11 Şubat 2010, Perşembe 09:08:38

DHMİ'nin 'Stratejik Planı' onaylandı

DHMİ Genel Müdürlüğünün 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Planı onaylandı.
  • Ne onaylandı anlamış değilim varsa birisi yardımcı olursa sevinirim. Günde 900 trafik yapan bir havaalanında olan eksikleri görüpte önlem almıyorsanız bırakın da özel sektör yapsın bu işi. Gelişmiş kaç ülkede devlet havaalanı işletiyor? Bir uçak alma hayalim vardı dediler nerde uçacaksın? Nerde uçacağım? Herkes kendi kuralını uyguluyor birisi uçağın kalkış saatine 5 dk kala yolcu alıyor birisi bakım yapılmamış uçağı uçuruyor birisi havalimanunu yüzlerce eksikle açıyor. Eeee hani uluslararası standarları uyum du nerde? Bunların düzeltilmesi için ne kadar büyük bir felaketle karşılaşmamız gerekiyor? Yaz yaz nereye kadar. Eğitim şart gerisi palavra...
  • kağıt üstünde yine iddialı laflar edilmiş. personelin bile bu ilkelerin ayrıntıları hakkında bilgisi yokken olmayan vizyon ve misyon laflarıyla yalnızca balon şişiriliyor. plan proje bol da personelin -özellikle teknik- eğitim eksikleri başta olmak üzere yapılanma da dahil değişecek ne var, bir açıklasınlar.
  • hava trafik kontrolörlerinin hali ortada.mesleğin saygınlığı ayaklar altında.maaşlar yerlerde.havaalanlarında rötarlar dünyada rekorlar kırıyor.hava sahası için 20 yıldır hiç bir çalışma yapılmamış.tüm yaz izmir bodrum ILS radar vs gayrı faal.istanbul 36 ILS out of order.ve bu arkadaşlar hala misyon vizyon hikayeleri anlatmış.tam bir memur zihniyeti.bol laf sıfır iş sıfır verimlilik
  • stratejiler beş yıllık olmaz enaz 40-50 yıllık olur aradaki duzenlemeler taktıktır.yani plan baştan yanlış
  • Bir ülke düşününki jaa üyesi ama halen hava sahası tanımlanmamış, bu olmadığı için kontrollü vfr uçulamaz,meydanları notamdan 15 niasandan sonra eğitim uçuşları yaptırmaz ,her hizmetten kırk harami hesabı hizmet bedeli tahsil eder genel havacılığı olmayan bu yüzdende pilot yetiştiremeyip yabancı pilot cenneti olan amma stratejik planlar yapan ...neresi acaba bu ülke? plana selam mesaiye devam saygılar
  • Stratejik plan onaylandı. Güzel Onaylandı da bu planın ayrıntılarına nereden ulaşacağız. Neler var bu planın içerisinde.
  • bu planın içeriği nedir
  • DHMİ'nin Stratejik Amaçlar, Hedefler ve Performans Göstergeleri 1. Hava seyrüsefer emniyetini en üst seviyede sağlamak. 2. Havaalanı işletmeciliği hizmetlerini uluslararası standartlarda sağlamak. 3. Bölgesel hava ulaşım merkezi olmak. 4. Bölgesel hava eğitim üssü olmak. 5. İnsan kaynaklarının optimum yönetimi ile hizmette kalite ve etkinliği artırmak.

DHMİ Genel Müdürlüğünün 2010-2014 yıllarını kapsayan 5 yıllık Stratejik Planı; Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca içerik ve şekil yönünden uygun görülerek onaylanmış ve yürürlüğe girdi.

DHMİ tarafından konuya ilişkin şu açıklama yayınlandı:

DHMİ Genel Müdürlüğünün 2010-2014 yıllarını kapsayan 5 yıllık Stratejik Planı; Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca içerik ve şekil yönünden uygun görülerek onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir.Yapılan çalışma ile; DHMİ’nin misyon ve vizyonu yenilendi..

Yeni Misyon ve Vizyonumuzda;

Kuruluşumuzun Geleceğe Bakışı

a. Misyon
Havacılık sektöründe uluslararası standartlarda, kaliteli, güvenli, konforlu, insana ve çevreye duyarlı ileri teknoloji ürünü alt yapı ve sistemlere ve yetişmiş insan gücüne dayalı hava seyrüsefer ve havaalanı işletme hizmetleri sunmaktır.

b. Vizyon
Hava trafik yönetimi ve havaalanı işletmeciliği alanında, küresel boyutta rekabet gücüne haiz dünyanın öncü Kuruluşlarından biri olmaktır.

Temel İlke ve Değerler

•Kalite,
•Mesleki uzmanlık,
•İleri teknoloji ve bilişim teknolojileri kullanımı,
•Şeffaflık,
•Güvenirlilik,
•Konfor,
•Emniyet,
•Çevreye ve insana duyarlılık,
•Gelişime açıklık.

DHMİ'nin 'Stratejik Planı' onaylandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne onaylandı anlamış değilim varsa birisi yardımcı olursa sevinirim. Günde 900 trafik yapan bir havaalanında olan eksikleri görüpte önlem almıyorsanız bırakın da özel sektör yapsın bu işi. Gelişmiş kaç ülkede devlet havaalanı işletiyor? Bir uçak alma hayalim vardı dediler nerde uçacaksın? Nerde uçacağım? Herkes kendi kuralını uyguluyor birisi uçağın kalkış saatine 5 dk kala yolcu alıyor birisi bakım yapılmamış uçağı uçuruyor birisi havalimanunu yüzlerce eksikle açıyor. Eeee hani uluslararası standarları uyum du nerde? Bunların düzeltilmesi için ne kadar büyük bir felaketle karşılaşmamız gerekiyor? Yaz yaz nereye kadar. Eğitim şart gerisi palavra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kağıt üstünde yine iddialı laflar edilmiş. personelin bile bu ilkelerin ayrıntıları hakkında bilgisi yokken olmayan vizyon ve misyon laflarıyla yalnızca balon şişiriliyor. plan proje bol da personelin -özellikle teknik- eğitim eksikleri başta olmak üzere yapılanma da dahil değişecek ne var, bir açıklasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hava trafik kontrolörlerinin hali ortada.mesleğin saygınlığı ayaklar altında.maaşlar yerlerde.havaalanlarında rötarlar dünyada rekorlar kırıyor.hava sahası için 20 yıldır hiç bir çalışma yapılmamış.tüm yaz izmir bodrum ILS radar vs gayrı faal.istanbul 36 ILS out of order.ve bu arkadaşlar hala misyon vizyon hikayeleri anlatmış.tam bir memur zihniyeti.bol laf sıfır iş sıfır verimlilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
stratejiler beş yıllık olmaz enaz 40-50 yıllık olur aradaki duzenlemeler taktıktır.yani plan baştan yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir ülke düşününki jaa üyesi ama halen hava sahası tanımlanmamış, bu olmadığı için kontrollü vfr uçulamaz,meydanları notamdan 15 niasandan sonra eğitim uçuşları yaptırmaz ,her hizmetten kırk harami hesabı hizmet bedeli tahsil eder genel havacılığı olmayan bu yüzdende pilot yetiştiremeyip yabancı pilot cenneti olan amma stratejik planlar yapan ...neresi acaba bu ülke? plana selam mesaiye devam saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Stratejik plan onaylandı. Güzel Onaylandı da bu planın ayrıntılarına nereden ulaşacağız. Neler var bu planın içerisinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu planın içeriği nedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ'nin Stratejik Amaçlar, Hedefler ve Performans Göstergeleri 1. Hava seyrüsefer emniyetini en üst seviyede sağlamak. 2. Havaalanı işletmeciliği hizmetlerini uluslararası standartlarda sağlamak. 3. Bölgesel hava ulaşım merkezi olmak. 4. Bölgesel hava eğitim üssü olmak. 5. İnsan kaynaklarının optimum yönetimi ile hizmette kalite ve etkinliği artırmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000