23 Temmuz 2009, Perşembe 11:05:52

Esenboğa Havaliman'ı MAN'a emanet

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda hizmete giren yeni MAN itfaiye araçlarının doğru kullanım eğitimleri, MAN Türkiye fabrikasının ev sahipliğinde ve MAN – Castrol işbirliği ile gerçekleştirildi.
  • SAYIN EZBERCILER BEN O EGITIMI ALAN KISILERDEN BIRI OLARAK YAZIKLAR OLSUN DIYORUM O EGITIM ARAC KULLANIMI DEGIL BAKIM EGITIMI IDI SADECE HABER BASLIGINA DA TEPKIMIZ VAR ESENBOGA MAN A EMANET DEGIL HAVALİMANLARI KURTARMA VE YANGINLA MUCADELE PERSONELINE EMANET OZLUK HAKLARI ILE BU KADAR HABER YAPSAYDINIZ DUZELIRDI BELKI SIMDI AMA ARFF MEMURLARI SON DERECE SAYGILI VE ISLERININ EHLI INSANLARDAN OLUSUYOR KIMSE BU INSANLARI KUCUMSEYIP ASAGILAYAMAZ CANLARI PAHASINA INSANLARI KURTARMAK ICIN CANLA BASLA CALISALIM ODULU BU OLSUN YAZIK COK YAZIK BEYLER YAPICI OLALIM DERKEN MORAL BOZUCU YIKICI OLMAYIN MESLEGI TANIMAYANLAR AGZINI BILE ACMASIN HELE
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • BU ARAÇLARIN EĞTİMİNİ ALDIKTAN SONRA KULLANIYORUZ .ATEŞ 1.İ KULLANAMAZLAR DİYE YAZAN ARKADAŞA SORUYORUM.ACABA ATEŞ.1.İN NE OLDUĞUNU BİLİYORMU.?
  • Teşklat personelini küçük gören arkadaş.ARFF personeli her türlü aracı gereci malzmeyi nasıl ve nerede kullanacağın çok iyi vefakar ve cefakar insanlardır.Yorumundan da anlaşılıyorki kendini ARFF Teşkilatının modernize olmasına olmasını hazmedemiyorsun .
  • ARFF DE BUNU KULLANABILECEK KAPASİTEDE ADAM VAR MI YAW? ADAMLAR DAHA ATEŞ1'İ DOĞRU DÜZGÜN KULLANAMIYORLAR DEĞİLKİ BUNU KULLANACAKLAR GULDURMEYIN INSANLARI TEKNOLOJİ SÜPER AMA KALİTELİ ELEMAN YOKSA BU MAN FAZLA DAYANMAZ.:))
  • ayrıca o "seramoni" değil "seremoni" dir
  • Ayrıca o seramoninin adı "sudan takı" değil, "su tagı". Yani "su köprüsü"... :)
  • umarım sudan takı yapma ve temizlik görevi hariç hiç kullanılmalarına gerek kalmaz.Ama lütfen bu işi yapabilecek kişilere teslim edilsin..Milli servet bu...Herkese Saygılar

MAN tarafından üretilen ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nda hizmete giren yeni itfaiye araçlarının kullanımı için çalışanlara eğitim verildi. MAN ve Castrol tarafından ortak yürütülen eğitimde, ilgili personele, dünyanın en modern itfaiye araçlarının daha doğru nasıl kullanacaklarının eğitimi verildi.

Türkiye’de sadece DHMI’de bulunan ve en önemli havalimanlarının yangına karşı güvenliğini sağlayan itfaiye araçlarının etkin kullanımını göstermeyi hedefleyen eğitimler MAN Türkiye Fabrikası’nda gerçekleşti. DHMİ çalışanlarına ilk gün aracın tekniği tanıtıldı. Araçta kullanılan yağın, aracın ömrünün uzamasındaki ve ekonomikliğini artırmadaki katkıları anlatıldı. İkinci gün ise teorik bilgileri hayata geçiren pratik eğitimler gerçekleştirildi. MAN Türkiye fabrikasında MAN – Castrol işbirliği ile düzenlenen eğitim 2 gün sürdü.

Benzerlerine göre teknoloji harikası olarak nitelendirilen bu özel araçlar, gerektiğinde en büyük uçaklara dahi hizmet verebiliyor. MAN’ın mühendislik başarısıyla üretilen bu özel araçlar, 1000 BG’de ve dolu oldukları zaman ağırlıkları 43 tona ulaşıyor. Araçlar tam doluyken 0 – 100 km hızlanmasını 25 saniyede tamamlayabiliyor.  Ancak bu hıza ulaşabilmesi için doğru bakım ve uygulamanın yapılması gerekiyor.

Gerektiğinde uçağı delebiliyor

8x8 askeri araç şasisi üzerine inşa edilen üstyapı ise ayrı bir teknoloji harikası.  Araç özel bir joystik tarafından kontrol edilen su püskürtme mekanizmasıyla 80 m'ye su püskürtebiliyor. Bu da 15 katlı bir binanın en üst katına püskürtülen su ile eş değer.  Pompanın hızı dakikada tam 1800 devir. Yani pompa gerektiğinde bir uçağın metalini delip içini soğutabiliyor ve yangını söndürebiliyor.

Esenboğa Havaliman'ı MAN'a emanet

Esenboğa Havaliman'ı MAN'a emanet

Esenboğa Havaliman'ı MAN'a emanet

Esenboğa Havaliman'ı MAN'a emanet

Esenboğa Havaliman'ı MAN'a emanet

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
SAYIN EZBERCILER BEN O EGITIMI ALAN KISILERDEN BIRI OLARAK YAZIKLAR OLSUN DIYORUM O EGITIM ARAC KULLANIMI DEGIL BAKIM EGITIMI IDI SADECE HABER BASLIGINA DA TEPKIMIZ VAR ESENBOGA MAN A EMANET DEGIL HAVALİMANLARI KURTARMA VE YANGINLA MUCADELE PERSONELINE EMANET OZLUK HAKLARI ILE BU KADAR HABER YAPSAYDINIZ DUZELIRDI BELKI SIMDI AMA ARFF MEMURLARI SON DERECE SAYGILI VE ISLERININ EHLI INSANLARDAN OLUSUYOR KIMSE BU INSANLARI KUCUMSEYIP ASAGILAYAMAZ CANLARI PAHASINA INSANLARI KURTARMAK ICIN CANLA BASLA CALISALIM ODULU BU OLSUN YAZIK COK YAZIK BEYLER YAPICI OLALIM DERKEN MORAL BOZUCU YIKICI OLMAYIN MESLEGI TANIMAYANLAR AGZINI BILE ACMASIN HELE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU ARAÇLARIN EĞTİMİNİ ALDIKTAN SONRA KULLANIYORUZ .ATEŞ 1.İ KULLANAMAZLAR DİYE YAZAN ARKADAŞA SORUYORUM.ACABA ATEŞ.1.İN NE OLDUĞUNU BİLİYORMU.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teşklat personelini küçük gören arkadaş.ARFF personeli her türlü aracı gereci malzmeyi nasıl ve nerede kullanacağın çok iyi vefakar ve cefakar insanlardır.Yorumundan da anlaşılıyorki kendini ARFF Teşkilatının modernize olmasına olmasını hazmedemiyorsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARFF DE BUNU KULLANABILECEK KAPASİTEDE ADAM VAR MI YAW? ADAMLAR DAHA ATEŞ1'İ DOĞRU DÜZGÜN KULLANAMIYORLAR DEĞİLKİ BUNU KULLANACAKLAR GULDURMEYIN INSANLARI TEKNOLOJİ SÜPER AMA KALİTELİ ELEMAN YOKSA BU MAN FAZLA DAYANMAZ.:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ayrıca o "seramoni" değil "seremoni" dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayrıca o seramoninin adı "sudan takı" değil, "su tagı". Yani "su köprüsü"... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
umarım sudan takı yapma ve temizlik görevi hariç hiç kullanılmalarına gerek kalmaz.Ama lütfen bu işi yapabilecek kişilere teslim edilsin..Milli servet bu...Herkese Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000