22 Mayıs 2008, Perşembe 15:07:09

Dört havaalanına daha ILS geliyor

Uşak, Merzifon, Çanakkale ve Elazığ havaalanlarına ''Aletli İniş sistemleri'' (ILS) kurulacağı, Esenboğa Havalimanı'ndaki sistemin ise yenileneceği bildiridi.
  • ILS sistemi 20. yy 'in sistemi.. Yine birileri zengin ediliyor.. RNP, VNAV enabled RNAV ile bu isler cozulebilir

Uşak, Merzifon, Çanakkale ve Elazığ havaalanlarına ''Aletli İniş sistemleri'' (ILS) kurulacağı, Esenboğa Havalimanı'ndaki sistemin ise yenileneceği bildiridi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün, bu işler için ihale tekliflerini 9 Temmuz’da alacağı belirtildi.

DHMİ Genel Müdürlüğü, geçen yıl, Türkiye'de özellikle uçak kazalarının  ardından eleştiri konusu haline getirilen ILS'nin tamamen ya da kısmen tüm havaalanlarına kurulması kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda bu yıl Diyarbakır ve Konya Havaalanı'na ILS cihazı kurulmuştu.

DHMİ Genel Müdürlüğü geçen hafta, 6 ILS temini ve montajı ile Esenboğa Havalimanı'ndaki 2 ILS demontajı için ihaleye çıktı. Esenboğa Havalimanı 03R ve 21L pistine yenileme dolayısıyla 2, Elazığ Hava Meydanı 25 pistine, Uşak Hava Meydanı 27 pistine, Çanakkale Hava Meydanı 04 pistine, Merzifon Hava Meydanı 05 pistine 1'er adet ILS almayı planlayan DHMİ, şartnamede işin teslim süresini işe başlama tarihinden itibaren azami 620 takvim günü olarak belirledi.

İmalat süresinin en fazla 180 gün olmasını öngören DHMİ, firmaların söz  konusu sistemleri bu süreden daha kısa sürede teslim etmeyi teklif  etmeleri durumunda teklif edilen süreleri dikkate alacak.
DHMİ, alımı için ihaleye çıkılan 6 ILS cihazının 2009 yılının ilk  çeyreğinde söz konusu meydanlara kurulmasını hedefliyor.   

25 meydanda 36 ILS var
DHMİ, Diyarbakır ve Konya havaalanlarının ardından ILS cihazı kurulmasına elverişli olan GAP (Şanlıurfa) ve Hatay havaalanlarına kurulacak sistemlerin alımını yaptı. Bu havaalanlarına ILS sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.Erzurum Havaalanı'ndaki mevcut ILS'nin yenilenmesi ihalesinin de bu yıl  yapılması ve sistemin 2009 yılında kurulması planlanıyor.DHMİ ayrıca, Bursa, Erzincan ve Manisa VOR istasyonlarının yapımını da bu yıl ihale edecek.Adana, Adnan Menderes, Antalya, Atatürk, Dalaman, Esenboğa, Milas-Bodrum, Nevşehir-Kapadokya, Tekirdağ-Çorlu, Trabzon, Gaziantep, Bursa-Yenişehir, Kars, Sabiha Gökçen, Samsun-Çarşamba, Sivas, Denizli-Çardak, Malatya Erhaç, Erzurum, Kayseri Erkilet, Muş, Diyarbakır, Konya, Hatay ve GAP havaalanlarında toplam 36 ILS cihazı bulunuyor.

Dört havaalanına daha ILS geliyor

Yorumlar

21. yuzyil ~ 16 yıl önce
ILS sistemi 20. yy 'in sistemi.. Yine birileri zengin ediliyor.. RNP, VNAV enabled RNAV ile bu isler cozulebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000