18 Nisan 2010, Pazar 16:08:22

FLAŞ.. FLAŞ HAVA SAHAMIZ KAPATILMAYA BAŞLANDI

İzlanda’da meydana gelen volkan patlaması ile kül bulutu kabusu yaşayan havacılık sektörü zor günler yaşıyor. Avrupa hava sahası uçuşlara neredeyse tamamen kapalı. Türkiye de hava sahasını kapatmaya başladı.
  • Tek THY var global uçan yada uçabilen bu yuzden mi dostum sordun THYnın kac ucaı kaldı yurt dısında dıye sordun!Ne oldu bu macerayı THYde yasayamadın dıye mı uzuldun!Halkın canını ve mıllı servetı korumak ne zamandan berı senın canını sıkar oldu,ya pılot olamdaın yada THYde pılot olamadın hemen lafı soyledın!Daha oncede dendı,havacılık ıtap ısıdır kurala uydgun surece kazakırımsız ucarsın!Once can sonra mıllı servet sonra kar gelır bunu ıogrenın!
  • Herkez yazar olmuş mübarek.Trabzon istanbul,istanbul budapeşte uçuşum vardı dünden beri telefonlardayım arıyorum thyyi ancak herşeyin yolunda gittiğini bana söylüyorlar aynı saattlerdede iptal oluyor.Ne güzel hizmet veriliyor.
  • thy nin kac tane ucagı yurtdısndaki alanlarda mahsur kaldı bir haber yapsanız fena olmaz
  • herkes birbirine salliyor;bu isten kimse karli cikmaz ne thy ne de bir baska sirket; tum avrupa ispanya nin ve italya nin bir kismi haric kapali;turkiye nin kuzeyi kismen etkilenir ama hava sahasi kapanmayacak gibi gozukuyor,gene de belli olmaz.ayrica birakin su thy ye sallamayi bu kaos ortaminda bizim kadar sefer yapan baska sirket yoktur.
  • kesinlikle ve kesinlikle milliyetçi değilsin bu kafada, ''TÜRK'' hiç olamazsın zaaten......ya atılmışsın ya da almamışlar...çok da iyi yapmışlar....2. ahmak
  • Modaya uyduk, Avrupa kapattı diye- her ihtimale karşı- biz de bir yerleri kapattık. Bu kül dediğiniz toz kaynağında yoğundur, yükselen sıcak hava ile yükselir, üst irtifalardaki kuvvetli rüzgarla savrulur, gidiş yönünde ağır partüküller düşmeye başlar, daha hafif olanlar ise daha uzak mesafelere gider. Ancak uzaklaştıkça yoğunluğu ve dolayısı ile etkinliği azalır. Acaba bizim hava sahamıza gelen toz bulutu etkin mi? Ölçen var mı? Her sene Afrikadan kum fırtınaları ile toz gelir, yağmurla da aşağıya iner. Görüşle ilgili sorun yaratır ve gider. Etna yıllardır lav püskürtüyor. Sicilyada hiç birşey olmuyor. Aynı değildiyenlere; ölçtünüz mü, gördünüz mü, başkalarının aklıyla mı yaşamaya devam edeceksiniz? Palavra, taklit değil BİLİM istiyorum.
  • Sen milliyetçi olamazsın, sizin gibilere olsa olsa ulusalcı diyorlar. Milliyetçi için bu vatanın badem bıyıklısı da, pala bıyıklısı da, bıyıksızı da, idamlığı da, hırsızı da, yetimi de, körü, topalı da bu vatanındır, bu milletindir. Sen de öyle. Bu kafadasın ama, bizim insanımızsın. Bu ülkenin iyisi kötüsü hepsi bizim. THY da bizim, Pegasus da, Onur da. Hem böyle düşünüp hem de milliyetçiyim deme ki, milliyetçiliği zedelemeyesin.
  • Vay be! Milliyetçilik kimlere kalmış!
  • sayın 19:35,ben de sizin tipinizi çok merak ediyorum .ben de sizin THY yaranızı çok merak ediyorum ,işten mi atıldınız,işe mi alınmadınız.go to power!
  • ben cemaatçi değilim.üstelik cemaatçilerden ve kadrolaşmalarından belki de en büyük zararı gören kişiyimdir.bir anlamda sürgüne gönderilmiş biriyim.ancak sezarın hakkınız sezara vermek gerekir.thy gerçekten iyi yönetiliyor.bu başarıyı görmek lazım.ayrıca badem bıyığım da yok:)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü az önce geçtiği uyarıya göre Zonguldak-Sinop ve Samsun üzerindeki uçuşlara yasak getirdi. Meteorolojiden alınan bilgilere göre bu hatlar üzerinde 20 bin ile 35 bin feet uçuşlara notam uygulanmaya başlandı.

Dışişleri Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ful mesaiye devam ediyor. Kül kabusunun yaşandığı havacılık sektöründe ülkemize kadar uzanan kül bulutları uçuşlara yansımaya başladı. Zonguldak, Sinop ve Samsun üzerine konulan uçuş yasağının akşam saatlerinde Çorlu’yu da kapsayacağı belirtiliyor.

Öte yandan İstanbul’a da bu gece yarısından sonra uçuş yasağı konacağı gelen haberler arasında.

AirportHaber Özel

FLAŞ.. FLAŞ HAVA SAHAMIZ KAPATILMAYA BAŞLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tek THY var global uçan yada uçabilen bu yuzden mi dostum sordun THYnın kac ucaı kaldı yurt dısında dıye sordun!Ne oldu bu macerayı THYde yasayamadın dıye mı uzuldun!Halkın canını ve mıllı servetı korumak ne zamandan berı senın canını sıkar oldu,ya pılot olamdaın yada THYde pılot olamadın hemen lafı soyledın!Daha oncede dendı,havacılık ıtap ısıdır kurala uydgun surece kazakırımsız ucarsın!Once can sonra mıllı servet sonra kar gelır bunu ıogrenın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkez yazar olmuş mübarek.Trabzon istanbul,istanbul budapeşte uçuşum vardı dünden beri telefonlardayım arıyorum thyyi ancak herşeyin yolunda gittiğini bana söylüyorlar aynı saattlerdede iptal oluyor.Ne güzel hizmet veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin kac tane ucagı yurtdısndaki alanlarda mahsur kaldı bir haber yapsanız fena olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkes birbirine salliyor;bu isten kimse karli cikmaz ne thy ne de bir baska sirket; tum avrupa ispanya nin ve italya nin bir kismi haric kapali;turkiye nin kuzeyi kismen etkilenir ama hava sahasi kapanmayacak gibi gozukuyor,gene de belli olmaz.ayrica birakin su thy ye sallamayi bu kaos ortaminda bizim kadar sefer yapan baska sirket yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kesinlikle ve kesinlikle milliyetçi değilsin bu kafada, ''TÜRK'' hiç olamazsın zaaten......ya atılmışsın ya da almamışlar...çok da iyi yapmışlar....2. ahmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Modaya uyduk, Avrupa kapattı diye- her ihtimale karşı- biz de bir yerleri kapattık. Bu kül dediğiniz toz kaynağında yoğundur, yükselen sıcak hava ile yükselir, üst irtifalardaki kuvvetli rüzgarla savrulur, gidiş yönünde ağır partüküller düşmeye başlar, daha hafif olanlar ise daha uzak mesafelere gider. Ancak uzaklaştıkça yoğunluğu ve dolayısı ile etkinliği azalır. Acaba bizim hava sahamıza gelen toz bulutu etkin mi? Ölçen var mı? Her sene Afrikadan kum fırtınaları ile toz gelir, yağmurla da aşağıya iner. Görüşle ilgili sorun yaratır ve gider. Etna yıllardır lav püskürtüyor. Sicilyada hiç birşey olmuyor. Aynı değildiyenlere; ölçtünüz mü, gördünüz mü, başkalarının aklıyla mı yaşamaya devam edeceksiniz? Palavra, taklit değil BİLİM istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen milliyetçi olamazsın, sizin gibilere olsa olsa ulusalcı diyorlar. Milliyetçi için bu vatanın badem bıyıklısı da, pala bıyıklısı da, bıyıksızı da, idamlığı da, hırsızı da, yetimi de, körü, topalı da bu vatanındır, bu milletindir. Sen de öyle. Bu kafadasın ama, bizim insanımızsın. Bu ülkenin iyisi kötüsü hepsi bizim. THY da bizim, Pegasus da, Onur da. Hem böyle düşünüp hem de milliyetçiyim deme ki, milliyetçiliği zedelemeyesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vay be! Milliyetçilik kimlere kalmış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın 19:35,ben de sizin tipinizi çok merak ediyorum .ben de sizin THY yaranızı çok merak ediyorum ,işten mi atıldınız,işe mi alınmadınız.go to power!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben cemaatçi değilim.üstelik cemaatçilerden ve kadrolaşmalarından belki de en büyük zararı gören kişiyimdir.bir anlamda sürgüne gönderilmiş biriyim.ancak sezarın hakkınız sezara vermek gerekir.thy gerçekten iyi yönetiliyor.bu başarıyı görmek lazım.ayrıca badem bıyığım da yok:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000