. istanbuldan 12 saat sürüyor.oda gemiyi kaçırmazsan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Borajet veya THY mutlaka baslamali seferlere. Cok olumlu .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yasak bolgesi ya yunanlilar butun adalari silahlandirdilar biz bi havaalani acamiyoruz. Ankara_Edremit(Korfez)_Gokceada baglantisi istiyoruz Anadolu jet ten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gökçeada ya arabayla çanakkale den vapurla geçerek ulaşmak neredeyse tam bir günü alıyor . Oysa Borajet oraya sefer başlatssa yaz sezonunda haftada 2 de olsa doluluk olacağını düşünüyorum. Ayrıca VFR eğitim amaçlı seyrüsefer uçuşları da mutlaka yapılmalıdır. Artık kimsenin top tüfekle savaşa girişicek durumu yok o yüzden yasak saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haydi Bora Jet bekliyoruz sizleri. Gelin ilk olun. Sefa Bey'de Kadir bey ile yaptigi roportajda bu yerden bahsetmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000