28 Haziran 2009, Pazar 14:29:04

Erzincan Havaalanı'nın temeli atıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yap-İşlet-Devret modeli sayesinde hem havaalanı yaptırdıklarını hem istihdam yarattıklarını hem de devlete para kazandırdıklarını belirterek, “İş bilenin kılıç kuşananın. İş, işte böyle yapılır. Biz de böyle yaptık” dedi.
  • Lutfen onar sizden iyi bilir ler hemde erzincan en cok gocu olan ildir. Nufusu orgi den az olsa bile goc den dolayi Istanbuldan Izmirden daha fazla yolcu vardir. Ama bukadar buyuk havalimani yapilacak ise adana kadar. Ozamanda ucak seferleri artmasi gerektir cunku erzincana haftada 11 ucak inecekse ozaman bu havalimanini hic yapmayin daha iyi ama tabi ki gunde en az 5 ucak inerse ozaman bu havaalani yapilsin derim. Eger oyle olmasa bunar bosuna.
  • Lutfen onar sizden iyi bilir ler hemde erzincan en cok gucu olan ildir. Nufusu orgi den az olsa bile guc den dolayi Istanbuldan Izmirden daha fazla yolcu vardir. Ama bukadar buyuk havalimani yapilacak ise adana kadar. Ozamanda ucak seferleri artmasi gerektir cunku erzincana haftada 11 ucak inecekse ozaman bu havalimanini hic yapmayin daha iyi ama tabi ki gunde en az 5 ucak inerse ozaman bu havaalani yapilsin derim. Eger oyle olmasa bunar bosuna.
  • İş sayın bakanın memleketi olan Erzincan'a gelince; "iş bilenin kılıç kışananın" oluyor. Ama iş diğer havaalanlarının yapımına gelince "-ecek -acak"lı cümleler kuruluyor.. Gökçeada Havaalanı, Or-Gi Piraziz Havaalanı, Yüksekova, Şırnak halaa beklemede.. Aksiyon bekliyoruz sayın bakanım.. Kolay gelsin
  • Sn. Bakan güzel söylemiş, söylemişte: Erzincan ın nüfusu 213.000 buna karşılık Giresun un 416.000- ve Ordu'nun 740.000 Toplam yaklaşık 1.200.000- eder... Ne denirki???
  • Or-Gi hava alani projesi ne zaman hayata gececek, cok merak ediyorum. Umarim bunu görmeye ömrümüz yeter ...
  • Darısı Hatay havaalanının başına..aynı tarihde ihaleleri yapılmıştı
  • Sayın Bakan Elazığ Havaalanı terminal binasına ne zaman sıra gelecek? Sayın Başbakanın terminal binası ve havalimanı yapılması ile ilgili verdiği sözler rafa mı kaldırıldı yoksa? Hani Elazığ Havaalanı havalimanına dönüştürülecekti ve de yeni terminal binası yapılacaktı? Herhalde seçim bittiği için başka bahara kaldı bu sözler. Sİvas, Erzincan, Erzurum, Kars gibi birbirine çok yakın illerimizin hepsine iç ve dış terminal binaları yapmak ne derece doğru ve akıllıca bir yaklaşım? Elazığ gibi coğrafik öneme sahip ve sivil havaalanı olan bir ilimize yeni terminal binası yapılmıyor. Bu çelişkiyi anlamak imkansız. Ama ben milletvekillerimizin becerisizliğine bağlıyorum bunları. Gelecek seçimlerde milletvekillerine gereken ders verilecektir.
  • bunlar güzel şeyler. doğudada 4 meydana başlıyorsunuz. sıra ne zaman ORGİ ye gelecek .bizde istiyoruz....

Erzincan Havaalanının yeni iç ve dış hatlar terminal binası inşaatı temel atma töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Genel Müdürü Ahmet Aslan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Erzincan'ın geleceğini, kalkınmasını ve dünyaya kanatlarını açmasını sağlayacak yeni terminal binalarının temellerinin atılacağını ifade etti.

Türkiye'de sivil havacılığın 2003 yılında gelişmeye başladığını belirten Yıldırım, 2003'te 8,5 milyon yolcusu bulunan sektörün bugün 35 milyona ulaştığını kaydetti. Türkiye'de iç ve dış hatlarda yolcu sayısının 34 milyondan 79 milyona çıktığını vurgulayan Yıldırım, büyümenin daha da artacağını söyledi.

Türkiye'nin sivil havacılık sektöründe dünyada görülen büyümenin 4 katına eriştiğini anlatan Yıldırım, “Bu büyüme devam edecek, sizlerin verdiği destek olunca ülkede huzur, güven ve istikrar oluyor, istikrar da yatırımı, üretimi getiriyor. Biz, ülkemizin 50 yıllık dağ gibi sorunlarını, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geliyoruz. Ülkede her alanda değişim ve gelişim yaşanıyor” diye konuştu.

Hizmetlerin sadece Erzincan'a değil, Türkiye'nin bütün illerine ulaştırıldığına işaret eden Yıldırım, ülkenin dört bir yanındaki 3 bin 500 şantiyede 400 bin vatandaşın Türkiye'nin alt yapısını güçlendirdiğini belirtti.

Yıldırım, sivil havacılıkta 5 yıl içinde “Türk modeli” oluşturduklarını, Yap-İşlet-Devret modeli ile özel sektöre yaptırdıkları havaalanları sayesinde hem istihdam oluşturduklarını hem de devletin kasasına para kazandırdıklarını kaydetti.

Yap-İşlet-Devret ile Türkiye'nin en çok yolcusu bulunan havaalanlarının devletin kasasından para çıkmadan yapıldığını belirten Yıldırım, bu sayede Türk havaalanlarının kapasitesinin 3 yılda 49 milyon yolcudan 105 milyona çıkartıldığını vurguladı. Yıldırım, Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen 3 hava alanının 15 yılda devlete 10 milyar dolar kira getirisi sağlayacağını söyledi. Yıldırım, “Hem havaalanı yaptırıyoruz hem istihdam yaratıyoruz hem de devlete para kazandırıyoruz. İş bilenin kılıç kuşananın. İş, işte böyle yapılır. Biz de böyle yaptık” dedi.

Yıldırım, Erzincan havaalanının yeni iç ve dış terminal bina tasarımlarını gördüğünü belirterek, binaların “çikolata kutusu'na benzetti. Yıldırım, amaçlarının dünyada trend haline gelen alış-veriş merkezi şeklindeki hava sahalarını Türkiye'de yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti. Yıldırım, bu hava alanlarından Kars, Batman, Elazığ ve Afyonkarahisar ve Adana'da yapılacağını bildirdi.

Yıldırım, Türkiye'de faaliyet gösteren sivil havacılık şirketlerinin, özellikle de Türk Hava Yollarının son yıllarda büyük başarılara imza attığını ifade ederek, “THY'de çalışanlar aynı, sadece üst düzeyde birkaç yönetici değişti. Bu başarı, azimle, çalışmayla oldu. Bizde bir söz vardır; At sahibine göre kişner” diye konuştu.

Binali Yıldırım, yapılacak yeni terminal binası sayesinde Erzincan havaalanının 2 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını ve şehrin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Yıldırım, havaalanının Ergan Dağı Projesi'ni artıracağı turizm sektörüne de önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

“BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYALIM”

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin “kayıp yılları”nı telafi etmek için hükümet olarak çok çalışmaları gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Boş işlerle uğraşmamamız lazım. Türkiye'de boş insanlarla uğraşanların sonunun nereye gittiği belli. Onun için boş işlerle uğraşmayalım. Kafamızı önümüze eğelim, kendi işimizi yapalım. Boyumuzdan büyük işlere karışmayalım. Herkesin yapacağı iş var. İşimizi doğdu dürüst yaparsak, başkalarının işine burnumuzu sokmazsak, ülkemizi kararlılıkla, büyük Atatürk'ün çağdaş uygarlık seviyesine kısa sürede ulaştırmış oluruz.”

DİĞER KONUŞMACILAR

DHM Genel Müdürü Birdal da Türk havacılığında baş döndürücü bir gelişme yaşandığını, yolcu sayısı ve terminal binalarının kapasitelerinin artırılması, alt yapıların yenilenmesi gibi pek çok hizmetin yerine getirildiğini anlattı.

Erzincan'da 1988 yılında hava alanında görev yaptığını belirten Birdal, geçen zaman içerisinde şehrin sivil havacılıkta önemli gelişmeler yaşadığını söyledi.

Yeni iç ve dış hatlar terminal binasına ilişkin bilgi veren Birdal, binanın geniş ve ferah yolcu salonları ile rahat alışveriş ve dinlenme mekanlarına sahip olacağını, toplam büyüklüğü 31 bin 276 metrekare olan binanın yapımı tamamlandığında yolcu kapasitesinin yıllık 2 milyona ulaşabileceğini bildirdi.

Erzincan Havaalanının yeni iç ve dış terminal binası inşaatını yapacak olan Sera Yapı Endüstri üst yöneticilerinden Sani Şener ise terminal binasını öngörülen süreden önce teslim etme sözü verdi.

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir de “Erzincan'ın bugün yeniden doğduğunu” söyledi. Erzincan'ın dört mevsim turizme elverişli olduğunu belirten Demir, yeni terminal sahasının bu sektöre olduğu gibi diğer pek çok alana da katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve diğer bürokratlar, butonlara basarak Erzincan havaalanı yeni iç ve dış terminal binasının temelini attı.

Erzincan Havaalanı'nın temeli atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Lutfen onar sizden iyi bilir ler hemde erzincan en cok gocu olan ildir. Nufusu orgi den az olsa bile goc den dolayi Istanbuldan Izmirden daha fazla yolcu vardir. Ama bukadar buyuk havalimani yapilacak ise adana kadar. Ozamanda ucak seferleri artmasi gerektir cunku erzincana haftada 11 ucak inecekse ozaman bu havalimanini hic yapmayin daha iyi ama tabi ki gunde en az 5 ucak inerse ozaman bu havaalani yapilsin derim. Eger oyle olmasa bunar bosuna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lutfen onar sizden iyi bilir ler hemde erzincan en cok gucu olan ildir. Nufusu orgi den az olsa bile guc den dolayi Istanbuldan Izmirden daha fazla yolcu vardir. Ama bukadar buyuk havalimani yapilacak ise adana kadar. Ozamanda ucak seferleri artmasi gerektir cunku erzincana haftada 11 ucak inecekse ozaman bu havalimanini hic yapmayin daha iyi ama tabi ki gunde en az 5 ucak inerse ozaman bu havaalani yapilsin derim. Eger oyle olmasa bunar bosuna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İş sayın bakanın memleketi olan Erzincan'a gelince; "iş bilenin kılıç kışananın" oluyor. Ama iş diğer havaalanlarının yapımına gelince "-ecek -acak"lı cümleler kuruluyor.. Gökçeada Havaalanı, Or-Gi Piraziz Havaalanı, Yüksekova, Şırnak halaa beklemede.. Aksiyon bekliyoruz sayın bakanım.. Kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn. Bakan güzel söylemiş, söylemişte: Erzincan ın nüfusu 213.000 buna karşılık Giresun un 416.000- ve Ordu'nun 740.000 Toplam yaklaşık 1.200.000- eder... Ne denirki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Or-Gi hava alani projesi ne zaman hayata gececek, cok merak ediyorum. Umarim bunu görmeye ömrümüz yeter ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Darısı Hatay havaalanının başına..aynı tarihde ihaleleri yapılmıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Bakan Elazığ Havaalanı terminal binasına ne zaman sıra gelecek? Sayın Başbakanın terminal binası ve havalimanı yapılması ile ilgili verdiği sözler rafa mı kaldırıldı yoksa? Hani Elazığ Havaalanı havalimanına dönüştürülecekti ve de yeni terminal binası yapılacaktı? Herhalde seçim bittiği için başka bahara kaldı bu sözler. Sİvas, Erzincan, Erzurum, Kars gibi birbirine çok yakın illerimizin hepsine iç ve dış terminal binaları yapmak ne derece doğru ve akıllıca bir yaklaşım? Elazığ gibi coğrafik öneme sahip ve sivil havaalanı olan bir ilimize yeni terminal binası yapılmıyor. Bu çelişkiyi anlamak imkansız. Ama ben milletvekillerimizin becerisizliğine bağlıyorum bunları. Gelecek seçimlerde milletvekillerine gereken ders verilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bunlar güzel şeyler. doğudada 4 meydana başlıyorsunuz. sıra ne zaman ORGİ ye gelecek .bizde istiyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000