25 Mayıs 2008, Pazar 16:44:56

Flugtag Nefes Kesti

Redbull tarafından Caddebostan sahilinde ilk kez düzenlenen Flugtag yarışmasını Flying Turkey’s grubu kazandı. Takım aynı zamanda 26.9 metrelik en uzun uçuşu da yaptı.

1. Reddbull Flugtag yarışmasını  Ankara’dan yarışmaya katılan Flying Turkey’s takımı kazandı.. Caddebostan Sahili’nde 85 bin kişinin coşkuyla izlediği yarışma birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Farklı tasarımların dikkat çektiği yarışta, uzaklık, performans ve tasarım alanında değerlendirilmeye tabi tutulan takımlar birinci olabilmek için yoğun çaba harcadı.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında DHMİ Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu, Gözen Havacılık’tan emekli Pilot Yüzbaşı Fatih Durmuş ve ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu da yer aldı.

Saat 16:00’da sona eren yarışmayı hindiye benzer tasarımı ve 26.9 metrelik uçuşla Ankara’dan yarışmaya katılan Mustafa Eser ve takımı kazandı. Jüriden 42 puan alarak birinci olan takım elemanları pilotluk eğıitimi ödül almaya hak kazandı.

Yarışmanın ikincisi İzmir Havacılık Kulubü, üçüncsü ise Kır Kartalı oldu.

 

Birincinin pilotluk eğitimi ödülü kazandığı yarışmanın ikincisi Red Bull Air Race Budapeşte Ayağını izleme imkanı, üçüncüsü ise Red Bull Air Race Uçaklarından biriyle tandem uçuşu yapma hakkı kazandı. En uzun uçuş ödülü kazanan Flying Turkey’s takımı ayrıca dünya turu uçak biletinin sahibi oldu.

 


Red Bull Flugtag

 

Redbull Flugtag

Red Bull Flugtag

Flugtag Nefes Kesti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000