30 Mayıs 2012, Çarşamba 08:03:25

EĞİTİME BAŞLANDI

Çanakkale Havalimanı koordinesinde DHMİ Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen Havalimanları Afet ve Acil Durum Yönetimi Semineri Tüm Havalimanları Sivil Savunma Uzmanlarının katılımıyla Çanakkale’de başladı.

 

Açılışını Çanakkale Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya’nın yaptığı toplantıda Çanakkale Havalimanı Müdürü Yücel Besim Aladağ'da toplantının ev sahibi olarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında “Ülkemizin sahip olduğu jeolojik, topografik ve meteorolojik koşullar nedeniyle büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğal afet olaylarıyla sıkça karşılaştığını belirterek; ülkemiz yüzölçümü ve nüfusunun neredeyse tamamının deprem tehlikesiyle ve aynı zamanda kentsel ve kırsal yerleşim alanlarının da heyelan, su baskını vb. tehlikelerle mücadele içinde olduğunu belirtti. Afet ve Acil durumla ilgili toplumun tüm kesimleri ve kurumlarının “Afete Hazırlık” konusunda kendini her zaman sorgulama gereğine” vurgu yaptı.

Seminerin ilk dersini 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Günhan ERDEM gerçekleştirdi. Prof. Dr. Günhan ERDEM konuşmasında “Risk yönetiminin en önemli ve ilk evresinin zararın azaltılması olduğunu belirterek; hazırlık-müdahale-iyileştirme üçgeninde; afet yönetiminde zarar azaltma evresinin modern afet yönetiminin kalbi olduğunu belirterek, “afete hazırlık” ve “mücadele” konularında geniş bir sunum gerçekleştirdi.

Bir hafta sürecek seminer boyunca Çanakkale İl AFAD Müdürü Erdoğan ÇABUK, Çanakkale Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Dr. Murat ERDEM, 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süha ÖZDEN de Afet ve Acil Durum Yönetimi, İlkyardım ve Deprem konularında bilgilerini kursiyerlerle paylaşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklar.

EĞİTİME BAŞLANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000