09 Kasım 2017, Perşembe 13:32:16

Funda Ocak ACI raporunu açıkladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, twitter hesabından, Avrupa Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI EUROPE), 3. çeyrek hava trafik raporu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
  • Sen Bir Harikasın Genelmüdürüm
  • İşin trafik anlamında reklamını çok iyi yapıyorsunuz sayın Genel Müdürüm ancak bu işin temel mimarı olan kontrolörlere önem vermiyorsunuz. Camiadaki tüm kontrolörler mutsuz...
  • İlginç olan şey ise AHL de SAW da kapasite sorunları olan havaalanları ve zaten her ikisi de yıllardır maksimum kapasite ile çalışıyorlar sözde. Bu %19 luk artış neyin nesi. Madem kapasite vardı geçen yıllarda niye kullanılmadı. Bu işte bir gariplik olsa gerek. Artış hava trafiğinde değil de araç trafiğinde olmasın !
  • Avrupa’nın en yoğun ve en fazla 2. Trafiğini oradakilerin yarısı imkanlarla atıp orda çalışan trAfikçinin 10da bir maaşını almak muhteşem bir duygu... Eurocontrol çatısında olup easa lisansı almayan tek ülke Türkiye... Yiyorsa lisansları easa yapın da trafikçi tutabiliyor musunuz memlekette görün...
  • Parayı bize vermeyip geri gönderdiniz helal olsun genel müdürüm. Hava trafikçi alacağına avrupalılar yesin. Para niye türkiyede kalsınki zaten hava trafikçiler çok para alıyor. Alamanlar fransızlar yesin. Türkiyenin dövize hiç ihtiyacı yok ayrıca da. Tebrikler doğru yoldasınız.
  • Sn Gn Müdür büyük vebal altındasınız. Hava trafik kontrolörlerinin hakkını verin. Trafik sayısı paylaşmakla olmuyor bu işler.
  • Sabiha nire
  • Sn Genel Müdürümuzden aynı ünvana sahip olup aynı uçuş sisteminin zayıf ve kuvvetli akım işlerinin proje,kurulum,bakım,onarım ve kontrollerini yapan elektronik ve elektrik çalışanlarının tazminatlarinin eşitlenmesini bekliyoruz.zira icao ve eurocontrol prensiplerinde böyle bir ayrim bulunmamaktadır.saygilar
  • Bir ülkeden 2 havalimanı olunca ikisinin oranları neden toplanıyor. Antalya ve Esenboğa yani.
  • Ödül olarak zam aldık maaşımız düştü bu memlekete akıl sır ermiyor. Matematik bile farklı işliyor. Biraz daha az okuyup teknik şef olmak, biraz daha kötü çalışıp eğitimci kadrosuna geçirilmek varmış. Bilemedik. Trafik arttıkça o uçaklar benim üstümden geçiyor gibi hissediyorum neyse gidip biraz hasılat kaydı gireyimde kafam dağılsın.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, twitter hesabından, Avrupa Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI EUROPE), 3. çeyrek hava trafik raporu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Ocak'ın açıklamaları:

Avrupa Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI EUROPE), 3. çeyrek hava trafik raporunu yayımladı. İstanbul’daki havalimanları Kategori 1’de (yıllık 25 milyondan fazla yolcu ağırlayan Havalimanı) 19,3% bir artış ile 2. ve 3. Sırada yer aldı.

Buna göre İstanbul Atatürk, 3. çeyrekte Kategori 1’de 11,7% bir artış ile 2. Sırada yer aldı. İstanbul Sabiha Gökçen, 3. Çeyrekte Kategori 1’de 7,8% bir artış ile 3. Sırada bulunuyor.

Kategori 2’de (yıllık 10-25 milyon arası yolcu ağırlayan Havalimanı) sıralamaya Türkiye havalimanları damga vurdu. Kategori 2’de 90,3% artış ile Antalya ve Ankara (ESB) rakiplerini açık ara geride bıraktı. Buna göre 3. Çeyrekte Kategori 2’de zirveye %56,5 artışla Antalya Havalimanımız yerleşti. Hemen arkasından Kategori 2’de %33,8 artış ile Ankara (ESB) takip etti.

Türk sivil havacılığının yazdığı bu muhteşem uluslararası başarı destanının gururu hepimizin. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve ilgili tüm kuruluşlara  çok teşekkürler.

 

Funda Ocak ACI raporunu açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

hasan ~ 6 yıl önce
Sen Bir Harikasın Genelmüdürüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 6 yıl önce
İşin trafik anlamında reklamını çok iyi yapıyorsunuz sayın Genel Müdürüm ancak bu işin temel mimarı olan kontrolörlere önem vermiyorsunuz. Camiadaki tüm kontrolörler mutsuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç gerçekten ~ 6 yıl önce
İlginç olan şey ise AHL de SAW da kapasite sorunları olan havaalanları ve zaten her ikisi de yıllardır maksimum kapasite ile çalışıyorlar sözde. Bu %19 luk artış neyin nesi. Madem kapasite vardı geçen yıllarda niye kullanılmadı. Bu işte bir gariplik olsa gerek. Artış hava trafiğinde değil de araç trafiğinde olmasın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 6 yıl önce
Avrupa’nın en yoğun ve en fazla 2. Trafiğini oradakilerin yarısı imkanlarla atıp orda çalışan trAfikçinin 10da bir maaşını almak muhteşem bir duygu... Eurocontrol çatısında olup easa lisansı almayan tek ülke Türkiye... Yiyorsa lisansları easa yapın da trafikçi tutabiliyor musunuz memlekette görün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 6 yıl önce
Parayı bize vermeyip geri gönderdiniz helal olsun genel müdürüm. Hava trafikçi alacağına avrupalılar yesin. Para niye türkiyede kalsınki zaten hava trafikçiler çok para alıyor. Alamanlar fransızlar yesin. Türkiyenin dövize hiç ihtiyacı yok ayrıca da. Tebrikler doğru yoldasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 6 yıl önce
Sn Gn Müdür büyük vebal altındasınız. Hava trafik kontrolörlerinin hakkını verin. Trafik sayısı paylaşmakla olmuyor bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La gardaş ~ 6 yıl önce
Sabiha nire

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı ünvana aynı tazminat ~ 6 yıl önce
Sn Genel Müdürümuzden aynı ünvana sahip olup aynı uçuş sisteminin zayıf ve kuvvetli akım işlerinin proje,kurulum,bakım,onarım ve kontrollerini yapan elektronik ve elektrik çalışanlarının tazminatlarinin eşitlenmesini bekliyoruz.zira icao ve eurocontrol prensiplerinde böyle bir ayrim bulunmamaktadır.saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYRI unvan AYRI olur ~ 6 yıl önce
heeç eyle olurmu. elmaynan armut birmi ki elektriknen motor bir olsun. sen eyisimi elektronik oku. yeniden oku, yine oku, bi daha oku hakancigum
Dhmi ~ 6 yıl önce
CNS-ATM işlerini DHMİ de Elektronik birimi yürütmektedir.
ESB ~ 6 yıl önce
Bir ülkeden 2 havalimanı olunca ikisinin oranları neden toplanıyor. Antalya ve Esenboğa yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc acı ama gerçek ~ 6 yıl önce
Ödül olarak zam aldık maaşımız düştü bu memlekete akıl sır ermiyor. Matematik bile farklı işliyor. Biraz daha az okuyup teknik şef olmak, biraz daha kötü çalışıp eğitimci kadrosuna geçirilmek varmış. Bilemedik. Trafik arttıkça o uçaklar benim üstümden geçiyor gibi hissediyorum neyse gidip biraz hasılat kaydı gireyimde kafam dağılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000