04 Eylül 2014, Perşembe 14:49:35

GAZİPAŞA'DA 'İSİM' TEPKİSİ!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün, Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki 'Gazipaşa Havalimanı'nın adını 'Gazipaşa- Alanya' olarak değiştirmesi, tepkiyle karşılandı.
  • Zihniyete bak. Gazipaşa adi siliniyormus. Gazinin memlekettte km başına bir büstü,her ilçede iki caddesi ve bir okulu var. Alanya yazmaklami ortadan kalkıyor. Bu zihniyet adam olmaz.
  • Kim takar oda Başkanı nı...Atatürk'ün adını silmek diye bir şey yok...birileri provokatörlük peşinde ama yemezler...Aslan gibi Gazi Paşa ismi duruyor..İstemezük siyaseti yüzünden ilerleyemedik...
  • Havalimaninin bilinirliligini arttirmak icin yapilmis dogru bir karar, kim bilir gazipasayi, Alanyanin konmasi enternasyonel bilinirlilik icindir. Birakin het seyin altinda bir sey aramayi.
  • bundan iki yıl öncede edremıt körfez havalımanın adı kocaseyıt havalımanı olarak degıstıırlmıstır.burda da mı ısım yok edılmye çalışılıyor haber baslıgı bır kere hıc uygun düzeyde degıldır..
  • Sn.Gazipaşalı Arkadaşlar; Gazipaşa ismi kaldırılmıyor ki sadece Alanya ismi ekleniyor neden rahatsız oluyorsunuz anlamış değilim. Gazipaşa Alanya her zaman elele olmuştur Eğer havaalanı bugün işler hale geldiyse bu Alanya sayesinde gerçekleşti lütfen bunu unutmayalım.
  • Bu aksam gazipasa ucusumu var ;)
  • Sayın sistem yöneticisi, Bilgisayar saatinizi kontrol ederseniz iyi olur. Yayınladığınız yorumların saati yanlış. Saat 16:02 de yayınlanan yorumlarda saat 16:15 vardı.
  • Olum be tufaksiniz yaaa :) heeee cnmm heeee
  • Ben de AKP hükümetine karşı birisiyim ama burda yapılmak istenen Atatürk'ün ismini silmek değil bence. Burda doğruyu söylemek gerekirse Gazipaşa ismi kaldırılmak istenmiyor. Kaldırılmak istenseydi sadece Alanya Havalimanı olurdu. Yeni isimlendirmede Gazipaşa-Alanya olmuş. Alanya eklenerek yabancıların yaşayacağı sıkıntı giderilmek istenmiş. . bİRAZ OBJEKTİF AÇIDAN BAKALIM LÜTFEN.
  • Saman ve ahalisi eridikce cirkeflesiyor, ve bu cirkefliklerinin altında ezilecekler. Bakalım Allah'a hesabını nasıl verecekler!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün, Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki 'Gazipaşa Havalimanı'nın adını 'Gazipaşa- Alanya' olarak değiştirmesi, tepkiyle karşılandı. Gazipaşa'daki iki esnaf odası ortak deklarasyonla "Gazipaşa adı yok edilmek mi isteniyor" dedi.

Antalya'nın ikinci havalimanı Gazipaşa'nın adı resmen değiştirildi. Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, yurt dışından İstanbul aktarmalı olarak Gazipaşa'ya gidecek turistlerin birçok kez uçuşlarını karıştırdığı ve bilgi ekranlarında 'Alanya' adını ararken uçaklarını kaçırdıklarını açıklamasının ardından DHMİ Yönetim Kurulu, aldığı kararla havalimanının adını 'Gazipaşa- Alanya' olarak değiştirdi. DHMİ Yönetim Kurulu'nun, 1 Eylül tarihli kararında, "Antalya ili Gazipaşa İlçesi'ndeki uluslararası havalimanına Alanya adının eklenmesi oybirliğiyle uygun görülmüştür" denildi. Böylece, Gazipaşa Havalimanı'nın adı resmen Gazipaşa-Alanya Havalimanı oldu. 

DHMİ'nin aldığı bu karar Gazipaşa'da büyük tepki gördü. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köse ile Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, konuyla ilgili ortak deklarasyon yayımladı. Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

"DHMİ Genel Müdürlüğü, Gazipaşa Havalimanı'nın resmi adının, Antalya Gazipaşa-Alanya Havalimanı olarak değiştirilmesine karar vermiş. Odalarımıza gelen telefon trafiği ve yoğun baskı üzerine, sivil toplum kuruluşları olarak gerçekten havalimanının Gazipaşa'da olup da, Gazipaşa Havalimanı adını Alanyalıların kabullenmemesi, Alanya'nın her caddesinde havaalanı işareti okla yönlendirilirken Gazipaşa adını dahi yazmamaları, ayrıca Gazipaşa'ya gelen yolcunun yüzde 70'inin Alanya'ya gittiği, geliri Alanya'ya fayda sağladığı halde Gazipaşa'nın binlerce dönüm arazisinin üzerine kurulan Gazipaşa Havalimanı'nın, Gazipaşa olarak tanınması Alanya tarafından bir türlü kabul görmemiştir. Alanya kamuoyu, yıllardır Gazipaşa Havalimanı'nı Alanya Havalimanı olarak tanıtmak istemektedir. Gazipaşa esnafı ve Gazipaşa halkı olarak soruyoruz: 'Gazipaşa ismi yok edilmek mi isteniyor?' Zaten havalimanından ilçemize bir yarar sağlanamamıştır. Hiç olmazsa 'isim hakkımızı' almayın." (Zaman)

GAZİPAŞA'DA 'İSİM' TEPKİSİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zihniyete bak. Gazipaşa adi siliniyormus. Gazinin memlekettte km başına bir büstü,her ilçede iki caddesi ve bir okulu var. Alanya yazmaklami ortadan kalkıyor. Bu zihniyet adam olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih ~ 10 yıl önce
Kim takar oda Başkanı nı...Atatürk'ün adını silmek diye bir şey yok...birileri provokatörlük peşinde ama yemezler...Aslan gibi Gazi Paşa ismi duruyor..İstemezük siyaseti yüzünden ilerleyemedik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacma tepki ~ 10 yıl önce
Havalimaninin bilinirliligini arttirmak icin yapilmis dogru bir karar, kim bilir gazipasayi, Alanyanin konmasi enternasyonel bilinirlilik icindir. Birakin het seyin altinda bir sey aramayi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
bundan iki yıl öncede edremıt körfez havalımanın adı kocaseyıt havalımanı olarak degıstıırlmıstır.burda da mı ısım yok edılmye çalışılıyor haber baslıgı bır kere hıc uygun düzeyde degıldır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alanya ~ 10 yıl önce
Sn.Gazipaşalı Arkadaşlar; Gazipaşa ismi kaldırılmıyor ki sadece Alanya ismi ekleniyor neden rahatsız oluyorsunuz anlamış değilim. Gazipaşa Alanya her zaman elele olmuştur Eğer havaalanı bugün işler hale geldiyse bu Alanya sayesinde gerçekleşti lütfen bunu unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu aksam gazipasa ucusumu var ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saatinizi kontrol ~ 10 yıl önce
Sayın sistem yöneticisi, Bilgisayar saatinizi kontrol ederseniz iyi olur. Yayınladığınız yorumların saati yanlış. Saat 16:02 de yayınlanan yorumlarda saat 16:15 vardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olum be tufaksiniz yaaa :) heeee cnmm heeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence ~ 10 yıl önce
Ben de AKP hükümetine karşı birisiyim ama burda yapılmak istenen Atatürk'ün ismini silmek değil bence. Burda doğruyu söylemek gerekirse Gazipaşa ismi kaldırılmak istenmiyor. Kaldırılmak istenseydi sadece Alanya Havalimanı olurdu. Yeni isimlendirmede Gazipaşa-Alanya olmuş. Alanya eklenerek yabancıların yaşayacağı sıkıntı giderilmek istenmiş. . bİRAZ OBJEKTİF AÇIDAN BAKALIM LÜTFEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Saman ve ahalisi eridikce cirkeflesiyor, ve bu cirkefliklerinin altında ezilecekler. Bakalım Allah'a hesabını nasıl verecekler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000