08 Ocak 2010, Cuma 12:15:19

Esenboğa'da A380 hazırlığı

Esenboğa Havalimanı'na, dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'in inebileceği pist yapılması planlanıyor...
  • Birincisi bu yazıyı yazanların Esenboğa 03R/21L pistinden haberleri yok pistin genişliği Tam 60 metre (jeppesen a bakınız)... Yeni terminalin güneydoğusuna yapılacak piste nasıl uçak inecek yaklaşma istikametleri mania dolu... ikincisi AIRBUS bastırdı Fransa bastırdı ve A-380 için minimum pist genişliğini 45m olarak tescil ettirdiler böylece sadece Türkiyede değil dünyadaki pistlerin %75 ini kullanabileceklerdir.. Evet esenboğadaki pistlere independent parallel approach yapılmaz ancak dependent bile yapmıyorlar trafik az olmasına rağmen işler yavaş. Bana göre 3. pistten önce Genel havacılık apronu, terminali ve batı paralel taksiyolu daha öncelikli yoksa bussines jetler karşıya termianale geçmek için dakikalarca bekliyorlar..
  • Buraya bi GENEL HAVACILIK TERMİNALİ yapmayanlar ANKARA'yı AB' sokacagız diyenler Gittikleri ülkelerde görmüyorlarmı , ÖNCE Ankaraya bi GENEL HAVACILIK TERMİNALİ yapsınlar sonra bööle fantazi işlere baksınlar buna TAV cılarda dahil.... Duyumlarımıza göre TAV ın patronları para kazandırmaz diyorlarmış ...ehh özel sektör bööle ..ama bu işe ULAŞTIRMA BAKANI ne der acaba ben yöneticiyim diyenlerin bi görüşü yokmu?YAZIKLAR OLSUN ANKARAYI böööle İLKEL BIRAKANLARA sonrada kalkıp A380 terminali yapacagız diyenlere YUH ! önce olması gerekeni yapın yeter..fesuphanallah ..
  • bildigim kadariyla ankaranin pistleri 3750 m degilmi,yoksa benmi yanlis okudum.
  • koskoca terminal neredeyse dünya rekoru denilecek kadar kısa sürede bitirildi. Sizin haberiniz yok herhalde. Pistte en kısa sürede biter. ESB terminalini SAW la karıştırmayalım lütfen
  • yeni ESB kac yilda yapildi akilli insan??
  • sanirim istanbul'u destekleyecek ikinci bir hub'in hazirligi soz konusu. ankara esenboga'nin artan yolcu trafigi ve buna paralel istanbul'un doygunluga ulasan kapasitesi goz onune alininca, bu ve benzeri yatirimlarin kacinilmaz oldugu soylenilebilir. airbus 380 hazirligi yonundeki aciklamalarin kolayciliga kacan ve populist bir soylem oldugunu dusunuorum. thy, dhm ve ilgili diger kurumlarin ankara-esenboga'ya yonelik uzun erimli planlarini dogru okumak gerekiyor.
  • çok güzel bir karar 2154 yılına yetişir inşallah.ama o zamanda böyle büyük pistlere gerek kalmayacak sanrım.(dikey kalkış -iniş)
  • Hocam, sen pistini en buyuk ucaga gore yaparsan 10 sene sonra pistin yine kucuk kalir. Ayrica ucaga gore meydan yapmak cok anlamsiz geldi bana. Bari adini da Ankara Airbus Havalimani olarak degistirsinler pisti yaptiktan sonra. 10 sene sonra ancak 80 m genislikteki pistlere inebilen Boeing 797 imal edilirse ne olacak bizim A380 pisti?
  • 60m değil mi? Oraya inse?
  • Yazıda A380 nin 60 metrelik pistlere inebildiği gözönüne alındığı için yazıyor.BU DURUMDA İSTANBUL 36R PİSTİNE İNEN KALKAN A380 Mİ DEĞİLDİ YOKSA YANLIŞLIKLAMI İNDİ YADA İNMEMESİ GEREKİRKEN (YOLCULU) HATAMI YAPILDI DİYE DÜŞÜNÜYOR İNSAN.

Esenboğa Havalimanı'na, dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'in inebileceği pist yapılması planlanıyor. Pistin yapımı için havalimanının güneydoğusundaki 2,5 milyon metrekarelik alan bu yıl kamulaştırılacak. 

Ulaştırma Bakanlığı, Esenboğa Havalimanına 3. pist inşaatı için kamulaştırma yapılması yönünde beş yıl önce karar almış ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürülüğü ile Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü çalışmalarına başlamıştı. DLH'nın kamulaştırma projelerini tamamlamasına rağmen, Hazineden ödenek çıkmaması üzerine kamulaştırma çalışmalarını ötelemişti.

Ulaştırma Bakanlığı, havacılık sektöründeki gelişmeleri ve teknolojileri de göz önüne alarak, Esenboğa Havalimanına yapılması öngörülen pistin niteliklerini tekrar değerlendirdi. Türkiye'deki pistlerin genişliğinin 45 metre olması ancak dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380'in 60 metre genişliğindeki pistlere inebildiğini göz önüne alan Ulaştırma Bakanlığı, Esenboğa Havalimanına yapılması öngörülen 3. pistin Airbus A380'lerin inebileceği boyutta olmasına karar verdi.

DHMİ'nin Esenboğa Havalimanına inşa edilecek 3. pist için kamulaştırma yapılmasına yönelik ödenek alması üzerine DLH Genel Müdürlüğü kamulaştırma çalışmalarına başladı. Esenboğa Havalimanına yapılacak 3. pist için mevcut terminalinin güneydoğusundaki yaklaşık 2,5 milyon metrekarelik alan kamulaştırılacak. Kamulaştırılacak arsalar için bilirkişiler tarafından fiyat tespitinin yapılmasının ardından arsa sahipleri ile anlaşacak olan DLH Genel Müdürlüğü, bu yıl sonuna kadar kamulaştırma çalışmalarını bitirmeyi amaçlıyor. Kamulaştırmanın tamamlanmasının ardından, Esenboğa Havalimanına 3. pist yapımı için ihale süreci başlatılacak.

Esenboğa Havalimanındaki mevcut iki pistten birinin acil iniş pisti olduğunu hatırlatan yetkililer, birbirine yakın olan iki piste aynı anda uçak iniş ya da kalkışı yapılamadığını, yapılması planlanan 3. pistin, mevcut pistle eş zamanlı kullanılabileceğini vurguladı.

ANTALYA HAVALİMANINDA KAMULAŞTIRMA

DLH Genel Müdürlüğü, Antalya Havalimanındaki iki pistin arasında kalan 1,5 milyon metrekarelik alanın da kamulaştırmasını bu yıl tamamlamayı planlıyor. Havalimanındaki iki pistin arasında bulunan ve seracılık yapılan alanın kamulaştırılması için çalışmalar 2008 yılında tamamlanmış ancak finansman sağlanamadığı için kamulaştırma çalışmaları ertelenmişti.

Esenboğa ile Antalya Havalimanlarında DLH Genel Müdürülüğü tarafından yapılacak kamulaştırmaların bedellerini DHMİ Genel Müdürlüğü karşılayacak.

Zaman

Esenboğa'da A380 hazırlığı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
Birincisi bu yazıyı yazanların Esenboğa 03R/21L pistinden haberleri yok pistin genişliği Tam 60 metre (jeppesen a bakınız)... Yeni terminalin güneydoğusuna yapılacak piste nasıl uçak inecek yaklaşma istikametleri mania dolu... ikincisi AIRBUS bastırdı Fransa bastırdı ve A-380 için minimum pist genişliğini 45m olarak tescil ettirdiler böylece sadece Türkiyede değil dünyadaki pistlerin %75 ini kullanabileceklerdir.. Evet esenboğadaki pistlere independent parallel approach yapılmaz ancak dependent bile yapmıyorlar trafik az olmasına rağmen işler yavaş. Bana göre 3. pistten önce Genel havacılık apronu, terminali ve batı paralel taksiyolu daha öncelikli yoksa bussines jetler karşıya termianale geçmek için dakikalarca bekliyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buraya bi GENEL HAVACILIK TERMİNALİ yapmayanlar ANKARA'yı AB' sokacagız diyenler Gittikleri ülkelerde görmüyorlarmı , ÖNCE Ankaraya bi GENEL HAVACILIK TERMİNALİ yapsınlar sonra bööle fantazi işlere baksınlar buna TAV cılarda dahil.... Duyumlarımıza göre TAV ın patronları para kazandırmaz diyorlarmış ...ehh özel sektör bööle ..ama bu işe ULAŞTIRMA BAKANI ne der acaba ben yöneticiyim diyenlerin bi görüşü yokmu?YAZIKLAR OLSUN ANKARAYI böööle İLKEL BIRAKANLARA sonrada kalkıp A380 terminali yapacagız diyenlere YUH ! önce olması gerekeni yapın yeter..fesuphanallah ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bildigim kadariyla ankaranin pistleri 3750 m degilmi,yoksa benmi yanlis okudum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
koskoca terminal neredeyse dünya rekoru denilecek kadar kısa sürede bitirildi. Sizin haberiniz yok herhalde. Pistte en kısa sürede biter. ESB terminalini SAW la karıştırmayalım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni ESB kac yilda yapildi akilli insan??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanirim istanbul'u destekleyecek ikinci bir hub'in hazirligi soz konusu. ankara esenboga'nin artan yolcu trafigi ve buna paralel istanbul'un doygunluga ulasan kapasitesi goz onune alininca, bu ve benzeri yatirimlarin kacinilmaz oldugu soylenilebilir. airbus 380 hazirligi yonundeki aciklamalarin kolayciliga kacan ve populist bir soylem oldugunu dusunuorum. thy, dhm ve ilgili diger kurumlarin ankara-esenboga'ya yonelik uzun erimli planlarini dogru okumak gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok güzel bir karar 2154 yılına yetişir inşallah.ama o zamanda böyle büyük pistlere gerek kalmayacak sanrım.(dikey kalkış -iniş)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hocam, sen pistini en buyuk ucaga gore yaparsan 10 sene sonra pistin yine kucuk kalir. Ayrica ucaga gore meydan yapmak cok anlamsiz geldi bana. Bari adini da Ankara Airbus Havalimani olarak degistirsinler pisti yaptiktan sonra. 10 sene sonra ancak 80 m genislikteki pistlere inebilen Boeing 797 imal edilirse ne olacak bizim A380 pisti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
60m değil mi? Oraya inse?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazıda A380 nin 60 metrelik pistlere inebildiği gözönüne alındığı için yazıyor.BU DURUMDA İSTANBUL 36R PİSTİNE İNEN KALKAN A380 Mİ DEĞİLDİ YOKSA YANLIŞLIKLAMI İNDİ YADA İNMEMESİ GEREKİRKEN (YOLCULU) HATAMI YAPILDI DİYE DÜŞÜNÜYOR İNSAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000