08 Ağustos 2012, Çarşamba 16:17:44

DHMİ'DEN SOMALİ'YE DESTEK...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Somali'yi kanatlandırdı.
  • yapılan degerlndrmelrde goruş belrten ark larmızın DHMI e karsı olan olumsuz fıkırlernı okdukca eskı bır calışanı olarak uzuldum.evet DHMI de eskden berı 1 kşının yapacagı ışı 10 kışı yapar.ama bu devlet poltıkasının bır geregıdr. tum devlet daırelerı aynı durmdadır.DHMI kurm olarak eskden berı hazneye byuk paralar kzandran vede zarar eden bır cok kruma para aktarmsı yaparak acıgını kapatan bır krumdur. senelık vergı odeyen kurumlar arasındada her zaman ılk sıralarda yerını almıştır.kndı arac ve gereclerını yenıledıgınde eskılerını ıhtıyacı olan beledıyelere /ışltmelere/okullara vermektedır.bır cok beledıye ye ıtfaıye aracı takvıyesınde bulunmuştur. anadolu unv. vor-ndb-dme cıhazı yardımı yapmıştır. sıırt ıl ozel ıdare tarafından acılan meydana vor cıhazı tesıs etmıştır. bunları pek cok kımse bılmez. ozelıkle elktrnık vede ucuş kontrol ekıplerı her turlu hv koşularında ımkansızlıklar ıcersınde ışlerını yapmaktadırlar. hv lım larmz dhmi sayesınde ayaktdr.
  • DHMİ Ülkemizin en cok zarar eden şirketi,özelleştirmede baş sırada olmalı,1 işi 5 kişi yapıyor,sabahdan akşama kadar okey oynayıp,apronu geziyorlar bence özelleşmeli
  • Bu yazılan seyrüsefer yardımcılarının ismi var cismi yok, kelle koltuk gider gelir THY.
  • Doğru, burada ihtiyaç kalmadı. Elde kalan "ihtiyaç fazlası" olanları yolluyoruz. Yakında iç çamaşırı yardımına da başlayacağız. Çünkü üzerimizde iç çamaşırı fazlamız var.
  • bizde boyle bir meydana ucarak buyuk bir risk almiyormuyuz acaba ticari bir sirket maasli personelini kendilerine bile sormadan bu risk seviyesindeki yerlere kafasina gore yollayabilir mi thy bu riskleri neye gore alir guden kokpit kabin teknik neye gore yollanir

 

Somali'nin dış dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan başkent Mogadişu'daki Aden Abdulle Havalimanı'nı, yoğun çalışmalar sonucu uçuşa hazır hale getiren DHMİ, hava trafiği hizmetinin sağlanması için ekip ve ekipman desteğini sürdürüyor.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Somali'ye yardımları çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Mogadişu (Aden Abdulle International Airport) Havalimanı'nın hava trafiğine açılmasını sağlama görevini DHMİ'nin üstlendiğini belirtti.

Bu amaçla, geçen yıl Eylül ayından itibaren Somali'de çalışmalar yürüttüklerini ve havalimanını uçuşa hazır hale getirdiklerini ifade eden Birdal, hava trafiği hizmetinin sağlanması için ekip ve ekipman desteklerinin de devam ettiğini bildirdi.

Ekipman desteği

Bu kapsamda Somali Mogadişu Havalimanı'nda hava trafiğine hizmet etmek üzere 1 adet VOR (VHF Omni-directional Radio Range), 1 adet DME (Distance Measurement Radio Range), 1 adet NDB (Non-directional Radio Beacon) cihaz ile bu cihazlara ait anten, akü, jeneratör, split klima yakıt tankı gibi malzemelerin tahsis edilerek sevkıyatları gerçekleştirdiklerini belirten Birdal, şunları kaydetti:

“Geçen yıl sonunda konteyner ve VOR cihazına ait konturpua, Mersin limanından hareket eden gemiyle yaklaşık 18 günde Somali'ye götürüldü. DHMİ'nin Somali'deki teknik personelden oluşan 10 kişilik ekibi tarafından VOR/DME/NDB istasyonun ve kontrol kulesine haberleşme cihazlarının montaj çalışmaları tamamlandı. Ekiplerimiz Somali'deki çok zor yaşam koşullarında, çok özverili bir çalışma örneği ortaya koydular. Bir yandan güvenlik problemi, konaklama yerinin olmaması, yeme-içme ihtiyacının karşılanmasındaki sıkıntılarla uğraşırken öte yandan yaklaşık 25 gün cihaz montaj çalışmalarını yürüttüler. Konteynerin konuşlandırılacağı zeminin hazırlanması için iş makinesi bulunamaması, oluşturulan beton zemin için yaşanan sıkıntılar, Türkiye'den olabildiğince ekipman götürülmeye çalışılmasına rağmen montaj süresinin ülkemiz koşullarındaki benzer bir montaja rağmen oldukça uzamasına yol açtı.

Ayrıca, havalimanının okyanus kenarında bulunması ve havalimanının sınırları içerisinde Afrika Birliği askerlerinin eğitimlerinin yapılıyor olması, eğitimler sırasında pist merkezinden okyanusa doğru devamlı olarak atış talimleri yapılması, montaj çalışmalarını oldukça zorlaştırdı. Montaj çalışmalarının akabinde cihazların servise verilebilmesi için gerekli olan uçuş kontrol testlerinin yapılmasına yönelik bir organizasyonun bulunmaması nedeniyle Türkiye'ye dönüldü.”

Birdal, 24 Temmuz-1 Ağustos 2012 tarihleri arasında DHMİ'nin 6 teknik personelinin çalışmalarıyla seyrüsefer yardımcı cihazlarının (VOR, DME ve NDB) uçuş kontrol işlemlerinin, TİKA koordinesinde Yeni Zelenda'dan Radiola Aerospace firması tarafından gerçekleştirildiğini anlattı. Bütün bu yoğun çalışmalar sonucunda aksaklıkların giderildiğini belirten Birdal, cihazların problemsiz şekilde uçuş kontrolden geçirilerek, normal ve güvenilir olarak hizmete verildiğini sözlerine ekledi. (Hürriyet)

DHMİ'DEN SOMALİ'YE DESTEK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
yapılan degerlndrmelrde goruş belrten ark larmızın DHMI e karsı olan olumsuz fıkırlernı okdukca eskı bır calışanı olarak uzuldum.evet DHMI de eskden berı 1 kşının yapacagı ışı 10 kışı yapar.ama bu devlet poltıkasının bır geregıdr. tum devlet daırelerı aynı durmdadır.DHMI kurm olarak eskden berı hazneye byuk paralar kzandran vede zarar eden bır cok kruma para aktarmsı yaparak acıgını kapatan bır krumdur. senelık vergı odeyen kurumlar arasındada her zaman ılk sıralarda yerını almıştır.kndı arac ve gereclerını yenıledıgınde eskılerını ıhtıyacı olan beledıyelere /ışltmelere/okullara vermektedır.bır cok beledıye ye ıtfaıye aracı takvıyesınde bulunmuştur. anadolu unv. vor-ndb-dme cıhazı yardımı yapmıştır. sıırt ıl ozel ıdare tarafından acılan meydana vor cıhazı tesıs etmıştır. bunları pek cok kımse bılmez. ozelıkle elktrnık vede ucuş kontrol ekıplerı her turlu hv koşularında ımkansızlıklar ıcersınde ışlerını yapmaktadırlar. hv lım larmz dhmi sayesınde ayaktdr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HUKUKCU ~ 12 yıl önce
DHMİ Ülkemizin en cok zarar eden şirketi,özelleştirmede baş sırada olmalı,1 işi 5 kişi yapıyor,sabahdan akşama kadar okey oynayıp,apronu geziyorlar bence özelleşmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmayın yaa! ~ 12 yıl önce
Bu yazılan seyrüsefer yardımcılarının ismi var cismi yok, kelle koltuk gider gelir THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 12 yıl önce
Doğru, burada ihtiyaç kalmadı. Elde kalan "ihtiyaç fazlası" olanları yolluyoruz. Yakında iç çamaşırı yardımına da başlayacağız. Çünkü üzerimizde iç çamaşırı fazlamız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atis serbest ~ 12 yıl önce
bizde boyle bir meydana ucarak buyuk bir risk almiyormuyuz acaba ticari bir sirket maasli personelini kendilerine bile sormadan bu risk seviyesindeki yerlere kafasina gore yollayabilir mi thy bu riskleri neye gore alir guden kokpit kabin teknik neye gore yollanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000