16 Ocak 2012, Pazartesi 15:01:43

DİYARBAKIR'DA HEYECAN DORUKTA...

Diyarbakır'ın sivil bir havaalanına kavuşturulması için başlatılan proje, hayata geçiriliyor...
  • SEN HERHALDE D.BAKIR YADA İSTANBULDAN BAKIP KONUŞUYORSUN.ŞIRNAK-DİY. ARASI 250 KM VE OTOBÜSLE 4 SAAT...HEM MERAK ETME ÖZEL HAVAYOOLLARI İLE ŞIRNAK İÇİN ANLAŞMALARDA YAPILDI.HABURDAN GÜNDE ENAZ 30-50 ARASI YABANCI GELİYOR.BUNUN İKİ KATIDA YERLİ SADECE ŞIRNAK ÇEVRESİNDEN ...DİYARBAKIR ACENTALARINA SORUN ..
  • beyfendi yazmış ki şırnakta yapılırsa mardın ve dıyarbakır bıter mardınde hergun thy seferlerı var ama cogu mardınlı dıyarbakıra gelıyor bılet ucuz oldugu ıcın sırnak acılsa ne olacak yıne sadece thy sefer yapacak ve yıne pahallı olacak adam 100 lıra fark odemek yerıne gelıp dıyarbakırdan ucaga bınıyor daha avantajlı oluyor mıllet ıraktan surıyeden dıyarbakıra gelıyor bıletler ucuz oldugu ıcın senın dedıgın seye bak sırnaka ozel havayolu sırketlerı ancak 10 yıl sonra sefer yapar..
  • MARDİN AÇILIRSA ŞUBATTA BU SAYININ YÜZDE 20 Sİ DÜŞER ..ŞIRNAKTA AÇILIRSA YÜZDE 30 DAHA DÜŞER ..GERİYE BU SAYILARIN YÜZDE 50 Sİ KALIR..HELE ŞIRNAK AÇILIRSA MARDİNİDE D.BAKIRIDA BİTİRİR...RAKAMSAL OLARAK....
  • D.BAKIR EVET BÜYÜK Bİ POTANSİYELE SAHİP AMA MARDİN TADİLATI BİTMEK ÜZERE,ŞIRNAK-CİZRE TEMMUZDA HAZIR,YÜKSEKOVA SENE SONUNDA BİTECEK,SİİRT GENİŞLETİLDİ,BATMAN YENİLENDİ...ZATEN D.BAKIR IN TÜM YOLCU POTANSİYELLERİ BURALARDAN GELİYORDU..TEK BAŞINA D.BAKIR YOLCULARI İLE BU ORAN ÇOK ZOR..
  • BOPBOPBOP
Uzun yıllardır girişimciler ile turizmciler başta olmak üzere çeşitli kesimlerin sıklıkla dile getirdiği ancak bir türlü çözülemeyen Diyarbakır'ın havaalanı sorunu, yapılan çalışmalar sayesinde çözülme aşamasına geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Diyarbakır ziyaretinde kent ile ilgili açıkladığı projeler arasında yer alan ''sivil havaalanı projesi'' Ulaştırma Bakanlığı'nca hızlı şekilde hayata geçiriliyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, yeni terminal binası için yapılacak ''apron ve taksiyolu'' işini 9 Şubat 2012'de ihale edecek.
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın bölgenin ticaret, kültür, turizm ve sağlık alanında merkezi olduğunu söyledi.
 
Mevcut havaalanına günde ortalama 30'un üzerinde uçağın inip kalktığını, apron ve terminal binasının yetersizliği nedeniyle uçak sefer sayısının artırılamadığını bildiren Toprak, Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl Diyarbakır ziyaretinde açıkladığı projeler arasında yer alan sivil havaalanın yapımı için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
 
Apron 10 uçak kapasiteli olacak
 
Toprak, geçen yıl Diyarbakır Havaalanını kullanan yolcu sayısının yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi olduğunu, 2012 yılında bu sayının 1 milyon 700 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
 
''Yolcu sayısında her yıl yaklaşık yüzde 30'un üzerinde artış oluyor. Bu çok büyük bir oran. Bu artış karşısında, mevcut apron ve terminal binası, ihtiyacı karşılamıyor. Apron küçük olduğu için sadece iki uçak sığabiliyor, üçüncü bir uçak sığamıyor. Terminal binası da yetersiz kaldığı için burada yoğunluklu uçuşlar yapılamıyordu. Başbakan Erdoğan'ın sivil havaalanı yapımı ile ilgili açıklamasının ardından çalışmalar hemen başlatıldı. Modern, kapasitesi büyük, körüklü iniş ve binişi sağlayacak terminal binasının yapımı için projelendirme yapıldı. Yeni havaalanına aynı aynda 10 uçağın park edilebileceği bir apron yapılacak. Bu apron ile uçağın pistten terminale gidiş güzergahı olan taksiyolu ihaleye çıkarıldı. Bunun ardından yeni terminal binası ihale edilecek. Bunların yapımının bir yıl içerisinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz.''
 
Yurt dışı seferleri yapılacak
 
Vali Mustafa Toprak, yeni havaalanın Diyarbakır'a ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne büyük katkısı olacağına işaret ederek, özellikle bölgeye gelecek turist sayısında artış olacağını söyledi.
 
Son 10 yılda yapılan yatırımlar sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin havaalanına kavuştuğunu, buna rağmen Diyarbakır'ın yolcu kapasitesinde her yıl büyük artış olduğuna dikkati çeken Toprak, şöyle dedi:
 
''Bölgedeki hemen hemen tüm illerde havaalanı yapıldı. Sadece Şırnak'ta yoktu, orada da havaalanı yapımına başlandı. Ancak bölgenin merkezi olması dolayısıyla Diyarbakır yolcu kapasitesi artıyor. Çünkü bölgedeki il ve ilçelerde yaşayan vatandaşların büyük kısmı seyahatlerinde Diyarbakır Havaalanını kullanıyor. Bu nedenle yeni havaalanına günde 50'yi aşkın uçak inip, kalkacak. Uçak sefer sayısının artması, Diyarbakır'dan şu an uçak seferleri yapılmayan illere sefer düzenlenmesini ve yurt dışı seferlerinin yapılmasını sağlayacak. Bu sayede kente gelen yerli ve yabancı turist sayısı artacak. Yeni havaalanı Diyarbakır'a ve bölgeye daha fazla girişimcinin gelmesine vesile olacak. Kısacası büyük çok katkı sunacak.''

(Zaman)
DİYARBAKIR'DA HEYECAN DORUKTA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
SEN HERHALDE D.BAKIR YADA İSTANBULDAN BAKIP KONUŞUYORSUN.ŞIRNAK-DİY. ARASI 250 KM VE OTOBÜSLE 4 SAAT...HEM MERAK ETME ÖZEL HAVAYOOLLARI İLE ŞIRNAK İÇİN ANLAŞMALARDA YAPILDI.HABURDAN GÜNDE ENAZ 30-50 ARASI YABANCI GELİYOR.BUNUN İKİ KATIDA YERLİ SADECE ŞIRNAK ÇEVRESİNDEN ...DİYARBAKIR ACENTALARINA SORUN ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
beyfendi yazmış ki şırnakta yapılırsa mardın ve dıyarbakır bıter mardınde hergun thy seferlerı var ama cogu mardınlı dıyarbakıra gelıyor bılet ucuz oldugu ıcın sırnak acılsa ne olacak yıne sadece thy sefer yapacak ve yıne pahallı olacak adam 100 lıra fark odemek yerıne gelıp dıyarbakırdan ucaga bınıyor daha avantajlı oluyor mıllet ıraktan surıyeden dıyarbakıra gelıyor bıletler ucuz oldugu ıcın senın dedıgın seye bak sırnaka ozel havayolu sırketlerı ancak 10 yıl sonra sefer yapar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MARDİN AÇILIRSA ŞUBATTA BU SAYININ YÜZDE 20 Sİ DÜŞER ..ŞIRNAKTA AÇILIRSA YÜZDE 30 DAHA DÜŞER ..GERİYE BU SAYILARIN YÜZDE 50 Sİ KALIR..HELE ŞIRNAK AÇILIRSA MARDİNİDE D.BAKIRIDA BİTİRİR...RAKAMSAL OLARAK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
D.BAKIR EVET BÜYÜK Bİ POTANSİYELE SAHİP AMA MARDİN TADİLATI BİTMEK ÜZERE,ŞIRNAK-CİZRE TEMMUZDA HAZIR,YÜKSEKOVA SENE SONUNDA BİTECEK,SİİRT GENİŞLETİLDİ,BATMAN YENİLENDİ...ZATEN D.BAKIR IN TÜM YOLCU POTANSİYELLERİ BURALARDAN GELİYORDU..TEK BAŞINA D.BAKIR YOLCULARI İLE BU ORAN ÇOK ZOR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BOPBOPBOP

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000