01 Aralık 2011, Perşembe 14:10:51

FERİT MELEN'İN KULESİ ONARILIYOR

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7,2'lik depremin ardından kapatılıp Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, "Sorunu çözün, oraya ineceğim" talimatı ile açılan Van Ferit Melen Havaalanı'nın kulesi onarılıyor...
  • Hasar gören kuleyi tutkalla tamir etsinlerç bulamazlarsa japon yapıştırıcı kullansınlar.Kullanılamayacak kadar hasar görüp başbakan talimatı ile açılabiliyorsa bunda bir yanlış var. Ya ilk anda çözüm bulmak için yeterli çaba gösterilmedi ya da başbakan geliyor diye risk alındı.Sonuçta ikisi de yanlış. Ne yani başbakan derse çökmek üzere olan bir binaya girip çalışılacak mı? Ne zaman bu binaları doğru düzgün sağlam yapmaya başlıyacağız, ne zaman sorumluları cevalandıracağız (gerçek sorumluları)?
Van'da 23 Ekim'de meydana gelen depremde hasar gören Ferit Melen Havaalanı, 3 saat ulaşıma kapanmıştı. Terminal binasında inşaat halinde olan kontrol kulesi ciddi bir biçimde hasara uğradığı için havaalanı uçuşa kapatıldığından Van'a havadan ulaşım için Erzurum ve Muş Havaalanlarının kullanılması yönünde planlamalar yapılmıştı. İstanbul'da depremi öğrenen Başbakan Erdoğan, süratle Van'a gitmek istedi ancak kendisine, "Havaalanı depremde hasar gördü. Kule hasarlı, kullanılamıyor. Onarım zaman alır"

bilgisi verilmişti. Başbakan Erdoğan'ın bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) yetkililerine, "Ben bugün o havalimanına ineceğim. Bürokrasiye takılmayın. Acil kriz yönetimi uygulayın. Sorunu çözün. Van'a geliyorum ve o alana ineceğim" diye talimat vermesinin ardından havaalanı 3 saat içerisinde tekrar açılmıştı.
 
Bugün de Ferit Melen Havaalanı kulesinin zarar gören çatı ve bazı bölümlerinin onarımına başlandığı belirtildi. Vinçle kuleye çıkan işçilerin onarım çalışmalarını bugün bitirmeyi planladıklarını ifade eden yetkililer, uçuş güvenliği konusunda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını ifade etti.

FERİT MELEN'İN KULESİ ONARILIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Hasar gören kuleyi tutkalla tamir etsinlerç bulamazlarsa japon yapıştırıcı kullansınlar.Kullanılamayacak kadar hasar görüp başbakan talimatı ile açılabiliyorsa bunda bir yanlış var. Ya ilk anda çözüm bulmak için yeterli çaba gösterilmedi ya da başbakan geliyor diye risk alındı.Sonuçta ikisi de yanlış. Ne yani başbakan derse çökmek üzere olan bir binaya girip çalışılacak mı? Ne zaman bu binaları doğru düzgün sağlam yapmaya başlıyacağız, ne zaman sorumluları cevalandıracağız (gerçek sorumluları)?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000