31 Mayıs 2012, Perşembe 08:44:43

DHMİ'NİN HESAPLARI İBRA EDİLDİ

DHMİ Genel Müdürü Birdal: "2012 yılında 32 proje için toplam 433 milyon 700 bin lira yatırım ödeneği tahsis edildi" dedi...
  • biliyorum çünkü bu bölümü okuyoruum sadece eskişehir üniversitesinde var ve özel yetenek sınavı ile alıyor bundan haberin var mıydı senin? hani böle bi bölüm olduğundan 5 yıl okuyacağım ve senden bir farkım olmalı değilmi ? en azından kpssye girmemeliyim değil mi? kpds den 92 aldım yetermi senin için?
  • sizin okuldan mezun olan herkez kendisini havacı olarak görüyorsa... diyecek birşey yok.toefl diye bir sınav var.gir bakalım ne yapabiliyorsun.mesleğe gelmek içiçin gir sınava bakalım ne yapabiliyorsun.öyle olsaydı sokaktaki memet amcayıda alıp oturturduk board başına.sen bir hv.trf.kont.kaç senede yetişiğini biliyormusun.....
  • yok şukadar yok bukadar kar etmiş sayın genel müdür BİRDAL personelinin ne durumda olduğunu biliyormu havacılık tazminatının kaç aydır çözülmediğini 2011 yılının kıyafetleri personele verilmedi bunları hiç dile getirmiyor birilerine yalakalık yapacam diye personelin hakkını yeme.kul hakkıyla allahın karşısına çıkma.
  • Okuduğunuz okul havacılık için bir umuttur. Bu Umutla diğer şirketler istihdama başladılar ancak sizlerde yeterli verim alınmadı. Kötü örnekleriniz havacılık camiasını ürküttü. Biliyorum edası ile geldiler hiç birşey öğrenemeden gittiler. Bu nedenle sizlere bu konuda sabır tavsiyesi yapmaktan başka bir umut görünmüyor.
  • DHMİ duy artık sesimizi lütfen DHMİkadrolarına artık sadece sivil hava ulaştırma mezunları atansın. yıllarca eğitim alıyoruz 4+1(hazırlık) daha sonra saçma sapan şirketlerde işe başlıyoruz lütfen artık DHMİ sesimizi duysun.

TBMM KİT Komisyonu'nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı hesapları ibra edildi.

Komisyona bilgi veren DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, kurumun, Türkiye genelinde sivil hava trafiğine açık toplam 47 havalimanının 43'ünü fiilen işlettiğini söyledi. Birdal, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılında 756 milyon 892 bin 706 lira, 2011 yılında ise 811 milyon 75 bin 365 lira kar elde ettiğini kaydetti. Geçen yıl 32 proje için 412 milyon 600 bin lira ödenek tahsis edilen kurumun, 408 milyon 517 bin 846 lira harcama yaptığını anlatan Birdal, bu yıl ise 32 proje için toplam 433 milyon 700 bin lira yatırım ödeneği tahsis edildiğini ifade etti.

Dünyada yaşanan ekonomik krizin en fazla havacılık sektörünü etkilediğini vurgulayan Birdal, "Dünyada uçak ve yolcu trafikleri negatife dönerken, ülkemizdeki artış trendi devam etmiş ve 2010 yılında toplam 103,5 milyon yolcu havalimanlarımızdan hizmet alırken, 2011 yılı sonunda bu sayı yüzde 14,3 artarak 118,2 milyon yolcuya ulaştı" diye konuştu. 2003-2012 yılları arasında havacılık sektörünün rekabete açıldığını ve uygulanan serbestleşme politikaları neticesinde sektörün pazar payları ve oyuncularının radikal bir değişikliğe uğradığına dikkati çeken Birdal, şöyle konuştu: "Havacılık sektöründe serbestleşmeye dönük politikaların uygulanması sonrasında yalnızca trafikler ve yatırımlar değil, rekabet düzeyi ve etkinliği de artmış, Türkiye havacılık sektöründe know-how sahibi olmuştur. Rekabet etkinliğinin artmasıyla yolculuk maliyetlerinin azalması ve toplumsal refahın artması söz konusudur." Kamu Özel Sektör İşbirliğiyle yapıma devam eden işlere de değinen Birdal, "Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminal Binası 16 Mayıs'ta yolcu kabulüne başlanmış olup 3 Haziran'da resmi açılışı yapılacak. Zafer Bölgesel Havalimanı Projesi'nin 30 Ağustos 2013 tarihinde tamamlanması planlanmakta ise de 29 Ekim 2012'de havalimanının hizmete verilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yine iç hatlar terminalinin temelinin atılması planlanmaktadır. Çukurova Havalimanı'nın 25 Ocak'ta sözleşmesi imzalanmış olup firmanın kredi teminine yönelik çalışmaları devam etmektedir. Aydın Çıldır Havalimanı'nın ihalesi tamamlandı, yakında bunun sözleşmesi imzalanacak" diye konuştu.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da İstanbul'da faaliyette bulunan iki havalimanının özelleştirildiğini anımsatarak, kente yapılacak 3. havalimanının yapımı için yeni bir ihale yapılması halinde devletin, ihale şartnamesini bozacağını söyledi. Mevcut firmaların Tahkim'e gitme haklarının bulunduğunu dile getiren Erdoğdu, böyle bir ortamda 3. havalimanı ihalesinin nasıl yapılacağını sordu.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı çalışmalarının devam ettiğini belirten Birdal, "Bununla ilgili fazla detay vermem mümkün değil. Bu konuyu biliyoruz, üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bununla ilgili çalışma yapılacak. Belli bir aşamaya geldikten sonra bilgi arz edeceğim" cevabını verdi. Görüşmelerden sonra yapılan oylamada, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı bilanço hesapları ibra edildi.

DHMİ'NİN HESAPLARI İBRA EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
biliyorum çünkü bu bölümü okuyoruum sadece eskişehir üniversitesinde var ve özel yetenek sınavı ile alıyor bundan haberin var mıydı senin? hani böle bi bölüm olduğundan 5 yıl okuyacağım ve senden bir farkım olmalı değilmi ? en azından kpssye girmemeliyim değil mi? kpds den 92 aldım yetermi senin için?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 12 yıl önce
sizin okuldan mezun olan herkez kendisini havacı olarak görüyorsa... diyecek birşey yok.toefl diye bir sınav var.gir bakalım ne yapabiliyorsun.mesleğe gelmek içiçin gir sınava bakalım ne yapabiliyorsun.öyle olsaydı sokaktaki memet amcayıda alıp oturturduk board başına.sen bir hv.trf.kont.kaç senede yetişiğini biliyormusun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramazan ~ 12 yıl önce
yok şukadar yok bukadar kar etmiş sayın genel müdür BİRDAL personelinin ne durumda olduğunu biliyormu havacılık tazminatının kaç aydır çözülmediğini 2011 yılının kıyafetleri personele verilmedi bunları hiç dile getirmiyor birilerine yalakalık yapacam diye personelin hakkını yeme.kul hakkıyla allahın karşısına çıkma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHYO ~ 12 yıl önce
Okuduğunuz okul havacılık için bir umuttur. Bu Umutla diğer şirketler istihdama başladılar ancak sizlerde yeterli verim alınmadı. Kötü örnekleriniz havacılık camiasını ürküttü. Biliyorum edası ile geldiler hiç birşey öğrenemeden gittiler. Bu nedenle sizlere bu konuda sabır tavsiyesi yapmaktan başka bir umut görünmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo mezunları ~ 12 yıl önce
DHMİ duy artık sesimizi lütfen DHMİkadrolarına artık sadece sivil hava ulaştırma mezunları atansın. yıllarca eğitim alıyoruz 4+1(hazırlık) daha sonra saçma sapan şirketlerde işe başlıyoruz lütfen artık DHMİ sesimizi duysun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000